KESAN MINYAK TAR PADA BAJU SEKOLAH, KESAN MINYAK PADA KAIN LAP DAPUR SENANG TANGGAL DENGAN PENCUCI DELOURVA

12/27/2017 10:58:00 AM Suria Lekatlekit 2 Comments

KESAN MINYAK TAR PADA BAJU SEKOLAH, KESAN MINYAK PADA KAIN LAP DAPUR SENANG TANGGAL DENGAN PENCUCI DELOURVAKat dapur mesti ada kain untuk lap kesan kesan kotoran & minyak yang tumpah atau terpercik masa kita memasak kan. Kain tu selalunya akan comot lepas guna. Kesan minyak atau kesan kotoran dia kadang2 susah nak hilang. Nak2 lagi jenis kain yang macam tuala. Dia macam serap kotoran tu.. Jenuh memberus nak bagi hilang.


Masalah tu memang saya sendiri pun alami. Dulu saya rendam berhari hari.. cuma tukar air je nak bagi kesan kotoran minyak tu tanggal & senang hilang. Tapi sekarang dah tak susah.. Saya guna serbuk pencuci delourva dengan stain remover delourva je..

Untuk kesan kotoran macam tu dia agak kuat.. Jadi perlu rendam dulu dengan air panas bersama serbuk pencuci delourva. Tapi sebelum tu spray dulu dengan stain remover yer.. Kedua dua ni sangat penting untuk hilangkan kesan kotoran & kesan minyak yang degil macam tu.

Rendam la dalam 1 jam.. agak2 air panas tu pun dah sejuk. Cuci jer.. Ni saya guna cucian tangan. Tak kuasa nak campak kain lap kotor macam tu dalam washing machine. Tapi tak teruk sangat pun nak memberus.. Tak keluar pun peluh jantan betina. Sebab serbuk pencuci & stain remover tu dah buat kerja dia.. Kita sental sikit2 dah tanggal kesan kotoran.


Sejak guna serbuk pencuci delourva ni memang mudah sikit la kerja2 mencuci pakaian atau apa2 jenis fabrik. Ni dekat nak buka sekolah.. Patut mak mak kena stanby dah rangkaian produk pencuci delourva ni. Baju sekolah ni tak kira apa warna pun tak sah la kalau tak lekat kesan kotor. Almaklum la budak2.. jumpa kawan kawan kadang2 main tak ingat dunia. Terkena minyak tar yang cat kat padang la.. terkena sambal makcik kantin la kan.. Bukan senang wei nak tanggal.

Testimoni pengguna lain yang saya baca pun ramai berpuas hati dengan tahap kebersihan bila cuci guna produk delourve ni terutama untuk cuci baju sekolah anak anak. Jadi dari pengalaman sendiri guna produk ni memang saya rekemen juga untuk anda.
Berminat nak cuba boleh hubungi :


 Facebook : Sabun Basuh baju Sekolah 
 Call / Whatsapp :  018 989 8686 

2 comments:

  1. perkongsian menarik admin. teruskan menulis . salam singgah dari encikhafiz.com

    ReplyDelete
  2. sabun baru ke nie? baru hari nie tahu..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com