MUDAH DAN SELAMAT DARI LUKA SEMASA BUANG BULU DENGAN VEET SENSITIVE TOUCH ELECTRIC TRIMMER

25.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

MUDAH DAN SELAMAT DARI LUKA SEMASA BUANG BULU DENGAN VEET SENSITIVE TOUCH ELECTRIC TRIMMER. Kita di lahirkan dengan bulu2 bukan rambut jer.. Masa kecik sebelum akil baligh mungkin bulu yang kita ada cuma bulu roma nipis, bulu kening & rambut jer.. Selepas akil baligh akan bertambah bulunya di tempat tertentu seperti di celah ketiak & bahagian kemaluan.


Bulu ni bersifat hidup.. Jadi dia akan semakin panjang kecuali bulu roma & bulu kening la kalau tak cukur dia statik macam tu je la. Tapi bulu lain macam rambut, bulu ketiak & bulu pada kemaluan kalau kau simpan lama - lama memang berhutan jadinya. Bukan setakat berhutan, mungkin akan di jangkiti kutu jugak. Kutu bukan sekadar boleh hidup atas kepala di celah rambut malah boleh hidup di bahagian bulu kemaluan. Bayangkan kat situ berkutu.. gatal merenyam.. Seksa zahir batin beb! Maka terkepit kepit & terkemut kemut la kau. Nak nak lagi kalau kat tempat2 ramai orang. Sebab tu penting untuk kita buang bulu2 di bahagian sulit bagi tujuan kebersihan & kesihatan.

Guna pisau cukur ni kadang - kadang kurang pratikal sebab boleh menyebabkan luka. nak cabut guna penyepit bulu tu tahan ke azabnya. Sakit ok! Oleh kerana itu Veet mengeluarkan satu produk elektronik yang memudahkan kaum wanita untuk membuang bulu bulu yang tidak di ingini & tampil menawan setiap masa.  Veet sensitive touch electric trimmer gadget elektronik terbaru keluaran Veet. Alat ini berfungsi untuk mencukur atau membuang bulu pada bahagian sensitif tanpa pisaunya menyentuh bahagian kulit bagi mengelakkan risiko terluka. Veet Electric trimmer ni menggunakan kuasa bateri AA untuk menghidupkannya.  Didatangkan bersama 2 sikat bersaiz 2mm & 4mm & dua mata pemotong bersaiz 16mm dan 6mm. Satu berus untuk membersihkan bulu bulu yang melekat & 1 beg memudahkan anda menyimpan & di bawa kemana mana.


Kelebihan Veet Sensitive Touch Electric trimmer ni adalah.. Boleh memotong & membuang bulu bulu dengan kemas tanpa menyebabkan luka. Sebab benda tu paling orang titik berat semasa membuang bulu terutama di bahagian sensitif. Selain tu hasil cukuran dia lebih licin. Memudahkan anda untuk buang bulu di bahagian sulit, celah ketiak, membentuk kening, sideburns, bulu roma, misai & sebagainya. Paling penting boleh di bersihkan dengan air.. So mudah kita nak mencuci selepas guna.

Size dia yang kecil sebesar berus gigi elektronik mudahkan untuk kita bawa kemana mana sebab boleh sumbat dalam handbag jer... Maybe nak travel jauh dalam jangkamasa yang lama.. boleh la jimat space.


Benda ni memang sangat penting bagi aku yang memang mementingkan kebersihan dalaman & luaran. aku memang sejenis yang tak suka nak nak simpan bulu2 di tempat2 tertutup macam celah ketiak atau bahagian intim. Memang dah tabiat sejak dari zaman anak dara dulu. Seminggu sekali mesti aku tebas. Nampak jijik jugak la bagi seorang perempuan yang biar bulu ketiak & bulu di bahagian intim tu tak di buang sampai jadi hutan. So dengan adanya Veet Sensitive Touch Electric trimmer ni.. banyak membantu aku membuang & membersihkan bulu yang tak di ingini. Cukuran dia pun lebih licin & kemas. Paling penting kurang sangat risiko kulit terluka semasa membuang bulu. Dah tak payah nak guna pisau cukur yang kadang2 memang menyebabkan luka. Luka kat tempat2 intim ni bahaya sebab dia tempat yang tertutup & kadang2 lembab.. Kalau ada luka mudah terkena jangkitan kuman & bakteria. Untuk mengelakkan risiko terluka ketika buang bulu2 yang tak di ingini guna la Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni.

Yang nak guna untuk tujuan kecantikkan.. Nak bentuk kening.. ada mata pisau yang di sediakan untuk membentuk kening menggunakan Veet Electric Trimmer ni.. Hasil cukuran tu lebih halus & kemas.. bentuk dia lebih sharp & bahagian yang di cukur lebih licin berbanding pisau cukur biasa.

Stevensunny Makeup Artis juga menggunakan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer

Macam tu juga kalau nak guna Trim sideburn & buang bulu roma.. Memang hasil cukuran dia lebih licin berbanding pisau cukur. Banyak sungguh kegunaan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni ok! Boleh di gunakan seisi keluarga.

cara nak guna Veet Sensitive Touch Electric Trimmer

1. Untuk membentuk kening


Trim kening menggunakan kepala pemotong yang paling kecil berbentuk panjang tu & letak sikat yang di sediakan. Boleh rujuk pada gambar. Letak. Potong menggunakan Electric trimmer secara berlawan arah bulu kening tumbuh.
Untuk membentuk pulak.. keluarkan sikat & letak pada bahagian kening yang ingin di ratakan & dibuang mengikut bentuk yang di ingini & potong.

2. Untuk mencukur di bahagian intim/ketiak


Gunakan Bilah pemotong yang besar (Rujuk pada gambar) & potong secara berlawan arah dengan lembut 7 jangan tekan pada atas kulit. Jangan risau pisau pemotong tidak akan terkena pada kulit.

3. Untuk Misai & Janggut (bahagian atas mulut & dagu)


Untuk bahagian atas bibir (Misai) gunakan kepala kecil yang panjang macam yang pertama tadi & trim/cukur secara bertentangan dengan bulu tumbuh
Untuk bahagian Dagu (janggut) guna kepala besar seperti yang nombor 2 potong/cukur secara bertentangan jugak

4. Untuk Jambang (Sideburns) 


Guna bilah kecil sama macam yang nombor 1 tadi bersama sikat. Trim bahagian sideburns (jambang) mengikut berapa panjang yang anda nak potong. Untuk kemaskan buang sikat & kemaskan bentuknya.

Jom kita tukar dari menggunakan pisau cukur kepada Veet Sensitive Touch Electric Trimmer. Berminat nak mencuba produk ni boleh rujuk di Veet@Malaysia untuk maklumat lanjut & untuk membuat pembelian.

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RESEPI AYAM GORENG KUNYIT SENANG LENANG

24.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

RESEPI AYAM GORENG KUNYIT SENANG LENANG. Tu dia.. Nama resepi kau. Ayam Goreng kunyit senang lenang katanya.. Amboi hang lekatlekit.. Ayam goreng kunyit pun nak share resepi ka? Setakat goreng & campak - campak tu budak sekolah rendah pun tau masak.. Aippp.... Jangan tak tau kadang2 resepi yang budak sekolah rendah reti masak tapi yang tua bangka umur di pinggir kubur pun tak reti nak masak ok! Nak bagi contoh.. Orang2 sekeliling aku pun ada sampai tua bangka pun tak reti masak. Asyik lauk tunjuk - tunjuk je hari hari.. Manalah tau tetiba seminggu sebelum mati tetiba dapat hidayah nak belajar masak Ayam goreng kunyit at least ada jugak resepi kat carian google tu katanya...


Aku ni nak kata pandai masak tu tidak la.. setakat menu2 kampung & menu2 simple tu reti la. Yang penting menu2 yang aku suka la. Lidah belacan ni bukan reti sangat nak makan western, korean food bagai.. Almaklum la selera kampung kampung katanya. Jadi sebab bukan la handal masak so aku share resepi resepi simple je la.. Kenapa Ayam goreng kunyit senang lenang.. Sebab senang je nak memasaknyer tijah Ooi.. Ni kategori masakan campak2 jadi jer...

Bahan bahan dia pun simple sahaja

1. Isi Ayam di potong dadu
2. Kunyit serbuk
3. Garam halus
4. Kobis bunga
5. Lobak merah di potong memanjang
6. Bawang besar
7. Cili padi
8. Minyak masak

Cara memasak

1. gaulkan isi ayam yang di potong dadu dengan garam & kunyit serbuk
2. Panaskan minyak & Goreng isi ayam sehingga garing
3. Masukkan lobak merah & goreng sekejab dengan ayam
4. Masukkan bunga kobis
5. Masukkan bawang besar yang di potong bersama cili padi
6. Gaul semua & goreng sekejab sehingga masak
7. Tutup api & hidangkan

Dah siap satu menu ringkas tapi kalau makan dengan nasi panas & sup kosong macam kat restoran tomyam tu pun dah cukup sedap ok! Kalau kat restoran tomyam untuk sorang makan ayam goreng kunyit ni pun dah RM3 - RM4 ok! Masak sendiri jimat belanja. Nak2 lagi untuk makan satu family

Ayam Goreng Kunyit Senang lenang by Lekatlekit

Jadi pada yang selama ni tak pernah cuba masak sendiri Ayam Goreng kunyit ni lepas ni boleh la cuba. Nak2 lagi yang bujang2 trang tang tang tu. Dok makan nasi bujang kat kedai pun muak jugak ye dak. hehehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

SUAMI KEPADA PENYANYI NORA JUGA KOMPOSER TERKENAL JOHAN NAWAWI MENINGGAL DUNIA

24.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

SUAMI KEPADA PENYANYI NORA JUGA KOMPOSER TERKENAL JOHAN NAWAWI MENINGGAL DUNIA. Innalillahhiwainnalillahhirojiun... Salam takziah kepada seluruh ahli keluarga komposer terkenal Johan Nawawi merupakan suami kepada penyanyi yang terkenal dengan lagunya di persimpangan dilema pada tahun 90an, Nora.


Dikhabarkan komposer terkenal tersebut menghembuskan nafas terakhir pada 6.30 pagi tadi setelah di bawa menerima rawatan di sebuah pusat perubatan di Subang Jaya. Allahyarham meninggal dunia akibat serangan jantung.

Perginya di hari Jumaat yang mulia... Moga Allah mengampuni segala dosa dosa arwah & menampatkan beliau di kalangan orang orang yang beriman.  Jenazah akan dimandikan dan dikafankan di Masjid Kampung Tunku, di sini dan dikebumikan di tanah perkuburan Islam lokasi yang sama selepas solat Jumaat.

Sedikit info berkenaan Allahyarham.. Johan Nawawi adalah penggubah lagu pop dalam industri muzik Malaysia sejak 1980-an. Antara lagu popular ciptaannya berjudul Hanya Satu, Desa Tercinta, Naluri dan Samudera nyanyian Nora yang juga merupakan isterinya. Johan boleh bermain alat-alat muzik seperti piano dan gitar dan aktif bermain muzik sejak tahun 1986.

Beliau berasal dari Ipoh, Perak tetapi kampung halamannya adalah di Pasir Mas, Kelantan. Beliau adalah anak bekas Ketua Pengarah Pusat Islam yang pertama, Mohd Nawawi Mahmud. Mereka menetap di Petaling Jaya, Selangor. Beliau memiliki diploma bidang arkitek daripada Federal Institute of Technology (FIT).

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

INI YANG BERLAKU KEPADA VILLA NABILA YANG BERHANTU DI JOHOR BAHRU

23.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

INI YANG BERLAKU KEPADA VILLA NABILA YANG BERHANTU DI JOHOR BAHRU. Rasanya semua orang tahu tentang Villa Nabila yang terkenal dengan kisah seram. Villa Nabila ni adalah sebuah banglo tinggal yang masih ada pemiliknya. Pernah kecoh tak lama dulu kes seorang remaja yang kononnya hilang dalam Villa Nabila.. Alih2 di temui kat rumah keluarga kawan perempuan dia. Memang hampeh sungguh.. Hantu Villa Nabila jugak di salahkan.


Villa Nabila adalah sebuah bangunan misteri di Pantai Lido, Johor Bahru yang dah lama kisah seram yang berkaitannya menjadi bualan orang setempat. Bermula kisah seram di banglo tu adalah.. Seorang gadis bernama Nabila, anak kepada pemilik Villa tersebut dibunuh di rumah tersebut oleh pekerja yang dok buat renovate rumah itu dengan cara dirogol, dibunuh dan disimen didalam konkrit rumah tersebut. Dah macam cerita dalam Filem Rahsia tahun 80an dulu pulak kan? Tapi dalam filem Rahsia tu kanak2 yang menjadi pewaris harta di bunuh & di simen.. Tapi kisah Villa Nabila ni seorang gadis di rogol & di bunuh. Pada masa itu dikatakan ibu bapa Nabila keluar atas urusan kerja untuk beberapa hari.

Versi lain kisah Villa Nabila.. Nabila adalah pewaris harta kekayaan ibu bapa beliau kerana dia menjadi anak kesayangan dalam keluarga beliau. Kemudian Nabila dibunuh oleh ibu saudaranya kerana ingin merebut harta warisan ibu bapa Nabila. Di samping tu ada juga versi yang mengatakan Nabila membunuh diri kerana tekanan. Tak tau yang mana betul.. Tapi best jugak la layan kisah2 seram Villa Nabila ni. Lokasi Villa Nabila juga berdekatan dengan istana Sultan Johor.

