MUKA BENGKAK, KERING & KULIT KUSAM.. JOM BACA PENGAKUAN PENGGUNA PRODUK CETAPHIL

7.11.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

MUKA BENGKAK, KERING & KULIT KUSAM.. JOM BACA PENGAKUAN PENGGUNA PRODUK CETAPHIL. Lambakkan produk skincare di pasaran buat kita tak tahu nak guna yang mana. So kita pilih berdasarkan testimoni orang lain je kan.. Sekarang ni susah nak cari produk selamat walau bernotifikasi KKM pun belum tentu selamat. Sampai jadi takut saya kadang kadang nak mencuba apa2 produk yang client bagi untuk review. Terpaksa letakkan syarat sebelum menerima apa2 review berkaitan produk ni.


Bukan apa.. bila kita di beri satu produk untuk di cuba & menulis review sekaligus kita umpama tikus makmal jugak. Bayaran tu bukan boleh cover pun rawatan muka kalau berlaku apa2 implikasi atau effect buruk. Sebab tu sekarang terpaksa ketatkan syarat review sebab apa yang kita tulis tu 1 informasi untuk orang lain so sekaligus kena bertanggungjawab juga. Ada produk mula2 pakai memang lawa nak mati bak kata budak2 sekarang.. selepas sebulan dua atau selepas berhenti guna tu dia.. malapetaka besar dok mai. Kalau sebelum ni cantik nak mati.. selepas tu rasa nak mati je tengok muka sendiri.

Ramai pengguna yang muka breakouts pilih produk dari drugstore untuk merawat kulit mereka yang rosak. Salah satu produk yang menjadi pilihan ramai sekarang untuk merawat masalah jerawat yang serius adalah rangkaian produk Cetaphill.

Cetaphil ni produk yang selamat dan dah pun diuji secara klinikal oleh pakar dermatologi. Selain tu, Cetaphil jugak berupaya membuang kotoran dan minyak berlebihan di kulit kitaTapi ada juga yang kata tak sesuai.. muka makin teruk bagai. Kalau nak baca pengakuan pengguna produk cetaphill ni boleh baca kat sini >> Muka Bengkak, Kering & Kusam. Kini Flawless Dan Glowing. Meh Kami Bocorkan Rahsia. <<

Kadang2 bukan produk bermasalah tapi mungkin kulit kita tu perlu di rawat dulu dengan rawatan dari pakar bukan sekadar rawat dengan produk. Mungkin penggunaan produk yang mempunyai logam berat seperti merkuri dalam tempoh yang terlalu lama.. Memberi kesan macam tu. Yang jadi mangsa produk selepas tu la.. di tuduh tak berkesan, menyebabkan muka semakin breakouts bagai. Padahal kesan dia guna produk beracun sebelum ni masih belum habis.. Jadi penting kalau dah tahap serius dapatkan pemeriksaan pakar kulit. Tak tau la berapa kilo merkuri dalam kulit hangpa tu dok bertempek. Bukan boleh nampak dengan mata kasar pun.

Moral of the story.. Kecantikkan itu terlalu luas tak semestinya muka kau gebu gebas, kulit licin menqelit (glowing) macam bontot kuali baru tanda kulit hang sihat. Sekarang ni orang dah boleh tau kulit licin yang sihat dengan tidak sihat. Kalau kulit nampak nipis tu.. Insya Allah la tu.. mesti guna produk ada merkuri. Putih pun lain macam tak macam kulit orang yang sihat. So anak nampak seperti orang cantik yang sakit je hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com