KERANA GUNA SATU JENAMA PRODUK DRUGSTORE MUKA BERJERAWAT TERUK

21.9.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

KERANA GUNA SATU JENAMA PRODUK DRUGSTORE MUKA BERJERAWAT TERUK. Tak serik lagi ka lekatlekit Ooi.. Berani hang na dok buat pendedahan lagi. takutlah kamu berbuat kejahatan yang di murkai Allah bukan takut dengan kuasa manusia yer.. Manusia tak ada apa2 kuasa. Semua berlaku dengan keizinan Allah yang maha Esa. Ingat tu umat manusia akhir zaman.

Gambar sekadar hiasan tiada kena mengena dengan ini cerita tau

Petang petang dok layan group whatsapp nampak satu screenshot yang di share kengkawan kat group tentang pendedahan seorang gadis yang cantik muka dia berjerawat teruk lepas guna 1 produk yang di jual kat drugstore. Produk ni memang terkenal dengan keberkesanannya merawat jerawat.. Ada yang kata doktor sendiri rekemen pada individu yang ada masalah jerawat serius. Produk ni bukan la produk murahan sangat.. Cleanser dia pun RM60++ tapi serius sebelum ni memang tak pernah ada kontroversi pasal produk ni. Yang dok baca semua testimoni berjaya je guna produk ni. Nak nak lagi muka yang breakout teruk akibat tersalah pakai produk.

Tup tup muncul sorang berkongsi testimoni kurang berjaya. Kalau dari gambar yang dia tunjuk sebelum & selepas guna produk tu memang nampak effect amat teruk jugak la. Sebab gambar sebelum tu memang tak nampak sangat pun jerawat tapi gambar selepas guna tu memang bagaikan taman astakona berkembang mekar jerawatnya. Tak mau tunjuk gambaq dia sebab nak protect jugak. Satgi sampai lagi satu surat haru biru pulak hahahaha.

Tak tau mana silapnya sampai produk yang sepatutnya merawat jerawat membuatkan kulit dia jadi berjerawat teruk macam tu. Simpati jugak la.. Gila wei kalau den pun down into the kubur juga ok. Confirm murung berkurung dalam sangkar emas kalau jadi macam tu. Erkkk... dulu kami pun pernah mengalami muka berjerawat teruk tapi tetap juga keluar berjimbaraya hahahaha. Cuma serius time tu confident level dia umpama melukut tepi longkang. Sentiasa rasa rendah diri. dah la memang rendah orangnya hehehehe.

Dia tak kata produk tu mengandungi bahan terlarang ke hapa cuma dia cakap nasib dia kurang baik mungkin sebab produk tu tak sesuai dengan dia. Yelah kot kan.. Better dia pergi ka check up dengan pakar kulit. Mungkin pakar boleh bagi penjelasan kenapa tindakbalas produk tu terhadap kulit dia jadi macam tu. So far.. produk yang selamat pun kena guna ikut keperluan & kesesuaian kulit juga sebab tu setiap produk tu ada siri & fungsi dia memasing.

Saya sendiri pun banyak cuba macam2 jenama produk kat drugstore tapi bukan semua sesuai dengan kulit. Yang tak sesuai saya stop la.. Cuma produk drugstore ni lebih ada jaminan keselamatan. Bukan senang apa2 produk nak masuk drugstore. Tak semudah kau nak jual macam kau jual kat fb ads bagai. fb ads kau nak iklan produk apapun dia tak kisah.. Dia bukan tanya produk kau ada clorox ka, racun tikus ke hapa.. Tapi untuk masuk pasaran drugstore kena ada bukti produk tu selamat. Kat mana proses pengilangan produk tu, kat mana di ujikaji, result lab test dari pihak yang bertauliah. Takde nya kau bagi result test bakar atas sudu terus boleh masuk drugstore produk kau, hokey!

Apa yang saya boleh suggest.. try la pergi jumpa pakar kulit. Untuk lebih kepastian samada produk tu bermasalah atau salah guna ke camna? Tapi rasanya bukan produk bermasalah cuma mungkin salah guna atau produk tu memang tak sesuai dengan kulit dia. Sebab setakat tak ada kontroversi pasal produk tu. Lagipun dia produk drugstore & produk clinical approve tak silap. maknanya dah di buat ujian klinikal terhadap produk tu.

Moral of the story.. Sebelum nak guna apa2 produk kena tengok sesuai tak dengan keperluan kulit kita. Saya teringin nak cuba produk tu juga sebelum ni tapi sebab kebanyakkan yang guna untuk masalah jerawat yang agak teruk.. saya masalah jerawat tak teruk cuma parut jerawat so takde la guna. Sebab rasa tak perlu. Bila tak ada keperluan mungkin tindakbalas dia jadi berbeza. Macam sebelum saya konon tak mau bagi kepala berkelumumur.. saya guna shampoo anti kelumumur. Dari takde kelumumur terus berkelumumur kau! Hadap la.. kau guna normal hair sudah la. Gatai sangat. hahahaha

1 comment:

  1. Takut kan nk cuba mcm2 produk..skrg ni byk sgt produk di pasaran..siyesly ena pakai pencuci muka je..huhu.. malas nk pakai toner or cream sbb xpenah pakai habis.. raj8n pakai masker homemade je.. jimat n selamat

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com