Banyak kisah seram yang melibatkan Villa Nabila ni termasuk di jadikan port untuk aktiviti paranormal. Tapi sekarang maybe hantu2 Villa Nabila dah terpaksa berpindah sebab port depa dah di ambil alih makhluk lain. Bukan makhluk halus dah.. Makhluk yang tak berapa halus.. Nak tau makhluk asing ke apa.. teruskan membaca entri ni...


Terbaca post OhMedia kat facebook katanya Villa Nabila sekarang di jadikan pusat perlindungan anjing terbiar oleh seorang aktivis penyelamat haiwan. Dia tak mewakili mana2 kelab rasanya.. Hanya volunteer untuk buat kerja2 kebajikan jer.. Tak sure pulak aku pasal tu. Tapi yang di tulis pengasas. Maybe dia ada ahli lain lagi kot.


Apapun dia mendapat kebenaran dari pemilik Villa Nabila untuk menjadikan port berpuaka tu sebagai tempat perlindungan anjing terbiar. Bagus jugak kan di manafaatkan kepada perkara yang lebih baik.. Dari di jadikan port dok memburu hantu yang tak berapa ada pekdah tu. Jadahnya dok cari hantu.. erkk.. kalau tak cari camna la aku nak dapat stok2 cerita seram pulak kan? hahahahaha


Apapun syabas kepada Insan mulia atas usaha dia membantu haiwan haiwan terbiar macam tu. Dia rilex je dok masuk dalam Villa Nabila tu.. Takde kecoh pasal hantu ke hapa. Kadang2 benda ni berkaitan dengan apa yang kita fikir jugak. Kalau asyik fikir hantu maka hantu la kita terbayang.. Tapi kalau kita fikir perkara lain hantu datang depan hidung pun mungkin kita tak terfikir dia hantu. hehehehehe


Moral of the story.. Jangan menakutkan diri sendiri dengan berimaginasi benda2 yang menakutkan.

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ADI PUTRA SAHKAN TELAH BERCERAI DENGAN KEDUA DUA ISTERINYA

23.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

ADI PUTRA SAHKAN TELAH BERCERAI DENGAN KEDUA DUA ISTERINYA. Ada jugak la dok baca tajuk2 entri blog2 pasal rumahtangga pelakon Adi Putra ni tapi di sebabkan rasa tak ada apa nak mengulas pasal tu sekadar baca tajuk je la.. Lagipun Tuan punya badan sebelum ni tak cakap apapun pasal kontroversi tu.. Maka tunggu je la. Sampai masa di umumkan juga status hubungan dia dengan kedua dua isteri dia..


Sebab terlalu di desak & di ganggu wartawan & kepoci kepoci seluruh Malaysia maka Adi Putra terpaksa jugak membuat kenyataan menerusi account media sosial dia tentang status hubungan dia dengan kedua dua isteri dia..


Akhirnya.. putus sudah kasih sayang antara mereka. Bukan senang nak handle dua bini.. Satu bini pun dah terumbang ambing lepas tu tambah lagi satu bini memang karam di lautan sepi la kesahnya.. Apapun jodoh pertemuan ni rahsia Allah.. Walaupun dah tertulis jodoh kita sampai setakat mana tapi sebagai manusia tak boleh la nak salahkan takdir 100%. Kita sebenarnya penyumbang pada apa yang berlaku keatas diri kita. So jangan nak lepas tangan salahkan takdir jer ok.

Apapun penceraian bukan pengakhiran.. Ia umpama satu permulaan. Mungkin kepada kehidupan yang lebih baik siapa tahu. So jangan putus asa pada pasangan yang bercerai. Mulakan hidup baru.. Jangan takut hadapi masa depan.. Tu dia.. bagi motivasi kat orang macam dia hebat ja. Tak kena batang hidung sendiri lagi. Dah kena batang hidung sendiri baru kau tau terkemek ke.. terkembang ke hidung kau tu. Takde la bukan hebat.. Apa lagi dapat di ucapkan.. Takkan la nak suruh aku takut2 orang yang bercerai dengan memberi gambaran kat depa seumpama lepas bercerai kau akan hadap satu kehidupan yang penuh dengan air mata pulak kan..

Pada kedua dua bekas isteri Adi putra tu.. Teruskan hidup macam biasa. Moga Allah permudahkan segalanya untuk mereka. Pada Adi Putra.. pun good luck jugak la. Mungkin jadi duda terlajak laris lepas ni sapa tau hehehehe.

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAGI SUAMI MAKAN DARAH HAID & AIR MANI, ISTERI DI AZAB KEMALUAN BERNANAH & BUSUK

23.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

BAGI SUAMI MAKAN DARAH HAID & AIR MANI, ISTERI DI AZAB KEMALUAN BERNANAH & BUSUK. Sampai tahun 2017 sihir masih di amalkan.. Rasanya sampai kiamat pun benda2 syirik & khurafat ni tetap ada yang akan buat. Golongan yang percaya dengan benda2 macam ni kadang2 bukan dari golongan orang tak berpelajaran malah yang educated pun ramai. Contoh macam cerita yang aku share semalam.. Pasal sipolan yang terlampau taksub dengan bomoh sanggup derhaka pada mak sendiri. Tu pun salah satu contoh orang yang aku kenal yang berpelajaran tinggi tapi bab2 bomoh dia jadi kuno tahap zaman jahiliah. Nak kata jahil agama pun tak juga tapi tak tau la kenapa dia tak yakin dengan rawatan Islam yang guna ayat2 Al Quran. Dia lebih yakin dengan bomoh jampi serapah tu..


Terbaca satu kisah yang aku rasa patut kita jadikan pengajaran.. Nak2 lagi kita2 yang dah jadi bini orang ni. Biasa la perempuan kan dia paling takut laki dia ada perempuan lain. Aku pun sama jugak.. Tapi apa yang di luar kemampuan kita tu kita serah kepada Allah jer. Macam aku kadang2 setan dok hasut rasa curiga kat laki sendiri.. Apa aku buat Isytifar & aku fikir apa yang di luar mata aku untuk melihat, Biar Allah je tolong jaga & lihat sebab Allah tu lebih tahu apa yang terbaik untuk aku. Sampai nak bomohkan atau sihirkan laki aku.. Bagi makan benda2 kotor tak terlintas langsung. Tak berani aku nak buat benda2 macam tu hanya sebab nak control laki sendiri. Benda2 macam tu bersifat sementara jer.. Akhir nanti akan makan diri kita balik

Macam kisah seorang perempuan ni.. Dia sanggup bagi laki dia makan benda yang di campur darah haid & air mani semata mata tak nak bagi laki dia cari perempuan lain & ikut je cakap dia. Akhir sekali sebelum mati dalam usia yang masih muda.. Dalam 30an macam tu dia di azab agak teruk. Dia di jangkiti penyakit misteri yang doktor pun tak dapat merawat. Berhabis duit laki dia cuba merawat penyakit misteri dia.. segala perubatan moden.. alternatif.. bomoh semua tak berjaya. Penyakit dia mula2 badan dia jadi melepuh.. Lepas melepuh naik bintik2 macam katak puru. Kemaluan dia keluar lendir & nanah yang busuk. Sampai la satu hari.. Lepas suami dia meminta bantuan dari seorang ustaz..Dia mula mengaku apa yang dia buat pada laki dia selama ni. Dia sihirkan suami dia.. kemudian curang dengan lelaki lain sampai tahap berzina. Selepas suami dia ampunkan dia barulah dia boleh pergi dengan tenang. Tu baru kat dunia kena azab kat sana tak tau la macam mana... Na'uzubillah..

