TAK SANGKA BOLEH BUAT SMOOTHIE DENGAN KOPI DELIMA KURMA DR AZIMUTH

2.10.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

TAK SANGKA BOLEH BUAT SMOOTHIE DENGAN KOPI DELIMA KURMA DR AZIMUTH. Bila sebut smoothie ni terbayang warna warni minuman kesihatan dalam gelas. Bukan sahaja permandangan dia nampak indah malah rasa dia pun sedap dengan campuran buah buahan. Minuman smoothie ni selalunya orang yang sedang berdiet la ambil. Tapi tak semestinya kita yang tak berniat nak diet tak boleh minum pulak kan.. Tak jadi satu dosa pun sebab minuman ni selain sedap banyak khasiat. Kang ada yang salah faham pulak hehehehe


Sebab saya ada stok kopi delima kurma Dr Azimuth ni saja la google selain minum macam tu jer apa lagi boleh di buat. Bosan sangat buat minuman panas biasa. Almaklum la nak cari kelainan rasa katanya. Asal minum kopi kesihatan ni. Tuang serbuk kopi & air panas kacau & minum. So boring ok! I nak sesuatu yang ber variasi katanya hahahaha.

Terjumpa kat page Dr Azimuth resepi buat smoothie pulak. Tak sangka dengan kopi macam ni pun boleh buat smoothie yer. Almaklum la..  Tengok pun nak menitik air liur.. Harus la cuba. Tapi atas keprihatinan saya share la resepi smoothie menggunakan Kopi Delima Kurma Dr Azimuth ni..

Cara nak sediakan Smoothie Strawberry & Kopi Delima Kurma Dr. Azimuth adalah

 Bahan-bahan : 


1 sachet kopi delima kurma
5 ketul ais
5 biji strawberry
Segelas air

 Cara-cara : 

Kisar kesemua bahan diatas. Lepas tu tuang dalam gelas & minum jer.


Tu dia senang kan? Selain khasiat dari buah strawberi, kopi delima kurma Dr Azimuth ni pun ada khasiat dia tersendiri dah... antaranya

Membantu Melancarkan peredaran darah
Membantu Mengurangkan kadar kolesterol...
Membantu Menstabikan kandungan gula dalam darah
Anti oksidan
Membantu Mencerdaskan Minda
Membantu Memberi Tenaga Segera

Saya minum kopi ni memang sedap. Saya suka rasa dia. Selalu kopi kesihatan ni kadang2 ada rasa herba yang kuat tapi Kopi Delima Kurma ni rasa serius sedap. Tak manis sangat sebab dia guna extrak Stevia. Memang rasa manis dia rasa yang sihat. Jadi tak risau la asal nak kencing semut ikut masuk toilet hahahaha... 

Kopi ni pun saya nasihatkan ambil waktu pagi sahaja.. Sebab kalau dah lewat petang atau malam takut susah nak tidur. Kalau ambil pagi tu.. Sepanjang hari tak ada lemau sangat nak buat kerja. Boleh membantu golongan yang asyik mengantuk siang hari tu. Atau kalau nak buat kerja overnight.. Boleh la ambil.

 Antara bahan yang terkandung dalam Kopi Delima kurma ni adalah 

➛Krimer bukan tenusu
➛Gula Perang
➛Ekstrak Kopi arabika
➛Ekstrak kurma
➛Ekstrak Delima
➛Ekstrak Beri
➛Ekstrak Kismis
➛Ekstrak Stevia

Kalau nak minum terus tak nak buat smoothie pun boleh. Sebab dia memang serbuk kopi campuran yang pada asalnya untuk di minum macam biasa cuma kalau bosan minum cara biasa boleh la try buat smoothie tu.

Cara nak sediakan dia macam biasa la.. Just buka paket kopi delima kurma, masukkan dalam cawan tambah air panas atau suam. Kacau & boleh minum tanpa was was



Jangan risau produk ni ada Halal Jakim & Ada Logo MeSTI sebab dia produk minuman tambahan. Selamat di ambil. Sebab produk Dr Azimuth ni dah lama berada di pasaran.

Kalau nak dapatkan kopi Delima kurma ni boleh beli melalui 

 CALL/ WHSATSAPP : 014 3030639 (WAN) 

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com