SERAM! JELMAAN MISS KILANG SONY YANG DI ROGOL & DI BUNUH GANGGU PEKERJA

2.9.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

SERAM! JELMAAN MISS KILANG SONY YANG DI ROGOL & DI BUNUH GANGGU PEKERJA. Kembali bermomok momokkan di segmen seram serik lekatlekit malam ni. Suka la tu.. sejak dua menjak ni banyak cerita seram kami share kan.. Berderet2 kisah seram dari kilang katanya. Almaklum la musim melawat kilang kilang pulak. Asyik hotel, rumah sewa & asrama jer.. Kita bagi publisiti kat hantu kilang pulak. Depa pun nak juga populariti. Selama ni depa dok menyakat minah2 kilang takde sapa pun nak mengangkat depa di persada seni.. Maka atas perikehantuan lekatlekit.com nak bagi mereka publisiti pulak.


Biasa la cerita ni kami dapat dari forum... Kami suka jadi silent reader kat forum - forum bila kami memburu hantu. Katanya peristiwa ni berlaku sebelum tahun 2000an. Senang paham tahun 90an la.. tak tau la awal atau lewat 90an.. Tak di nyatakan secara spesifik sangat time tu.. Yang tu tak penting. Yang penting di mana ada cerita seram.. disitu kita terjah. hehehehe

Kisahnya bermula bila seorang pekerja kilang tu (perempuan) katanya bekas Miss Sony. Kalau dah di anugerahkan Miss SONY tu maka ketahuilah tuan tuan & puan puan.. memang lawa orangnya, tidak syak lagi. Anak sapa jangan tanya kami ok! Kalau dah lawa maka ramai la peminatnya.. Cuma depa kata dia ni sombong sikit. Bukan sombong kot maybe tak mau la orang kata perempuan takdak value melayan semua lelaki kan.. Almaklum la jadi orang lawa ni kadang kadang serba salah. Tak layan salah.. layan pun salah. Hanya mereka yang lawa ja paham.. So kami paham situasi tu sebab kami pun lawa jugak... hehehehe. Ok ok.. maaf kalau ada yang termuntah pelangi tepi skrin.. Cukup penghinaan dengan muntah tu jangan hina kami lebih lebih sangat satgi kami tacing tak jadi cerita seram dah.. jadi drama airmata ja.

Nak di jadikan ceritanya.. Pada satu hari orang jumpa mayat dia dalam gudang di kilang dalam keadaan yang sangat menyedihkan. Kayu batang mop tu di sula dalam kemaluan dia.. Menurut cerita mulut mulut bawang katanya di lakukan oleh orang tempatan & mat bangla.

Menurut cerita versi bawang lagi... Katanya, dia dah nak balik tapi lupa tupperware tertinggal dalam kilang. Mungkin tupperware design terbaru masa tu kot.. Maka dia patah balik, masuk ambil tupperware dia. Kang tak ambik esok takde bekas nak isi bento. Kebetulan masa dia masuk ada orang tengah dok nak mencuri barang.

Sebenarnya dia pun tak tahu depa tu tengah nak mencuri.. dia sesaja je tunjuk jari macam bagi sign jaga jaga. Yang pencuri tu ingat dia tahu depa tengah nak mencuri tangkap dia. Depa rogol kemudian bunuh...

sat.. sat.. aku musykil kalau dia dah mati macam mana orang tahu dia tak tahu pun orang yang rogol & bunuh dia tu sebenarnya tengah mencuri? Sapa yang bagitahu.. sebab lepas dia masuk balik ke situ lepas tu terus dia terus kena bunuh. Masalahnya dia sempat cerita dengan sapa? Dengan pembunuh dia ke sebelum dia di bunuh? Maka... krik krik krik je sebab tak ada jawapan. Takpa yang tu kita biarkan ia di selubungi misteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nanti kita tanya Zainal Abidin pengacara misteri misteri nusantara tu kot kot dia tahu...

Selepas kejadian tu.. Ramai yang selalu nampak jelmaan menyerupai Miss SONY yang cantik ni masa kerja shift malam. Kalau kerja shift pagi tak extreme la sangat kan.. Jadi dia pilih mangsa2 shift malam la baru gempak sikit menyakat. Baru ada terciri birit. Boleh MC esok hari. hehehehe.

Katanya kerap juga berlaku kejadian histeria. Bila panggil bomoh dia cakap 'Benda tu" kacau. Yelah.. benda tu la. Pepaham je la.. Malas nak sebut satgi dia ingat kami seru dia.. dia mai pulak beramah mesra dengan kami hehehehe. Yang pasti benda tu walau dia feeling macam Miss SONY tu tapi bukan roh MISS SONY yang dah meninggal dunia yer.. Tak lain tak bukan jin jin la tu.. Depa kan tak berapa berupa paras jelita sangat. So, menyamar la jadi orang lawa. hehehehe

Cerita tu sangkut kat situ ja.. Tak tau la gangguan tu berjaya di usir ke tidak selepas tu. Kena tanya pekerja pekerja kilang SONY la samada masih berlaku gangguan tu atau tak. Kilang SONY mana dari sumber yang kami baca katanya kat Prai sana.. Kami pun tak berapa nak hafal kilang kilang kat belah2 penang ni. So, pepandai la hangpa google.. siasat dengan geng2 bawang yang pernah kerja kat Kilang SONY ka.. tu pun kalau hangpa rasa teruja sangat nak tau kesudahan cerita seram MISS SONY tu.. kalau rasa tak penting pun untuk kelangsungan hidup hangpa.. biarkan je la dia terus di selubungi misteri.

Moral of the story.. Minah minah kilang ni memang kadang2 macam Miss Universe depa pi keja. Dulu selalu tengok jugak bebudak kilang SONY dengan uniform kilang depa buat macam kebaya pendek.. kain terbelah tengah.. Ala2 Uniform pramugari MAS gitu. Memang menitik air liur mat bangla yang bini jauh tu.. Mungkin salah satu merangsang perbuatan rogol & bunuh ni. Apapun semoga kita semua di bawah lindungan Allah selalu..

Sumber : CARI

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *