BUAT SEMUA HANTU LAKSA.. SEKALI RASA LAKSA HUT BAKAL MENGHANTUI ANDA

23.10.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

BUAT SEMUA HANTU LAKSA.. SEKALI RASA LAKSA HUT BAKAL MENGHANTUI ANDA. Mesti hangpa konpius kan.. Ni cerita pasal makanan ke cerita seram? Adakah laksa hut itu tempat berpuaka? Mesti semua mula tertanya tanya.. Takpe. Misteri akan terungkai kalau hangpa rajin baca entri ni sampai habis. Hahahhaa...


Semalam kan weekend. Walaupun sekarang bukan every weekend kami anak beranak keluar macam dulu.. Tapi weekend minggu ni keluar la jugak. Yelah.. menyinggah jenguk mertua yang tengah uzur selepas di serang strok kedua. Nak balik hari hari memang tak boleh so hari minggu je la peluang yang ada. Alang kepalang dah keluar tu.. Kira dapur tak berasap la kan.

Disebabkan pagi dah breakfast berat dengan nasi lemak & kuih muih bagai.. so lunch tu rasa macam kenyang kami anak beranak skip la lunch. Lepas balik dari rumah in law tu.. alang alang dah ke sungai buloh tu.. ber food hunter la sekejab. Secara tak sengaja ternampak signboard restoran laksa hut. Sebab agak catchy nama restoran dia ala2 pizza hut pulak kan.. tema warna pun dia guna ala2 pizza hut jugak. Maybe benda tu la jadi tarikkan kot... So tersinggah la. Paling utama sebab menu dia laksa.

Dah di gaul maul dengan petis.. Makan sambil tergigit cili padi.. terpejam pejam mata menikmatinya hehehe

Walau restoran dia bertemakan laksa tapi ada juga menu lain macam nasi lemak, mee kari, charkuew teow udang & ketam & beberapa menu lain. Konsep restoran tu layan diri. Alah macam makan kat food court tu. Maknya takde pelayan nak serve makanan sampai ke meja kau. Kau order tunggu la kat situ angkat makanan sendiri.


Semalam masa singgah tu tak ramai orang... Ingat tak sedap ke hapa menu dia kan. Saya macam biasa la mesti nak try laksa utara. Rasa betoi utara ka dak.. Sebab kat sini kalau tulis menu laksa utara kadang2 tak utara sangat pun rasa dia. Sang suami order char kuew teow udang..


Laki den kata sedap je char kuew teow kat situ.. Laksa utara pun not bad. Di tambah dengan petis (otak udang) makan bersama cili pada.. Alahai nikmat rasa sampai ke hati ok! Kuah laksa dia memang original laksa utara. Sedap & memang tak mengecewakan.. Tak la macam selalu den dok makan kat tempat lain kebanyakkan rasa kuah dia kalau tak terlebih masam, terlebih masin atau kedua duanya sekali di sabitkan kesalahan tidak menepati ciri ciri rasa utara sebenar. hahahaha... tu dia serius bebenor kau yer lekat lekit.

Cara dia serve tak berapa menarik tapi rasa dia lebih indah dari rupa. Yang penting rasa hehehe

Makanan sedap.. restoran pun simple & bersih cuma panas sikit. Maybe sebab cuaca sekarang pun panas. Ada pilihan nak makan luar atau dalam restoran. Cuma lokasi dia tu agak terpencil sikit sebab bukan di pusat bandar sungai buloh kan..


Harga dia maybe mahal sikit sebab semangkuk laksa yang portion tak berapa banyak tu RM6 semangkuk. Kalau family besar lagi bagus hangpa masak sendiri la seperiuk kuah laksa tu dari nak makan semangkuk RM6 tu. Tu pun kalau reti nak masak laksa sesedap tu. Kalau tak reti mengidam sangat memang rekemen la makan kat laksa hut ni. Tapi kalau hangpa yang kaya raya, bergaya & berjaya macam usahawan MLM tu.. takde hal la dengan semangkuk laksa RM6 ni kan

Jadi hantu hantu laksa sekalian.. Nak cari laksa sedap area sungai buloh atau kawasan berhampiran memang rekemen restoran laksa hut tu pun kalau hangpa tak kesah pasal rega. hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com