PENGALAMAN SERAM PEMANDU UBER PENANG BAWA PENUMPANG GHAIB UNTUK JARAK 0.01KM

5.11.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

PENGALAMAN SERAM PEMANDU UBER PENANG BAWA PENUMPANG GHAIB UNTUK JARAK 0.01KM. Lama rasanya tak up cerita baru kat slot seram serik lekatlekit ni kan? Asyik dok ulag repost cerita lama yer.. Even masih mendapat feedback positif. Almaklum la kat pesbuk kami tu ramai kengkawan baru yang add friends & follow. Untuk followers lama jangan la kecik hati. Abis basah bucu katil dok menangis sebab ingat kami menganak 'tiri' kan hangpa. Mana ada..


Sebab musim tengkujuh pun dah datang. Air hujan yang dok turun pun dah menyebabkan 'bah' dia certain negeri termasuk penang. Tak payah dok tambah air mata hangpa tu lagi na.. Mai la dok rapat sikit kami nak story satu cerita seram pengalaman dari seorang pemandu Uber di Tanjung Bungah, Penang sana nu.. pa habaq hangpa? Malam ni bawa uber lagi ka? Hehehehehe

Alkisahnya dia ni bawa uber memang tak ikut office hour la. Ikut suka dia la rasa nak ambil passenger pukul berapa pun. Almaklum kerja tak payah punch card ni kan. Diam tak diam dah setahun dia dok buat kerja loglaq bawa uber lagu tu katanya. Nak di jadikan kisah seram..

Pada satu malam yang sepi.. pi.. pi.. Malas la nak nyanyi lagu pak mat jual topi, topi pak mat koyak, pak mat jual tempoyak. Dah ada dalam entri seram sebelum ni dok nyanyi lagu tu ja. hehehehe.. ok ok sambung cerita. Alkisahnya satu malam tu, dalam pukul 12 malam macam tu, mamat uber ni dia dah gerak balik la. Masa tu kat tanjung Bungah.

tetiba dapat mesej ada customer nak uber suruh ambil. Alang alang nak balik tu.. takpe la kira tu la last customer dia malam tu so dia 'accept' la customer tu. Dia pun tak fikir apa2 masa tu. Bukan benda pelik pun orang request uber tetengah malam.. Mana tau kaki clubing ke hapa ye dak. Depa spesis burung hantu. siang mengantuk malam berjaga. Tu yang umur belum 40 tahun dah rupa nenek nenek si bongkok tiga hehehehe.

Tanpa fikir banyak so dia pun ikut je direction maps. Tapi bila sampai kat lokasi nak pickup customer tu katKubur cina. tapi dia masih berbaik sangka.. Maybe customer dia baru habis siram kubur family dia ke hapa. Dia rasa memang tak salah tempat sebab kat telefon dia pun di maps mention 'We are arrived. Bermaksud dah sampai di tempat sepatutnya dia pickup customer tapi cuak tu ada juga bila dia tengok sekeliling gelap gelita & tak ada sapa2 muncul atau tunggu uber.

So untuk kepastian dia cuba call customer untuk tanya kat mana la dia menyorok. Celah kubur ke dalam kubur ke hapa. Jangankan batang hidung.. bayang pun tak nampak. Jangankan bayang bau nafas pun takde. Kalau ikut maps tu memang dia sampai di tempat yang betul dah.

tetiba applikasi Uber dia Offline.. Mujur dia ni jenis orang yang rilex. So dia tunggu lagi la 5 minit. Maybe customer tu baru habis cabut rumput & bakar colok kat kubur.. baru terhegeh hegeh nak turun kan. Dalam celah celah tu.. Nak uji keimanan seorang pemandu uber yang konon cool je sejak tadi.. Muncul pulak bau wangi menusuk ke lubang hidung dia. Tetiba rasa macam ada something dalam kereta dia. Time ni memang tak berapa cool dah.. dia mula rasa awas kru pulak.

Nak abaikan rasa rasa yang tak best.. dia sesaja la bebel sengsorang dengan ayat 'Sapa nak bayar trip aku kat sini ni wei?" Lepas tu dia tekan start balik trip tu dalam pada masa yang sama aplikasi uber tu kata dia dah sampai dekat tempat customer nak pergi. Terus keluar mesej 'Drop Off'. Katanya normally setiap kali passenger berjaya di hantar ke lokasi yang mereka nak pergi memang akan keluar mesej 'Drop Off' membawa maksud dah sampai.

Dia mula pening pening langau dah.. Bayangkan customer tak bagi detail tempat dia nak pergi tapi maps boleh proceed tempat dia nak pergi. Tu dia.. Jangankan fikir guna logik akal... guna kepala lutut pun susah nak cari logik celah mana. Maps dah jadi magic hehehehe. Tetengah malam juga dia nak bergurau kan? Macam takde siang hari.. Gurau pulak kat kubur cina. Pilih la tempat boleh picnic sikit nak bergurau senda katanya.

Yang buat dia semakin pelik dekat maps katanya keluar alamat dia nak pergi tu unknown. Bila dia periksa balik jarak antara lokasi pickup dengan lokasi dia nak pergi tu cuma 0.01km. Biaq betoi la hantu ni.. Jarak macam tu pun nak naik uber ka? Dia mula rasa tak sedap hati so dia bawa kereta keluar dari jalan tu sebab makin lama dia dok layan makin merapu & pelik jadinya. Lebih kurang 5km dia drive dia jumpa stesen minyak dia singgah pi toilet bagai nak bagi hilang apa yang patut dalam kereta dia. Tapi bila dia masuk balik dalam kereta still ada bau wangi. Moga time tu dia dah check bukan bau pewangi kereta la... manatau orang dalam keadaan takut ni semua jadi seram kan. hehehehe

Sebab masih tak hilang bau wangi tu. Dia syak ada something ikut dia dari kubur cina tadi. Patutnya dia dah sampai kat tempat dia nak tuju tadi, dah kenapa pulak tak turun turun lagi dari kereta ni. badan pun rasa seram sejuk beku bagai dah. So dia bersuara la sikit ' Aku nak balik dah ni hang turun jangan duk ikot aku, aku nak balik.' Dia baca ayat kursi.. lepas 5 minit tu bau wangi tu pun hilang. terus call bini cakap dah on the way nak balik & terus dia drive balik.

Katanya tu la pengalaman paling 'teruk' sepanjang dia bawa uber tapi takde la lepas tu terus serik bawa uber. Tak jantanMen la kan.. Memang cara tu dia cari rezeki so dia teruskan je kerja dia macam biasa.

Moral of the story.. Hantu zaman sekarang pun dah tak layan sangat teksi.. dulu dok dengar cerita pemandu teksi je kena sakat kan. Sekarang hantu pun dah upgrade naik uber even jarak 0.01km je.. Malas nak terbang la tu kan? Atau nak 'try' pemandu uber tu tak tau la. Apa ingat spesis hantu ni takde yang gatal mengenyam ke?hehehehe

Sumber cerita : Penang Kini

1 comment:

  1. Suami mmg bwk uber.. selalu jugak dpt customer.. tggu 5mnt pastu dia cancel sbb xde org..tmpt mmg sunyila..biasa dia mmg balik je..xde tggu lama or call lg dah..kdg2 maps pon xbtol.. bwk smpai ke kubur..huhu. nasib hati kental.. mmg jarang bawak mlm2 dah.. pelik jugakla selalu dpt customer tp bila smpai xde org.. hmmm.. misteri btol.. xkan pndai main apps pulak kn..seram plak..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com