SWEET ROYALE STEVIA HALAL PEMANIS MINUMAN TAPI BUKAN GULA

19.10.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

SWEET ROYALE STEVIA HALAL PEMANIS MINUMAN TAPI BUKAN GULA. Alahai.. sweetnya kan tajuk entri ni. Manis macam tuan blog kedaung juga hehehehe. Sila muntah tepi tepi yer.. tengah2 kang susah nak cuci. Alolo.. gurau sikit pun dah morning sickness.


Bukan nak cerita pasal kemanisan tuan punya blog tapi hari ni nak habaq kat hangpa yang suka minum manis manis tu..Hangpa wajib baca entri ni tau. Bukan apa Gula ni salah satu penyebab diabetes jugak. Jadi memang la untuk elak dari berisiko kena diabetes atau kencing manis kita kena kurang makanan atau minuman yang bergula. Tu salah satu cara la.. Tapi larat ka nak teguk air kosong je 360 hari setahun kan? Kita pun nak menikmati juga minuman berperisa ni..

Dont worry.. tak perlu menangis tepi balang gula ok! Ada jer cara ada menikmati minuman manis tanpa gula.. Mesti ada kata, dah gila gamaknya lekatlekit ni kan? Ada ka minuman manis tanpa gula. Sah! sel sel otak dia terputus...

Amboi kemain hangpa na.. Tunggu ada point ja nak mengata kami kan? Sapa kata tak ada cara nak menikmati minuman manis tanpa gula? Ada ok.. Hangpa ja ketinggalan pasal ni. Benda ni rasanya dah jadi trend kot. Apa dia yang trend tu? Mesti hangpa pun nak tau kan? Tak sabar la tu.. ok ok saya bagitau hangpa macam mana hangpa boleh nikmati minuman manis tanpa gula. Bukan black magic.. bukan khurafat atau syirik... caranya... jeng jeng jeng..


Mengantikan gula dengan stevia sweetener. Salah satu produk keluaran Pharmaniaga iaitu salah  sebuah syarikat GLC farmaseutikal yang terbesar di Malaysia. Tapi jangan tersalah beli ok sebab ada stevia tiruan yang di jual berleluasa di luar sana. Wajib semak dulu sebelum beli apa2 produk stevia sweetener. Sebab yang tiruan ni risau mendatangkan kemudaratan pulak. Almaklum tiruan confirm la memang tak menggunakan bahan yang sama seperti yang original.


Bagi yang tak tau stevia sweetener ni berfungsi mengantikan gula tapi masih memberi rasa manis pada minuman cuma rendah kalori. Sesuai la dengan tagline depa 'Rasa Manis Unik Sejati. Apa yang uniknya dengan Sweet Royal Stevia ni? Jom kita bongkar.. 

➠Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula.

➠Diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci.

➠Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit.

➠Antara yang murah dan mampu milik dan mudah dibawa kemana-mana.

➠Diperkenalkan dalam bentuk serbuk seperti gula, bukan cecair bagi mengatasi masalah kontaminasi.

Jangan risau Sweet Royal Stevia halal ok! Di sahkan oleh JAKIM. Boleh semak Nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017

Di datangkan dalam bentuk sachet yang mudah di bawa kemana mana. Sekarang ni kan orang memang jenis nak semua instant kan. Koyak, tuang & minum jer. Jadi packaging dia memenuhi cara hidup orang zaman sekarang. Dont worry!

Rahsia artis artis Malaysia seperti Scha Al yahya, Nisha Ezzati & Syarifah Sakinah kekal cantik, langsing & sihat. Depa pun dah mengamalkan Sweet Royal Stevia ok!

Cerita gedebuk gedebak.. Tapi nak beli kat mana natang ni? Amboi hangpa.. natang katanya. Sebut betul betul Sweet Royal Stevia Sweetener ok! Bukan natang. 

Yang berminat nak dapatkan produk ni boleh dapatkan di

 Whatsapp: 013-4731696 (Agent SweetRoyale Stevia) 
COD area Shah Alam/Kuala Lumpur or Pos ke Seluruh Malaysia 
Harga Pos: RM 15.9+ postage
Harga COD: RM17

Atau boleh Walk in kat mana mana Cawangan Farmasi RoyalePharma seluruh Malaysia!


Juga boleh dapatkan produk ni di Online Website RoyalePharma

Jangan tak tau kat Lazada, 11Street & Shopee pun hangpa boleh beli ok!

Jadi jom ubah cara hidup lebih sihat dengan menukar gula kepada stevia. Tetap manis tapi kurang risiko kencing manis.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com