MANGSA PRODUK JAMU KETAT 'INSERT DALAM TUT' MENDERITA SEBAB LUBANG TERTUTUP

29.9.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

MANGSA PRODUK JAMU KETAT 'INSERT DALAM TUT' MENDERITA SEBAB  LUBANG TERTUTUP. Minggu ni gamaknya minggu menulis berbagai pendedahan untuk masyarakat je kan.. Takpe la itu je yang dok datang sebagai sumber untuk menulis. Lagipun isu ni bagi saya memang patut di dedahkan. Kenapa perlu takut? Kita nak bagi kesedaran & menyelamatkan orang lain.. Takkan salah kot kan? Pasal tajuk tu.. Bukan la nak melucah ke hapa.. Tapi itulah gambaran dari apa yang bakal di dedahkan. Biar hangpa seriau sikit. Kalau dak tak serik serik sumbat dalam tut hangpa tu benda bukan bukan. Apa hangpa ingat tut hangpa tu gobok ka hapa. hehehe

Gambar sekadar hiasan

Di pendekkan mukadimah sebab satgi cerita dia confirm panjang.. Saya terbaca satu posting berbentuk pendedahan yang di share kat media sosial oleh seorang wanita pengalaman dia guna jamu 'insert' ni. Sila baca yer.. panjang lebar kami taip balik bukan copy paste ok..

Kisahnya cik akak sorang ni dia guna satu produk jamu yang jenama ni kalau sebut memang orang kenal la. Tapi tak payah la kita petik produk siapa & brand apa. Apa yang di sampaikan untuk pengajaran semua kaum wanita di luar sana.. Semoga ambil iktibar dari kisah ni..

Cik Akak ni katanya sebelum ni dah guna Feminim wash dari jenama produk jamu tu la tetiba terasa pulak nak try jamu insert insert dalam tut tu sebab dia ada masalah keputihan. Produk ni memang kau perlu sumbat masuk dalam tut kau yer.. Menurut cerita cik akak tu. Nak lebih berkesan lepas kau sumbat kau kena 'Bersama dalam kelambu' dengan suami.

3 biji dia dah sumbat, keluarlah keputihan walau dia tak bersama suami dia lagi. Time tu boleh lagi masuk jari & korek keluar segala mak nenek dalam tu. Tapi memang katanya rasa ketat la sebab masuk jari sendiri pun rasa susah. Terasa sempit terkepit kat tut tu.

Katanya hujung minggu dia insert lagi untuk bersama suami. Yelah.. konon yang di canang pengedar nak lagi effective kena bersama suami tapi tak sangka itulah permulaan bagi semua malapetaka dalam hidup dia. Selepas dah ehem hem dengan suami tu dia cuba korek guna jari nak buang kononnya kotoran dalam tut tu. Tapi time dah tak boleh nak korek. Masuk jari pun dah tak boleh. Memang totally gam terus kat 'hole' tu. Gam ok bukan ketat dah.. takde lubang dah kalau bahasa kasar dia.

Time tu la dia mula rasa sakit, berdiri tak kena, berjalan tak kena, duduk tak kena, baring pun tak kena. Pendek kata buat apapun tak boleh nak hilangkan rasa sakit tu. Sebab bila kencing dia rasa sakit sangat maka dia terpaksa pergi klinik tapi time tu memang dah serius sangat sakit.

Masa dia merujuk dia private clinic doktor try cuci & nak masukkan jari.. Pun tak boleh. Memang dah terkambus la kot.. Melekat dari luar faraj tu. Hangpa bayangkan situasi tu.. Na'uzubillah.. Minta simpang la jadi macam tu kan. Sampai dia nak berjalan pun tak boleh. Dah macam orang dalam pantang. Sakit tu tak payah cerita la kan.. memang sakit yang tak boleh nak gambarkan macam mana.

Doktor private clinic bagi dia surat refer terus hospital sebab doktor kat situ tak boleh paksa untuk buka balik lubang yang dah bagai kena gam gajah tu. Kalau paksa mungkin akan berlaku pendarahan. Malam tu katanya dia berendam la dalam besen, letak baby oil bagai dengan harapan boleh la di keluarkan segala alien dalam tut dia tu tapi tetap tak boleh cuma yang melekat bahagian luar tu je boleh tanggal. Mungkin sebab dia berendam dengan air & baby oil tu benda tu jadi lembut & kembang cuma yang kat dalam je tetap tak boleh keluar.