Tapi ada juga kisah di kalangan orang aku kenal.. Buat lebih kurang macam tu kat laki dia. Bagi makan benda2 kotor dengan niat nak tundukkan suami dia. Tapi nampak macam tak ada pun kesan.. Kena juga azab dari dok sihat tetiba jatuh & terus jadi lumpuh separuh badan. Nak di jadikan kisah masa dia sakit still dok nak menipu tu ni.. Anak dia sendiri bongkarkan segala apa dia pernah buat dulu sebab terlampau marah dengan sikap mak dia yang tak berubah ubah. Anak membesar dengan melihat perbuatan mak dia macam tu bagi kesan trauma.. Bila anak dia dah besar & kahwin benda tu bagi kesan juga sebab dia rasa tak percaya takut apa yang mak dia buat pada ayah dia.. Bini dia buat benda yang sama. Benda jahat ni memang bukan orang yang kita jahati je terkesan.. Malah boleh memberi kesan tekanan & trauma kepada orang2 sekeliling jugak. Kita ada Allah.. Mohon kepada Allah bukan tunduk pada jin & syaitan semata mata nak puas kan hati sendiri.

Nikmat dunia ni sesungguhnya terlalu sementara. Azab yang kita bakal terima kadang2 tak sempat tunggu mati kat dunia lagi Allah dah bagi rasa. Moga kisah2 macam ni kita jadikan pengajaran selama kita hidup.. Suami pun salah satu bentuk pinjaman tak perlu kita nak buat hak sampai macam tu sekali. Banyak doa2 kita boleh amalkan untuk lembutkan hati suami.. tak perlu nak guna sihir & bagi makan benda2 kotor. Kita bukan nak tongkat langit selamanya.. Sampai masa kita.. Innalillahhiwainnalillahhirojiun jugak..

Moral of the story.. Tak ada seorang perempuan sanggup berkongsi suami tanpa sebab musabab tapi bukan bermakna kita boleh buat apa sahaja sehingga mensyirikkan Allah semata mata nak ikat suami supaya setia dengan kita.  Ingat Azab Allah tu kita akan terima juga.. samada lambat atau cepat je.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MAYBELLINE SUPPER BB CUSHION ANTARA BARANG YANG AKU SUKA DALAM LAZADA 5TH BIRTHDAY SURPRISE BOX

22.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

MAYBELLINE SUPPER BB CUSHION ANTARA BARANG YANG AKU SUKA DALAM LAZADA 5TH BIRTHDAY SURPRISE BOX. Masa dapat Lazada surprise Box bagai nak gila aku tengok sebab ada beberapa barang kosmetik. Aku ni memang la sejenis perempuan yang sukakan kosmetik jadi bila Lazada macam tau tau je apa aku suka bertambah suka la aku. Salah satu barang kosmetik dalam Lazada Surprise Box tu adalah Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate..


Serius aku tak pernah guna apa2 jenis atau jenama BB cushion ni. Memang tak pernah ada dalam koleksi beg makeup aku. Sebab tak pernah beli atau pernah cuba bila dapat memang la excited nak merasai pengalaman guna Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate ni. Benda baru katanya.. cempeqa tu lebih sikit dari barang lain yang ada dalam surprise box tu. hahahaha


Memang dah beberapa kali aku guna.. Memang best ok. Sebab Maybelline BB cushion ni senang nak apply & senang nak blend sekata dengan kulit. Aku guna yang natural so sesuai la dengan kulit aku yang sawo matang. Bila pakai.. Memang nampak natural jer.. Tak ada bercapuk atau macam tempek tepung kat muka. Kira dia ngam2 la dengan warna kulit aku.Kulit pun nampak lembab & lembut jer.


Yang lagi best tentang Maybelline Super BB Cushion Fresh Mate ni bila kita apply dia akan bagi effect glowing & flawless on the spot. Rasa bersinar sinar muka. Tak cair waktu cuaca panas & tak pecah minyak jugak. Tu yang paling penting sebenarnya.. Baru makeup boleh bertahan lama. Tak payah nak touch up banyak kali.

Best ok pakai Maybelline bb cushion yang baru tu. Rasa senang nak apply & senang nak blend sekata kat muka. Dia bagi effect glow & flawless bila pakai. Serius memang best. Jimat masa nak touch up muka. Tak payah nak pakai moisturizer & foundation lagi. Kalau korang nak try Korang boleh dapatkan di http://www.lazada.com.my/pre-order-personalized-maybelline-super-bb-cushion-fresh-mattespf29pa-02-light-free-engraving-and-gift-eta-from-24-march2017-20505149.html/?offer_id=5428&affiliate_id=30118&offer_name=MY+Chrome+Plugin&affiliate_name=lekatlekitstory&transaction_id=102d7fbdc86b2db0080f96130932f6 sebab produk ni baru lagi tak tau kat luar dah di jual secara berleluasa ke belum. #maybellinesuperbbcushion #cosmetic #maybelline #bloggerReview #beautyblogger #lekatlekitdotcom #lazadasurpri5e #lazada5thbirthday #lazadamalaysia
A post shared by Surialekatlekit (@lalalekatlekit) on

Kelebihan lain BB cushion ni kalau compare dengan compact powder jatuh memang berkecai la bedak dia kan.. Kalau BB cushion jatuh pun bedak dia tak pecah sebab jenis cream & tak tumpah sebab dia mendap dalam bekas yang macam span tu. Bila nak guna just dap dap je  guna span di sediakan. Selain tu.. dah tak payah nak pakai foundation ke, bedak compact ke, bedak serbuk ke hapa... Hanya dengan Maybelline BB Cushion ni dah cukup melengkapkan segalanya. Sunblock pun tak payah pakai dah sebab dah ada SPF25. hehehhee


Maybelline BB Cushion ni tak silap aku baru lagi.. Mungkin certain tempat masih tak ada jual. Jadi kalau korang berminat cuba boleh melalui website lazada kat sini >> L'Oreal Malaysia Official Store << Bukan sahaja korang boleh membeli Belah Maybelline BB Cushion ni malah banyak lagi barang kosmetik lain dengan harga diskaun sehingga 60%. Rambang biji mata aku wei tengok.. Sampai jadi bling bling dah ni. Semua murah2. hahahaha


Bukan je produk Maybelline malah Bermula 22 march sehingga 24 march Lazada mengadakan sale sempena Lazada 5th Birthday.. Time ni la paling Afdal nak membeli belah apa2 barang pun.

