TRTM.. TABLET RESDUNG KE GULA GULA? KANAK KANAK PUN BOLEH AMBIL.

20.9.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

TRTM.. TABLET RESDUNG KE GULA GULA? KANAK KANAK PUN BOLEH AMBIL. Ramai antara kita ada resdung cuma kita sedar atau tak.. Tahu atau tak je. Kadang2 lagi tak rompong hidung depa rasa depa tak ada masalah resdung pun. 


Penyakit resdung ni bukan berlaku kat golongan yang akil baligh ja.. Budak budak pun dah ada kena resdung. Anak kawan sayan umur baru 6 tahun dah kena penyakit resdung. Asyik bersin ja. Kesian kan kecik kecik lagi dah kena penyakit resdung ni. Orang dewasa pun rasa tak selesa dengan resdung ni apatah lagi kanak kanak

Tapi bukan semua kanak kanak yang mengalami simptom berhingus, gatal mata, hidung tersumbat berpanjangan tu ada resdung. Sebab ada satu alahan yang di panggil rhinitis yang kerapa berlaku pada kanak kanak yang mempunyai simptom seakan sama macam resdung tapi bukan resdung. Alahan rhinitis atau dikenali sebagai Allergic Rhinitis, ialah radang pada rongga hidung yang disebabkan oleh alahan. Jadi nak bagi ubat kena make sure samada anak anda mengalami resdung atau alahan rhinitis.

Sebagai info mai sini nak habaq sikit apa simptom yang boleh nampak bagi mereka yang mengidap resdung dengan alahan rhinitis ni.. Moh ler baca di perenggan seterusnya..

 Simptom-simptom resdung ialah: 

Hidung berhingus. Hingus yang mengalir selalunya berwana kuning atau kehijauan.
Hidung yang tersumbat
Sakit kepala terutamanya pada bahagian depan atau belakang mata. Sakit kepala akan bertambah apabila pesakit tunduk.
Demam.
Sakit bahagian muka (pipi), belakang mata dan dahi.

 Simptom alahan rhinitis ialah: 

Hidung berhingus. Hingus yang mengalir ialah jernih dan pekat
Hidung yang tersumbat.
Bersin yang melampau.
Rasa hingus mengalir dibelakang tekak. Ini disebabkan oleh hingus yang berlebihan dihasilkan dan ini akan menyebabkan ia mengalir ke belakan hidung dan seterusnya ke belakan tekak. Ini juga menyebabkan pesakit akan batuk.
Gatal hidung, mata dan muka.

Jadi penting untuk kenalpasti masalah sebelum nak ambil apa2 supplement atau ubat ni. Sebab penting merujuk dengan doktor dulu jangan nak buat spekulasi sendiri. Tak payah acah acah pakar sangat ok.. 


Kalau betul confirm resdung yang sedang menghantui diri anda.. Baru la boleh try ni sebagai ikhtiar. Tablet Resdung Tok Melah.. Tok Melah ni nama kepada Arwah nenek Founder produk ni. Tanda kasih sayang seorang cucu kepada neneknya jadi beliau namakan Tablet ni tablet resdung Tok Melah.. Dengan cara tu maybe ingatannya kepada Neneknya kekal sampai bila bila. Tu serba sebuk tentang Nama brand produk ni.. Penting ok! Sebab orang nak tahu juga nama sesuatu produk ni ter inspirasi dari siapa atau apa.. hehehe


Tablet resdung Tok Melah ni menggunakan bahan bahan semulajadi. Almaklum la gaya tok tok ni depa memang suka guna bahan bahan herba semulajadi je. 

 Antara bahan yang di gunakan untuk menghasilkan TRTM ni adalah ; 

Habbatussauda
Kulit Kayu Manis
Epal
Delima
Rasberi
Kurma
Oren
Vitamin C

Memandangkan sekarang budak budak pun dah kena resdung jadi TRTRM di formulasi dengan bahan bahan yang boleh di ambil oleh kanak kanak seawal usia 6 tahun sehingga setua bangka mak bapak & atuk neneknya sekali. Sekali harung je tua muda boleh amalkan takde masalah.



Ambil tablet resdung tok melah hangpa ni tak payah nak bakar2 kertas lilin atas hidung dah.. Amalkan secara betul, Insya Allah membantu masalah resdung hangpa anak beranak katanya. 

 Antara khasiat lain TRM ni adalah 

Membantu mengurangkan kegatalan hidung, telinga, mata , tekak serta badan.
Membantu mengurangkan kekerapan bersin
Membantu mengurangkan & Melegakan hidung tersumbat
Membantu Meningkatkan prestasi imunisasi badan dan sistem pernafasan
Anti Radang
Membantu merawat & Melegakan selesema
Membantu Mencegah serangan asma (lelah)
Membantu Mengurangkan kolestrol
Anti Toksid
Membantu Merawat jerawat diwajah dan badan akibat resdung
Membantu mengurangkan masalah kelemumur berkerak


Rasa dia ni cheq konpius sikit.. Ni tablet resdung ke gula gula. Awat sedap sangat rasanya hahahaha. Jadi tak payah risau sebab ada bahan macam delima, epal, Rasberi, kurma & oren menjadikan rasanya sangat enak di nikmati sebab tu sesuai untuk kanak kanak juga. hehehehe


 Cara pengambilannya ; 
Hanya perlu masukkan dalam mulut jangan sumbat dalam hidung pulak. Mentang2 resdung satgi ada dok buat eksperimen sendiri letak dalam lubang hidung pulak nak lebih effective katanya.
Kemam & isap2 je dalam mulut. Settle. hehehehe

 Harga RM49.00 sahaja 
(Tidak termasuk kos penghantaran)

Berminat nak dapatkan Tablet Resdung Tok Melah ni boleh hubungi 


 Whatsapp : 016 6116459 
 Facebook : MawarniSani 

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com