PERHATIAN! YANG ADA ANAK KECIL ANDA PERLU TAHU TENTANG TASNEEM NATUREL BALM NI

12.9.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

PERHATIAN! YANG ADA ANAK KECIL ANDA PERLU TAHU TENTANG TASNEEM NATUREL BALM NI. Bila ada anak kecik kat rumah ni.. Kadang2 sebagai seorang mak kita kena jadi nurse jugak. Bukan kadang kadang memang auto akan jadi nurse bila memerlukan.. Rumah kita pun kadang - kadang boleh jadi mini farmasi dengan macam macam jenis ubat. Yelah.. tetiba anak sakit tengah tengah malam buta nak bagi rawatan awal sebelum ke klinik atau hospital.. Sekurang kurangnya ada la juga ubat ubatan kan..


Sebab tu mana mana bakal mummy tak kira la kali pertama ke, kali kedua atau kali ke sepuluh sekalipun kena stanby 2 jenis balm ni. Kalau dah terberanak nanti tak payah anak meragam atau sakit baru terhegeh hegeh nak cari ubat katanya. So kita terhegeh hegeh dari awal takde la kelam kabut sangat. Lagipun balm bukan nak basi pun beli awal awal.. Expired date dia pun panjang.

Cough & Flu Balm

Balm ni memang saya sendiri guna untuk anak saya terutama Cough & Flu Balm... Op lupa nak habaq kat hangpa.. Ni kami tengah cerita pasal Tasneem Naturel Balm. Untuk yang Cough & Flu serius patut ada kat rumah. Yelah musim musim hujan ni anak anak senang kena batuk & selsema. Nak2 lagi yang hantar nursery, taska atau tadika. Benda ni sangat senang berjangkit. Jadi tolong la simpan stok sebekas Cough & Flu Tasneem Naturel Balm ni.


Pengalaman guna produk ni... Alhamdulillah. Tak mau la bagi testimoni overclaim sangat satgi kena kecam kat Page PW Community, Say No To MLM bagai tapi memang berkesan. Kalau baru - baru bunga2 nak selsema tu hangpa sapu terus kat dada, belakang badan & tapak kaki anak hangpa... Insya Allah dia block selsema tu tak jadi semakin teruk. Ni base dari pengalaman sendiri tau I cerita.. Bukan copy2 testimoni orang lain. Tapi Kalau dah teruk baru nak sapu tu memang ambil masa sikit tapi tetap la membantu merawat masalah batuk & selsema. Kalau yang anak susah nak makan ubat tu... Bagus juga ikhtiar dengan Cough & Flu Tasneem Naturel Balm ni.


Selain batuk & selsema.. Membantu juga anak - anak yang ada kahak. Bila tidur berdengkur sebab penafasan tak lancar. Kesian kan dengar bunyi nafas anak tersekat sekat nak nak lagi baby yang kecik kecik tak reti nak buang kahak sendiri lagi. Allahu.. kesian sangat. Jadi boleh la try sapu Cough & Flu Balm ni.. Insya Allah, dapat membantu dengan izin Allah.


Satu lagi yang penting juga korang simpan kat rumah kalau ada anak kecik.. Tummy Time Balm. Biasa la anak kecik terutamanya baby.. Mudah sangat kembung perut. nak nak lagi kalau cuaca sejuk macam sekarang ni. Jadi Untuk merawat masalah tu boleh guna Tummy Time Balm ni. Yang ni memang sangat penting mana2 ibu - ibu yang ada baby. Kalau sebelum ni hangpa guna minyak angin, boleh tukar ke Balm sebab tak berisiko tumpah & lebih jimat. Kalau guna minyak angin tau tau ja la.. dapat kat bebudak yang baru dapat akal.. di tuangnya. Memang menangis berlagu Aiman Tino je la. So, Balm ni lebih pratikal la sebab dia pepejal bukan cecair. hehehehe


walaupun dia Balm baby tetap boleh di gunakan oleh orang dewasa kalau sakit perut ke, cirit birit ke, gastrik ke.. Takde masalah.  Serius kalau perut rasa tak selesa saya sapu.. Memang boleh mengeluarkan angin angin tak selesa tu secara semulajadi ikut laluan belakang hehehehe... Tak paham la tu laluan belakang tu apa. Kentut la... Amboi nak bahasa bahasi sopan santoin sikit pun dah tak paham. hehehehe


Sembelit pun hangpa boleh try Tummy Time Balm ni. Terutama kalau anak anak hangpa yang kecik kena sembelit. Budak budak kalau kena sembelit memang kesian. Anak saya pun dulu kerap sembelit sebab dia picky eater & hanya bergantung pada susu formula. Kadang2 menangis bila nak berak. Duduk lama dalam toilet pun tak boleh berak. Terpaksa ambil ubat melawas.. Dah la susah nak bagi makan ubat. Jadi dengan Tummy Time Balm ni memudahkan kerja sikit la cuma sapu sapu je kan.


Suami saya pulak ada gastrik. Dah bertahun pantang makan apa2 yang pedas & bercili. Gastrik ni susah nak hilang kalau hilang salah makan pun boleh datang balik. Saya tak ada gastrik so tak tau sakit tu macam mana tapi tengok suami sendiri kena gastrik memang simpati jugak la.Ikhtiar juga la sapu Tummy Time balm ni.. Kurangkan sikit la derita gastrik dia tu.


Tasneem Naturel Balm ni.. Yang best takde bau yang kuat tapi ada juga bau herba natural dia tu. Bila sapu dia tak panas sangat tapi rasa selesa & memberi kelegaan juga bila guna. Size dia pun tak besar.. Boleh campak je dalam handbag atau nak sumbat dalam poket seluar pun muat. Jadi sangat pratical la untuk di bawa kemana mana..

Tummy Time Balm

Benda baik ni elok kita sebarkan untuk manafaat orang yang memerlukan.. ye dak. Sebab tu kami tulis kat blog pasal balm ni.. Jadi kalau hangpa nak try Tasneem Naturel Balm ni.. Sila contact seller kat bawah ni. Kami pun ambil stok dari dia juga.. So di jamin trusted seller, Insya Allah anda bayar dia hantar.

 Call/Whatsapp : 019 882 4804 (Kinah) 

 Facebook : Nursakinah Mohd Nor 

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com