Skincare pun ada sale juga ok sempena Lazada 5th birthday ok. Eversoft Booster Mist ni aku pakai pun not bad. Bau wangi & muka jadi lembut jer.. Boleh check it ou kat sini >> Wipro Unza Malaysia <<

Bukan je kosmetik malah macam2 barang & produk berjenama lain pun ada sale. Dari kosmetik, fesyen, gadget elektrik/elektronik,Peralatan rumah & banyak lagi. Inilah masanya kalau korang nak jimat membeli belah di lazada. Time ni la nak beli barang2 berjenama terkenal dengan harga yang mampu milik katanya. hehehehe. Amaran keras.. Jangan pengsan ok lepas tengok lazada 5th Birday sale ni ok! Kang takde orang nak bagi pertolongan cemas pulak nanti. Ishtifar banyak2 & shopping la dengan tenang. Korang boleh check it out kat sini >> Lazada 5th Birthday sale << kalau nak beli apa2 dengan harga diskaun tak hengat punya. hehehehe

Antara Jenama Yang Juga terlibat dalam Lazada 5th Birthday Sale ni adalah Carlo Rino. Nak handbag macam ni dengan harga diskaun tengok je kat sini >> Carlo Rino <<

Jangan lepaskan peluang membeli belah sempena lazada 5th Birthday sale kali ni..  Ok aku nak pi usya sat. Apa?? Ingat aku promot je tak teruja ke dengan sale yang lazada buat?? Harus la beli something jugak. Rugi time sale tak membeli belah. hehehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

AKIBAT TAKSUB DENGAN BOMOH IBU NYANYUK DI TUDUH ADA SAKA

22.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

AKIBAT TAKSUB DENGAN BOMOH IBU NYANYUK DI TUDUH ADA SAKA. Jangan tak tahu ada tau spesis macam ni di kalangan orang melayu Islam.. Sebab dari muda memang selalu guna khidmat bomoh sampai satu tahap dia tak percaya & yakin dengan rawatan cara Islam menggunakan ayat ayat Al Quran ni. Kisah yang aku nak share ni adalah kisah benar cuma identiti tu di rahsiakan la..


Alkisahnya.. sipolan ni mula terjebak dengan bomoh ni masa dia masih muda kerana terkena buatan seseorang yang sukakan dia. Time tu dia tengah dating dengan someone la.. Ada perancangan untuk kahwin. Bila terkena sihir sipolan yang sukakan dia & cuba pisahkan dia dengan kekasih dia tu so dia cuba mendapatkan rawatan untuk buang sihir tu dari seorang bomoh kampung. Katanya.. Bomoh tu pun syok kat dia jugak.. Konon nak tolong buang sihir yang orang hantar pada dia tapi dia pulak sihirkan sipolan ni supaya sukakan dia. Lawa sangat gamaknya kan.. semua orang berebut2 nak kan dia...

Bermula dari kisah tu la.. dia mula taksub dengan bomoh sampai sekarang. Ada je la dia nak merujuk dengan bomoh ni. Even tak ada apa apa gangguan mistik pun dia rasa macam ada gangguan mistik. Sampai la satu masa.. Mak dia dah tua, mula nyanyuk. Dah tak berapa mampu nak uruskan diri.. Terlalu taksub dengan perkara berkaitan makhluk halus ni.. dia percaya bila ada bomoh yang cakap mak dia ada saka. Kononnya sebab mak dia busuk sangat.. dia percaya la yang sebenarnya mak dia dah mati yang hidup dalam jasad mak dia tu cuma saka. Sampai satu tahap dia nak tikam mak dia sendiri sebab dia rasa bukan mak dia dah..

Mak dia busuk tu sebenarnya sebab tak ada sapa nak tolong uruskan mak dia yang dah nyanyuk. Mandi pun kadang2 tak.. Dia pulak bila mak dia dah jadi macam tu langsung tak peduli. Macam benci sampai tahap dia kata kalau boleh putuskan hubungan anak beranak tu dia nak buat. Elok la semua harta & duit mak dia semua dah tukar pada nama dia.. So, orang tua nyanyuk tu di biar sampai busuk macam bangkai.

Pernah dia cuba panggil seorang ustaz yang mengamalkan rawatan Islam untuk buang saka mak dia kononnya.. Tapi bila ustaz tu periksa sebenarnya tak ada apa2 pun dengan mak dia. Cuma orang tua yang dah nyanyuk jer.. Dia tak percaya apa yang ustaz tu cakap. Dia tetap yakin dengan bomoh yang dok pembohong dia yang kononnya mak dia ada saka. Sampai sekarang dia masih anggap mak dia hidup dengan saka. Sampai sekarang dia tak pedulikan mak dia walau tinggal serumah. Sampai sekarang mak dia masih busuk & tidak terurus & dia terus memusuhi mak dia.

Kesian kan.. Terlampau banyak guna khidmat bomoh memang boleh buat seseorang tu hilang kewarasan. Macam sipolan dalam kisah ni.. Aku syak dia pun dah tak berapa setting mental  sampai semua benda dia rasa ada kaitan dengan makhluk halus ni.. Nak kata tak sekolah educated. Ada degree beb! Tapi tu la bila terjebak dengan orang2 yang mengamalkan perkara khurafat & syirik ni.. jadi tak berguna juga taraf pendidikkan yang dia ada. Walau tahu baca terjemahan Al Quran sekalipun tapi dia tak yakin dengan Al Quran pun no point jugak.

Moral of the story... Memang ada masalah atau penyakit berkaitan dengan sihir & jin tapi merujuk la kepada mereka yang mengamalkan rawatan secara Islam. Jangan sesekali terjebak dengan bomoh2 khurafat ni.. Bukan apa jenis bomoh2 macam ni bomoh cari makan..  Depa rawat jugak hangpa tapi ada yang depa hantar balik pendamping. Macam2 sebab la depa buat macam tu.. So berhati hati bila mendapatkan rawatan secara spiritual ni.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MISTERI WAN PEAH SEMAKIN TERBONGKAR

22.3.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

MISTERI WAN PEAH SEMAKIN TERBONGKAR. Sapa yang follow drama Misteri Wan Peah kat tv3 setiap isnin hingga Rabu pukul 10 malam? Kalaukat news feed FB aku tu ramai jugak la follower drama ni termasuk aku cuma aku banyak jugak skip episod drama misteri wan peah ni. Pun macam tu aku masih faham perjalanan cerita dia..


Episod mula2 tu mungkin ramai yang anggap Wan Peah ni watak hantu atau wanita yang mengamalkan ilmu hitam & saka dia menganggu penduduk kampung kuala pari hilir tu kan.. Padahal drama Misteri Wan Peah ni bukan cerita pasal hantu ke hapa.. Cerita pasal misteri seorang wanita tua bernama Wan Peah je.. Yang jadi misteri sebab orang kampung ingat dia dah mati padahal Wan Peah selama ni belum lagi mati cuma dia tak keluar rumah waktu siang.

Sebab dah lama orang kampung tak pernah nampak Wan Peah.. depa buat spekulasi mengatakan wan peah dah mati. Tetiba cikgu siti pindah duduk rumah yang berjiran dengan rumah Wan Peah.. Cerita pasal hantu Wan Peah kembali jadi sensasi. Kelibat wan peah mula muncul kat mana mana.. Membuat orang kampung semakin percaya dengan kewujudan hantu Wan Peah ni. Semakin kecoh kampung Kuala Pari Hilir bila semakin ramai yang mula nampak Wan Peah merata rata.

Kisahnya.. masa Wan Peah muda, Wan Peah di tuduh membela saka & mengamalkan ilmu pengasih untuk pikat lelaki padahal dia tak buat pun semua tu. Jadi di sebabkan orang kampung mula mengata & menuduh dia bukan bukan.. Mak Wan Peah ni tak bagi lagi dia keluar rumah. Dia cuma boleh keluar waktu malam. Sebab Wan Peah ni semakin tak bercampur dengan orang - orang kampung & orang2 kampung pun pulaukan dia.. Semakin kuat la orang kampung percaya dia mengamalkan ilmu hitam. Sampai anak dia pun turut di pulaukan. Sehingga mereka pernah di halau oleh penduduk kampung.

Banyak rahsia Wan Peah ni.. Terutama berkaitan dengan ketua kampung & isterinya. Depa ni la dalang yang menyebar fitnah pasal wan peah. Dulu Wan Peah dengan Ketua Kampung tu pernah bercinta tapi cinta terhalang & ketua kampung di paksa kahwin dengan isteri dia. So, percintaan mereka terputus. Still aku tak tau kenapa bekas kekasih wan peah iatu tok ketua tu sanggup buat fitnah kat Wan Peah.. So kena terus menonton la Drama Misteri Wan Peah ni.

Apapun Banyak dah misteri Wan Peah terbongkar.. Wan Peah belum mati cuma orang kampung je tak tau & tak pernah ambil tahu tentang hidup wan peah. Wan Peah di jaga oleh anak lelaki & menantu dia secara senyap - senyap. Setiap Malam depa akan datang ambil Wan Peah melalui jalan hutan kerumah mereka sebab tak nak bagi orang kampung nampak. Anak lelaki dia malu dengan orang kampung sebab depa pernah di halau dari kampung satu ketika dulu di samping tu dia juga berdendam dengan ketua kampung yang memfitnah mak dia Wan Peah. Wan Peah sebenarnya bukan mengamalkan ilmu salah atau gila.. Dia cuma seorang wanita yang hidup penuh kesedihan akibat fitnah orang kampung. So, hidup dia agak murung sebab tak bercampur dengan sesiapa. Hidup sendirian dia rumah pusaka seorang diri.

Sekarang ni cikgu siti tengah mencari kebenaran tentang cerita orang kampung mengenai hantu Wan Peah. Tak lama dah tu.. Misteri Wan Peah akan terbongkar. Jadi pengikut drama Misteri Wan Peah.. Kalau korang nak tahu apa sebab tok ketua & bini dia beriya sangat memfitnah Wan Peah jangan skip setiap episod ok!

Moral of the story dari Drama Misteri Wan Peah ni.. Jangan suka percaya dengan gosip & spekulasi. Jadi macam watak Farhan @ Pa'an dalam drama Misteri Wan Peah ni.. sentiasa bersangka baik. Jangan jadi macam orang kampung Kuala Pari Hilir.. Suka percaya khabar angin tanpa siasat dulu kebenarannya.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TERTIPU DENGAN PRODUK WOMEN DESIREE ESSENTIAL CREAM (WDEC)

21.3.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

TERTIPU DENGAN PRODUK WOMEN DESIREE ESSENTIAL CREAM (WDEC). Sungguh aku rasa tertipu lepas guna produk Women Desiree (Wdec) ni. Dulu dok tengok seller2 WDEC dok share testimoni produk ni memang aku teruja giler nak try cuma time tu aku dah banyak spent duit dengan produk ni. Produk yang ada pun tak habis guna lagi.. Aku tak nak terlalu boros sangat beli produk2 kecantikkan.So, aku tunggu nak habiskan apa yang ada baru nak cuba WDEC.


Mana tak teruja kalau dok nampak testimoni.. Dari muka makcik2 terus bertukar muka hadik hadik yang putih gebu hanya dengan calit calit je. Aku pun nak juga muka puaka bertukar jelita katanya. Almaklum la umur2 remaja lanjut usia macam aku ni.. Nampak muda dari belakang je katanya hahahaha..

Tapi orang kata Allah nak bagi rezeki kat kita tu dalam berbagai cara. Tetiba termenang contest kat Facebook dapat la seketoi Produk Women Desiree Essential Cream ni. Bak kata pepatah umpama mengantuk di sorongkan bantal. Nak2 lagi yang di sorong tu bantal busuk bau air liur basi sendiri kan.. Boleh lena 3 hari 2 malam katanya. hehehehe..

Dapat je memang terus cuba.. Malam pertama dengan WDEC ni takde la esok bangun pagi terus bertukar jadi snow white ok.. Aku amalkan lebih kurang 2 minggu macam tu.. Tengok kulit takde la bertukar jadi snow white pun. Takde pulak budak sekolah nampak aku macam rakan sebaya depa. Betul ke produk ni mampu mengembalikan wajah awet muda macam aku dok tengok selalu seller dia share testimoni? Aku guna pun sebenarnya tujuannya untuk tu jugak. Nak kulit cantik, gebu & cerah. Betul ke tidak produk ni.. ???


selepas lebih kurang 2 minggu amalkan WDEC ni.. serius aku masih lagi seperti umur aku.. takde nampak lagi macam sebaya budak sekolah rendah walau kalau pandang dari belakang memang nampak macam budak2 sebab kurang tinggi hahahaha.. Tapi yang berlaku adalah... Jeng jeng jeng.. Memang aku rasa tertipu sebab aku tak expect pun benda2 ni akan berlaku selepas 2 minggu guna..

1. Masalah pori terngaga kat muka
Memang serius.. Kesan tu sangat ketara. Pori yang ternganga mula tertutup & kulit nampak lebih sekata. Masalah pori pun salah satu punca muka kita nampak kusam, hodoh & tua ok!

