BAYI MENANGIS TIAP KALI MANDI, INI YANG PERLU ANDA BUAT

10.11.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

BAYI MENANGIS TIAP KALI MANDI, INI YANG PERLU ANDA BUAT. Saya ni beranak tak ramai. Anak sorang je sejak kahwin 7 tahun lepas. Dah 6 tahun pun anak saya.. Masa dalam pantang kebanyakkan mak saya yang uruskan anak saya. Saya cuma jaga bagi susu, tukar lampin jer. Mandikan semua tu mak saya yang buat sampai la umur dia 44 hari baru la saya mula mandikan anak sendiri. Kira tu first time la mandikan baby seumur hidup.. takut ke hapa kena hadap la. Apa ingat nak suruh mak jaga anak sampai pandai mandi sendiri ke?


Anak saya ni memang kuat menangis.. Apatah lagi kalau nak bagi mandi. Dia punya meraung tu macam kena dera... 44 hari mak saya mandikan dia.. 44 hari tu la dia meraung bagai nak rak. Mula2 perangai dia macam tu.. So, biar je la nak menangis. Siap mandi diam la dia.

Mesti mak mak lain ada masalah yang sama kan? Baby menangis masa nak mandi.. Ada ke baby tak menangis masa mandi. Nak2 lagi baby yang dalam pantang ni. Tak sure pulak kan.. Ke memang wajib menangis? hahahaha..

Yang tu tak penting sangat la kita nak tau.. wajib ke tidak baby menangis masa mandi. Tapi macam mana nak buat baby tak menangis masa mandi? Ada petua atau tips ke?

Orang kata mati ja tak ada ubat tapi kalau masalah lain dalam dunia ni semua ada jalan ikhtiar & penyelesaian. Termasuk masalah baby menangis masa mandi ni. Salah satu cara untuk buat baby tak menangis semasa mandi adalah.. baca la sendiri tip kat sini >> Ini 6 Tips Yang Paling Berkesan Untuk Mandikan Bayi Tanpa Tangisan. Cubalah! <<

Yang paling penting adalah sediakan tempat mandi yang selesa & barang mandian yang selamat & sesuai dengan bayi. Sekarang Cetaphil pun dah ada keluar produk mandian untuk bayi. Tak tau la saya yang terlepas pandang atau ni produk baru cetaphil tapi memang baru tahu la. Dulu saya guna sebamed je untuk anak saya.. sebab produk baby yang wangi2 & ada perfume ni saya rasa tak sesuai sangat untuk anak saya. So, saya gunakan produk yang ada clinical approve. Tu pun habis pantang baru saya guna. Masa dalam pantang memang mandi dengan air je... Rasa nak cuci2 dengan produk mandian ni tak confident sangat. hehehehe

Moral of the story.. Apapun dengan teknik yang betul mandikan bayi confirm tak meraung. So jangan lupa try tips tu yer.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com