LELAKI MELAYU INI DEDAH BAGAIMANA TUNANGNYA DI BUNUH SECARA HALUS MELALUI GAMBAR YANG DI UPLOAD DI MEDIA SOSIAL

5.9.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

LELAKI MELAYU INI DEDAH BAGAIMANA TUNANGNYA DI BUNUH SECARA HALUS MELALUI GAMBAR YANG DI UPLOAD DI MEDIA SOSIAL. Zaman socmed (social Media) ni apapun tidak mustahil boleh berlaku. Apa ingat orang nak membunuh orang zaman sekarang perlu pergi cari & bunuh secara depan depan je ke.. Secara on air & online pun boleh membunuh. Tanpa menyentuh hujung jari pun pada tubuh badan kita.


Malas la nak ngomel panjang panjang sebab cerita mamat ni dah cukup panjang & dramatik untuk hangpa baca jab lagi. Kalau di tambah dengan drama lekatlekit.. Takut jadi novel seram pulak. Tak pepasal ada yang bukukan entri ni pulak. hehehehe...

Tapi secara ringkasnya nak bagitau la mamat ni cerita bagaimana tunang dia mati hanya kerana gambar yang di upload kat social media.. Jom kita baca kisah penuh trajidis & menyayat hati ni..























Dulu den pun suko upload gambar kat social media ni.. Dari pagi membawa ke malam. Dia punya upload gambar kat Myspace sampai ada kawan tegur. Tu salah satu habit pengamal media social yang kuat pakai data Internet. Nak tau korang ada habit yang kuat guna data internet meh tengok kat sini hangpa ada tak karektor tu >> 4 Karakter Korang Yang Mungkin Menjadi Punca Data Selalu Habis. #3 Paling Takleh Blah! <<

Tapi sejak kawen & ada anak memang saya kurangkan upload gambar muka sendiri sampai ada yang rasa misteri sangat blogger lekatlekit ni.. Sekarang gambar anak pun dah nak private kan dari masa ke semasa.. Biarlah yang ada cuma penulisan lekatlekit jer hehehehe

Perkara macam ni memang dah banyak berlaku cuma kita je kadang2 rasa macam masih secure.. Sebab belum kena pada diri sendiri. Even kita rasa kita tak ada musuh sekalipun.. Ingatlah orang nak memusuhi kita tak semestinya bila kita menyakitkan hati mereka secara terus.. Macam kes mamat ni ada lelaki lain suka pada tunang dia.. Sebab perempuan bertunang dengan lelaki lain dia tak puas hati & dia gunakan cara syirik & khurafat untuk balas dendam..

Moral of the story... Yer kita semua cantik tapi adakalaya yang cantik itu lebih cantik andai terlindung & terselindung. Peace Yo!

2 comments:

  1. Seram eh..mmg ramai org gila la ni..lg gila dr org dulu2 kalau bab benda khurafat ni..��

    ReplyDelete
  2. a.. ade gak baca kisah ni kat twitter.. dunia semakin maju, manusia makin ramai yang gila..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *