RAMAI YANG BERHIJAB TERUS FREE HAIR DENGAN APLIKASI PITU

29.11.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

RAMAI YANG BERHIJAB TERUS FREE HAIR DENGAN APLIKASI PITU. Ada kaum adam yang tak tahu menatang apa Pitu tu? Kat tajuk entri den dah tulis sejenis aplikasi. Aplikasi ni sejenis aplikasi editing gambar. Dah nama aplikasi ni dia selalunya memudahkan proses editing. Hangpa upload ja gambar satgi dia auto la mengubah muka hangpa dalam wajah yang hangpa nak dari pilihan yang di sediakan. tak payah susah2 nak crop & paste kemudian nak buat effect bagi nampak smooth editing tu supaya nampak real. Semua aplikasi tu dah setting kan..


Dua tiga hari ni nampak ramai kengkawan den kat pesbuk seronok main aplikasi Pitu tu. Semua jadi lawa lawa belaka macam retis korea memasing. Serius editing aplikasi Pitu tu nampak real jer.. Tak nampak pun crop & paste. Nampak smooth sangat. Yang tak lawa pun jadi lawa apatah lagi yang lawa memang bertambah tambah lawa la dengan aplikasi pitu tu..

Ada yang tanya " hang tak mau try ka suria lekalekit? " tak mau la kami memang dah lawa.. kami kan orang bunian. Orang bunian kan auto lawa tanpa perlu aplikasi katanya hahahaha. Amboi melawak ja. ada yang muntah tepi skrin dah. Kami tak mau la dok tunjuk muka sangat satgi ada yang histeria tengok muka kami yang penuh seram ni. Biarlah orang nak tuduh guna fake account pun katanya hahahaha

Antara gambar menggunakan aplikasi Pitu yang den rasa paling kelakar hahahaha

Tapi tu la kan.. Sebab aplikasi pitu ni dia convert hangpa yang berhijab jadi free hair macam tu, boleh ka? Jangan la marah den tanya sebab den pun tak sure samada benda tu boleh atau tak. Nak jadi setazah pun tak berani la kan.. Almaklum la ilmu yang ada ni paras buku lali pun tak sampai. Nak menjatuhkan hukum pada orang lain.. Tak berani la pulak.

Lagipun den ni spesis yang tak main sangat aplikasi2 ni.. Aplikasi den guna dah tentu ada tujuan. Yang merapu ni memang tak cukup space nak install kat phone jadi den ni terhidar la dari termain aplikasi bukan bukan. Almaklum la enpon pun yang out of date dah katanya hahahaha

Comel kan hasil edting guna aplikasi Pitu. Ni pun hasil carian dari #Pitu kat facebook

Apapun kalau hangpa nak tahu apa hukum main aplikasi macam tu samada haram ke halal ke harus ke merujuk la kepada mereka yang berilmu. Jangan tanya den pulak yer.. Seriusnya den sendiri tak tahu & tak pasti. Masih mencari jawapan yang sahih. Kalau den jumpa sumber yang sahih nanti den kongsi kat blog lekatlekit.com ni yer..

Rasanya setakat nak main aplikasi tu tak salah kot.. cuma persoalan cuma boleh ke tidak di muat turun kat media sosial untuk tatapan umum.. Yelah.. yang buka tu aurat kartun kan. Kita tumpang muka je kat situ. Kalau kita letak muka kita pada badan orang lain yang tak tutup aurat tu di bolehkan ke tidak yer? Serius memang saya sendiri tak tahu. Kalau ada yang tahu boleh share kat ruangan komen ni okay!

Moral of the story.. Comel hangpa bila di Pitu kan.. Geram rasa nak cubit cubit. hahahahaa

p/s : JANGAN PULAK ADA KATA DEN BERLAGAK ALIM.. ni cuma entri yang bertanya bukan menjatuhkan hukum pada sesiapa. 

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com