So dia refer ke hospital serdang jumpa gynea time tu doktor buat operasi korek secara paksa. Memang berdarah la & banyak kotoran yang keluar termasuk plastik. Doktor macam tak percaya dia insert cuma sebiji tablet jamu tu & doktor sendiri tertanya kenapa ada plastik dalam anu dia. Macam macam kena soal.. produk tu di perbuat dari apa bagai.. Sebelum ni insert doktor tanya ada keluar plastik tak.. dia jawab la takde tapi bila doktor yang korek keluar plastik. Memang mistikus sungguh kejadiannya kan..

Doktor bagitau dia banyak sangat & akan cuba keluarkan. Masa proses nak korek semua tu of course la sakit. menangis, menjerit, gigit tudung, peluk bantal semua adegan tu ada la menahan sakit yang teramat sangat. Nak2 katanya tak pernah beranak normal.. semua czer maybe dia tak pernah rasa sakit yang teramat kat bawah tu.

Bila dah berjaya dia keluarkan.. alangkah terkejutnya dia bila ada macam plastik putih dah keras. Panjang dalam 2 -3cm & kotoran yang dah jadi berketul ketul.

Lepas operasi membuka kembali lubang yang terlebih ketat sampai terkambus tu doktor suruh dia pantang bersama suami 1 bulan atau sampai datang period sebab katanya tisu dia dah rosak sebab benda tu melekat macam gam kat dalam tu. Doktor ada bagitau memang agak susah nak keluarkan tapi dia cuba untuk cuci habis harap memang dah tak ada apa2 kat dalam tu. Yang paling penting doktor nasihatkan dia jangan 'insert' apa2 lagi kat dalam tu. Nak ambil ubat masalah keputihan tunggu sampai next period.

Atas pengalaman ngeri yang di hadapi.. dia nasihatkan la supaya mana2 yang mengamalkan produk 'tet' tu supaya berhenti guna. Sampai sekarang katanya masih sakit terutama masa kencing

Maaf la saya terpaksa hide nama produk. Biarlah KKM buat siasatan & dedahkan. Cuma pendedahan ni nak bagi pengajaran pada kaum wanita yang obses sangat nak ketat sampai terjerut ni. Tak kira la apa jenama produk pun tapi kalau yang insert2 tu.. berhati berhati nak nak guna. Kalau boleh tak payah la. Dalam kita punya tu sangat sensitif mudah terkena jangkitan. Nak buat apapun minta nasihat doktor dulu. Bukan minta tunjuk ajar seller yang memang tak pernah ada basic dalam medical apatah lagi ada kelulusan dari bidang tersebut. setakat pergi seminar je..

Kadang kadang bukan laki tu demand pun cuma tak tau la.. Certain pompuan ni dia sendiri rasa macam laki dia kisah. Alat sulit kita cuma perlu jaga dengan bersih jer. Insya Allah sihat la dia. Kalau kurang penjagaan tak kira dari segi pemakanan atau kebersihan memang la akan jadi macam macam masalah termasuk la longgar, berbau, keputihan bagai.

Jamu ni sebenarnya kita boleh buat sendiri kat rumah.Lebih terjamin kebersihan & bahan bahan di gunakan sebab kita tahu apa yang kita letak dalam tu. Jamu yang di jual berleluasa sekarang ni terutama secara online kebanyakkan OEM produk.. letak nama brand & jual jer. Depa boleh claim dari herba semulajadi bla.. bla.. bagai.. Tapi selagi tak ada bukti produk tu dah di analisa dari pihak yang di iktiraf, wajib ragui.

Moral of the story.. Jadilah pengguna bijak. Jangan ikut nafsu serakah.. Kalau ketat sampai terjerut macam ni nikmat apa yang hangpa dapat? Kau tengok laki kau pun hilang selera kalau dah sakit macam tu.

4 comments:

  1. Bahaya juga ni.. terlebih ketat dah

    ReplyDelete
  2. kisahnyaaaaa...serammm..lagi seram dari cerita hantu..huhu

    ReplyDelete
  3. Adui ngeri nya baca cite ni. Tp mmg btol la nenek sy marah bila sy nk cuba sapu manjakani masa pantang.. dia kata xelok.. mungkin ada sebabla nape org tua melarang kn. Ni kn pulak dia masuk sebiji mcmtu..

    ReplyDelete
  4. Bab masukkan ubat ke dalam tu memang tak berani dan tak pernah. Takutkan kesan jangka masa panjang.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com