2. Masalah angin dalam badan
Aku ni lepas beranak.. Memang rasa ada masalah angin dalam badan nak2 kalau travel jauh2 & duduk lama dalam kereta ber aircon ni. Confirm mula sebu perut la.. Rasa pening.. mual bagai. Bukan mabuk kereta sebab aku memang tak ada masalah mabuk bagai ni. Tapi boleh rasa macam angin tak terperangkap dalam badan. Badan jadi berat.. Tapi lepas 10 hari amalkan WDEC.. memang boleh rasa perbezaan tu. Badan rasa ringan. Perut rasa kempis sikit. Sakit kepala.. sakit badan tu kurang sangat. Jumaat lepas balik kampung.. Memang sepanjang perjalanan takde lagi masalah angin.. pening ke mual ke hapa. Ya Allah.. enjoy sepanjang perjalanan baq hang! Aku ni jenis kalau balik kampung aku kat kedah sana.. Suka ikut jalan lama. Aku tak suka betul highway. Tak menikmati perjalanan. Kalau ikut jalan lama ni.. boleh tengok permandangan kampung orang.. pekan semua.. Boleh menyinggah jugak. Semalam pun dari Kulim balik sini pun 8 jam.. Singgah makan la.. laki aku pun drive santai2 jer sebab nak menikmati permandangan sepanjang perjalanan. Kalau ikut highway 4 - 5 jam je. Tapi Alhamdulillah la.. Sepanjang perjalanan energy tu sentiasa ada.. Tak letih mood pun tak swing. Kurang la rasa nak marah orang. hahahaha

3. Alergik & gatal gatal
Sebenarnya aku sendiri pun tak sangka WDEC ni akan merawat masalah alergik & gatal2 kat kulit aku terutama bahagian tangan. Sungguh aku tak pernah expect benda ni masa guna WDEC. aku dok focus nak lawa ja.. Aku ada alergik dengan certain seafood terutama sotong & udang. Benda ni semua berlaku lepas aku beranak. Sebelum ni memang tak ada masalah alergik. Alergik bukan dengan Seafood je.. tali jam pun alergik jugak. Habis gatal2 & jadi parut hitan kat tangan aku. Kalau pakai jam time panas2.. Lagi la merenyam. Dia punya rasa gatal macam nak garu guna kertas pasir. Parut tak payah cakap la.. Macam tatu jer... Selepas 2 minggu amalkan WDEC.. balik kampung lepas tu jenjalan cari makan. Semalam pun bedal Mee Udang special kat Parit Buntar.. Bukan udang jer.. segala sotong, kepah, lala, udang lipan.. Penuh sepinggan seafood.. Secubit pun tak gatal lepas makan. Gila Woi! Alergik sembuh lepas 2 minggu je amalkan WDEC. Biar betul! Rasa macam tak percaya masalah alergik yang bertahun boleh sembuh dalam masa 2 minggu guna WDEC.

Punya la dok pikiaq.. tetiba masalah alergik kat tangan dah tak ada sejak dua menjak.. parut2 bekas garu sebab gatal makin pudar.. baru perasan aku kurang menggaru dah masa tidur.. pori kat muka semakin mengecil.. Rasa tak ada aku beli apa2 skincare baru2 ni.. cream Nano white tu pun aku stop kejab guna sebab sekarang musim panas.. aku sekadar cuci muka jer dengan mild cleanser garden of eden ja . musim panas memang aku tak selesa nak tempek apa2 cream sangat kat muka.. Tapi nampak skin makin elok pulak.. punya la pikiaq apa aku pakai.. apa aku makan.. rupa2 sebab #wdec.. baru2 ni aku menang contest cik @sha_are_da dapat sebekas wdec tu.. aku ni jenis consistent kalau guna apa2 produk.. so nampak jugak la kesan positif tu.. Tak tau berapa lama aku guna rasa dah lebih dari seminggu kot. Dalam 10 hari macam tu la aku guna sapu 2 kali sehari. kulit pun nampak makin cerah.. konsep guna dia calit2 je kot.. calit tepi bawah perut sikit.. calit nadi kat tangan & nadi bawah sikit belakang telinga tu.. Tak payah nak sapu kat tempat alergik ka.. tempat pori ternganga ke hapa.. Sebab wdec ni aku baca dia merawat dari dalam so sekaligus benda tu boleh merawat banyak masalah yang kita ada termasuk masalah berat badan & masalah kulit. Tu yang perut pun nampak flat sikit. Masalah angin dalam badan pun boleh guna. Sebab aku rasa lepas guna cream ni asyik rasa nak kentut ja. Badan pun rasa ringan. Rupanya berat jugak angin kan?. Senang kojo calit menatang wdec ni kan.. tak payah nak pakai lotion dah.. tak payah tempek cream apa2 kat muka.. & tak payah nak telah ubat kurus.. cuma perlu consistent & bersabar je untuk nampak kesan positif. Yang penting minum air putih secukupnya... Yang ni sebab menang contest.. lepas ni kena beli stock sendiri la.. rasa berbaloi guna produk wdec ni.. untuk yang pemalas nak beli banyak skincare tu termasuk malas pakai lotion macam aku.. rasa makhluk halus wdec ni paling sesuai la kot dengan hangpa. Tengok kecik ja kot.. tapi kecik2 cili padi. Hope ada orang sponsor lagi hahaha hahahaha. 

#womendesiree #essentialcream #wdec #skincare #bloggerreview #bloggermalaysia #beautyblogger #lensalekatlekit #lekatlekitdotcom

A post shared by Surialekatlekit (@lalalekatlekit) on

Sungguh aku tertipu selama 2 minggu mengamalkan WDEC ni ok! Aku harap lain.. Tapi yang berlaku di luar jangkaan terutama masalah angin dalam badan & alergik tu. Tapi aku ada terbaca juga pasal produk ni. WDEC essential cream ni dia berkonsepkan merawat dari dalam.. So, secara tak langsung apa saja malasah kita, Insya Allah mampu di rawat dengan penggunaan yang consistent & betul. Bila dari dalam terawat & berfungsi dengan baik.. Maka kecantikkan luaran tu akan nampak. Aku kira masih dalam proses merawat lagi kot sebab dia dok solve masalah dalaman dulu. Maybe lepas ni.. Dari pontianak bertukar jadi puteri impian la gamaknya kalau aku istiqomah guna produk ni. hahahaha.

Dulu ni lengan aku penuh parut2 kudis bekas garu sebab alergik. Kat bahagian bawah tu hitam sebab alergik dengan tali jam tanga. Kat bahagian alergik tali jam tu totally memang tak nampak dah kesan. Kat lengan ni pun banyak dah hilang parut. 4 Hari balik kampung dok mentelaah mee udang la.. seafood bagai.. Sikit pun tak gatal sebab tu tak ada kesan alergik baru

Tapi dalam masa 2 minggu ni guna nampak cerah jugak la kulit aku cuma kecerahan tu tak ketara sangat. Baru 2 minggu kot.. Kau nak cerah dalam masa 3 hari pi guna produk krim timbang kilo sana. hahahaha. Parut2 alergik pun banyak yang hilang & pudar. Kurang la tatu kat tangan aku ni.. Takde la kena kecam dengan laki sendiri sangat katanya hahahaha..

