KISAH SERAM MISTERI KLCC.. SATU LEVEL DI KOSONGKAN UNTUK 'DIA'

10.10.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

KISAH SERAM MISTERI KLCC.. SATU LEVEL DI KOSONGKAN UNTUK 'DIA'. Hangpa rindu segmen seram serik lekatlekit ka..?? Kesian hangpa noh.. meleleh ayaq mata tunggu update terbaru kisah seram kat blog kami ni. Sorry la.. kami sibuk sikit tak sempat nak perasap kemenyan kat blog ni tu sebab tak ada cerita seram tu. Almaklum.. struggle cari duit nak bayar lawyer kan. Hat tu lagi seram kalau tak dapat bayaq.. hehehehehhee


Ok hari ni kami nak share kisah misteri yang di katakan berlaku kat KLCC.. Tu dia kebanggaan orang key el katanya KLCC. Baru urban lepak KLCC. depa tak tau ingat tempat urban ni tak dak cerita mistik ka? Apa hangpa ingat hantu tak up to date? Ingat depa lepak kat rumah tinggal & banglo usang ja ka? Depa pun lepak KLCC jugak ok..

Masa kami dok baca kat forum kisah seram terjumpa satu threat yang share kisah misteri di klcc ni. Katanya kat bangunan KLCC tu ada satu tingkat (Level) di kosongkan. Memang kalau naik lift tak ada no untuk tingkat tu. Memang level tu takkan ada lift berhenti atau terbuka la kot. Menurut cerita.. terpaksa di kosongkan sebab ada gangguan. Gangguan apa & macam mana tak pasti la.. Tapi apa yang di gambarkan gangguan mistik la bukan gangguan bekalan air ke hapa yer.. Jangan loyar buruk sangat ok!

Satu lagi misteri yang memang misteri la katanya.. Ada satu tasik buatan depan KLCC.. katanya kat tengah tasik tu ada pulau kecik. Tu pun ada misterinya. Misteri apa tak pulak di ceritakan. Memang spoil la orang yang share kisah ni.. Betul betul misteri sampai tak ada cerita langsung di sebalik misteri yang dia cuba sampaikan. hahahahaha

Ada satu kisah terbaca kat threat dalam forum tu.. Pengalaman dari someone ni. Dia kerja kat situ. Pada satu hari tu dia naik dari L42 ke M dalam pukul 8 malam gitu.. Tetiba terbau wangi yang amat. Bau tu seakan akan bunga melur.. Masa tu dia dengan bos dia. Mujur la kan ada bos.. Kalau sorang sorang gamaknya terbau pelik pelik macam tu dia pun jadi macam bunga bunga cinta layu di pusara jugak.. Bau tu ok la kan.. Tapi masa lift sampai pintu terbuka, dia hampir nak masuk dah ni bos dia tetiba tertoleh sebelah kiri... dan ternampak... Jeng jeng jeng..

Bukan nampak retis tak juga nampak bos yang lagi besar dari bos dia tu Tapi nampak seorang lelaki dengan senyuman yang menyeramkan.. lebih senang faham dia menyeringai kat depa. Bila pandang bawah.. confirm bukan manusia. Tak nampak kaki. Memang tak tunggu la depa nak bersalaman apatah lagi berkenalan.. terus masuk lift mulut terkumat kamit baca apa yang patut.

Katanya seminggu selepas tu colleage dia pun kena sakat dengan pocong.. siang siang hari pun dia tak bagi change ok! Sedia bermomok untuk negara katanya. Sakat selagi ada peluang. Memang setan punya hantu kan???

Ada satu cerita kat level bawah tanah katanya.. Sorang techician ni pergi nak buat kerja kat situ nampak satu lembaga menyerupai manusia boleh berjalan tembus dinding.Ni ilmu dia tinggi ni. Mungkin dia belajar dengan kaki ponteng sekolah dulu. Boleh tembus tembok sekolah nak lari keluar. hahahaha

Kisah seterusnya.. kejadian berlaku kat lift jugak. Minah2 ni nak naik lift bila pintu terbuka nampak ada sorang budak dalam lift. Budak je.. apa ada hal. Tak seram pun budak tu.. Tapi bila dorang masuk dalam lift tetiba suara annouce Lift overload padahal depa bertiga je. Jadahnya overload.. semua badan takde pun oversize.. masing masing berpandangan sesama sendiri tak lama lepas tu pintu lift tertutup. Masing2 diam tak kata apa dah la time tu. Buka je pintu lift memasing berebut nak keluar dulu. Menjadi misteri sampai sekarang apa yang menyebabkan lift tu overload?? Maybe ada simpan jongkong emas dalam perut gamaknya hahahaha

Ni kisah agak seram.. Pengalaman seorang geologist kena kacau masa buat kerja. Pejabat dia kat bangunan tu juga. Level apa.. department apa.. tak pula di bagitau. Kisahnya dia tengah buat kerja.. dok lipat2 kertas tetiba dia nampak seorang budak bogel dok pandang dia buat kerja.. Walaupun budak memang cukup dia buat segala bulu buluan meremang tahap tercabut akar juga la.. Di tambah lagi bila dia dongak nampak mak bapak budak tu pun ada sekali join tengok dia buat kerja. Memang dia takde tunggu minum kopi cicah biskut hupseng ke hapa dulu la.. capai beg gerak selaju mungkin mengikut kekuatan tenaga zahir & batin yang ada masa tu.

Ni kisah di level 14, tower 2 pulak.. Ada sorang minah ni kerja kat HR department. Dia ni katanya memang lemah semangat. Kurang minum air jampi la tu hahahaha tapi selalu stayback sampai lewat malam. Katanya tiap kali dia nak ke tandas mesti nampak ada kelibat putih terbang tepi dia.. kita macam jalan bersaing macam tu. Macam nak temankan dia ke tandas.. Dan kadang2 katanya nampak cik ponti tercegat lepak luar tingkap tengok dia buat kerja. Aku syak cik ponti tu.. teringin nak keja dalam opis kat KLCC tapi application dia kena reject sebab status bukan manusia hahahaha

Cukup la tu kompilasi kisah seram yang berlaku kat bangunan berkembar petronas KLCC tu.. kang ada yang hantar surat resign pulak kan. Tak pasal pasal blog lekatlekit.com di tuduh punca staff2 yang bekerja di bangunan KLCC letak jawatan secara berjemaah.. hehehehe

Moral of the story.. macam biasa kisah seram yang berlaku kat bangunan tinggi2 & besar besar ni mesti ada kaitan dengan perjanjian dengan makhluk mistik sebelum bermula projek pembangunan kat situ.. atau ada kaitan dengan trajedi yang meragut nyawa ketika sedang di bangunkan.. Yang sahihnya tak tau samada ada kaitan atau cuma kebetulan...

3 comments:

  1. boleh terbawa2 perasaan kalau dilayan sangat ...
    takut tu tetap ada lah juga ...

    ReplyDelete
  2. bab penjanjian dengan benda mistik tu. hmm

    mrejoy.com

    ReplyDelete
  3. opis kami pun seram jugak..lif suka anto kami pi level bwh yg xde org lgsg, gelap...seram...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com