Nak guna dia pun senang.. Calit2 je 3 tempat ni.. Bawah perut di bahagian ari ari.. Nadi di bahagian tangan & Nadi di belakang telinga. Dan minum la air putih secukupnya. Insya Allah.. korang akan dapat kesan yang korang harapkan. Cuma kesan dia mungkin bergantung kepada masalah yang korang hadapi la kan.. Ada orang dapat kesan seawal seminggu.. ada yang mungkin sebulan..

Cara nak guna WDEC (Women Desiree Essential Cream)

Secara ringkasnya pasa produk Women Desiree ni.. Ia adalah Krim hormon yang di formulasikan untuk memulihkan hormon secara semulajadi paling terbaik. Mampu menyelesaikan masalah seperti Stress , Miss V Longgar , Hormon yang Tidak Stabil , Wajah Berjerawat , Resedung , Tona Kulit Tidak Sekata dan banyak lagi...

Yang boleh menggunakan produk ni adalah..

Ibu Hamil
Ibu Dalam Pantang
Ibu Menyusu
Pesakit Cancer
Pesakit Fabroid
Kiranya semua jenis Penyakit
Lelaki juga boleh guna (cuma produk ni lebih Focus untuk WANITA sahaja)
Kanak-Kanak

Berfungsi untuk..

↱Meremajakan kulit (Awet Muda)
↱Menstabilkan hormon dalam badan anda
↱Mengawal tahap STRESS
↱Menganjalkan dan menegangkan kembali payudara anda yang kendur
↱Mencerahkan kawasan pelipat2 yang gelap dan puting payudara
↱Menaikkan seri wajah
↱Menegang dan peningkatan serta-merta tisu kendur.
↱Menghilangkan Double Chin (V-Shape)

Untuk kesan seterusnya dengan penggunaan produk Women Desiree Essential Cream ni tunggu la 2 minggu lagi aku update. Tengok jadi apa pulak. Jadi beauty ke Beast tunggu je la yer... hehehehe.

Kalau korang nak cuba produk ni boleh hubungi 
Facebook : Shahada Fauzi
Contact Number : 012 5745051


Terima kasih jugak la pada Cik Shahada Fauzi sebab memperkenalkan produk Women Desiree Essential Cream ni kat aku.. Sebab banyak membantu merawat masalah dalaman & memberi kesan pemulihan pada masalah kulit macam parut, pori, jerawat bagai.. Hanya dalam sebekas kecil molek ni tapi mampu membantu berbagai masalah luar & dalaman. Macam susah nak percaya sebab lambakkan produk di pasaran banyak menjanjikan benda2 macam tu.. Merawat dalam & luar katanya.. Alih2 kita guna tak nampak kesan sangat pun. Tapi WDEC ni bila aku sendiri cuba & aku sendiri rasa keberkesanannya. Benda ni kadang2 susah nak cerita kena cuba sendiri.

Alhamdulillah.. salah satu ikhtiar sebenarnya yang menyembuhkan segala penyakit adalah Allah SWT tapi sebab manusia kita di tuntut berusaha.

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

DAPAT HADIAH SURPRISE BOX SEMPENA LAZADA 5TH BIRTHDAY

17.3.17 Suria Lekatlekit 18 Comments

DAPAT HADIAH SURPRISE BOX SEMPENA LAZADA 5TH BIRTHDAY. Sapa tak seronok ok dapat sekotak hadiah penuh dengan barang barang yang kau suka.. ye dak? masa terima tu rasa nak pergi ketuk setiap pintu rumah jiran bagitau dapat surprise box dari lazada.. Tu dia.. punya seronok. Almaklum kali pertama merasa dapat benda2 macam ni dari lazada.


Mesti ramai yang nak tahu apa yang aku dapat dalam surprise box tu kan.. Sampai nak ketuk pintu rumah jiran & bagitau. Mesti barang2 dalam tu gempak giler.. Mesti la gempak. Macam tau - tau je Lazada ni apa yang aku suka ok! Aku pun suka juga dok cuci mata & Wallet kat lazada tu.. Rambang mata Woo.. kalau buka website lazada. Segala mak nenek ada. Korang boleh tengok sendiri kat website lazada nanti

Antara barang2 yang aku dalam dalam Lazada Surprise Box adalah...

NYX Bright Idea IllumanatingStick

L'Orel Paris Brow Artis Genius Kit
                                                                                         
Carlo Rino Handbag

Enchanteur Paris Hand & Body Lotion - Belle Amour Triple Whitening

Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist

Focus Point Sunglasses Frame

Maybelline New York Super BB Cushion 
                                                                       
Nichii bag

Levi's

Notebook Bottle

Gila wei aku tengok barang barang ni semua. Nak2 lagi tak lama lagi Lazada akan mengadakan Lazada 5th Birthday. banyak tawaran menarik dengan potongan harga sehingga 90% bermula 22-24 march ini.. Elok la gunakan kesempatan ni untuk membeli belah dengan harga yang gempak giler. Confirm korang pun akan di surprise kan..

Korang jugak boleh join Giveaway Supri5e Holiday Giveaway. Bukan je boleh membeli belah kat lazada malah boleh menang hadiah gitu. Terima kasih Lazada di atas Suprise Box yang sangat awesome ni. hehehehe

18 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RESEPI PAJERI TERUNG PALING MUDAH DI MUKA BUMI

17.3.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

RESEPI PAJERI TERUNG PALING MUDAH DI MUKA BUMI. Tu dia.. paling mudah di muka bumi katanya. Kalau ada yang rasa susah jugak mohon kau pergi makan kat restoran mamak line clear sudah. Memang kau spesis tak berbakat nak pegang senduk & kuali.. Kau cuma berbakat sendukkan nasik & lauk dalam pinggan sendiri je.. hehehehe


Tapi bagi yang nak mencabar & belajar memasak boleh la mencuba resepi mudah lekat lekit ni... Bukan apa bila merantau kat tempat orang teringin nak makan boleh masak sendiri macam aku ni. Sekarang ni tak susah google je resepi apa kau nak semua ada.. Sampai resepi nasi kangkang pun ada orang google ok! tak tau la sapa la yang dok mencari resepi nasi kangkang tu yer..

Yang pelik2 tu tak payah la nak belajar.. Belajar je resepi yang tak payah nak kangkang macam resepi Pajeri terung ni.. Bahan2 yang di gunakan jugak terjamin bersih halal.. Berbanding nasi kangkang yang ramuan dia guna benda2 kotor. Jadi tanpa membuang masa hangpa yang memang sentiasa busy body tu meh la kita ke dapur lekat lekit.. Tengok apa bahan yang di gunakan untuk masak Pajeri terung ni...

Bahan bahan

1. Terung Panjang
2. Bawang besar
3. Bawang Putih
4. Halia
5. Kerisik
6. Rempah kari daging
7. Santan
8. Garam
9. Gula

Cara memasak

1. Kisar bawang besar,bawang putih,halia
2. Panaskan minyak tumis bahan kisar sehingga naik bau
3. Masukkan serbuk rempah kari daging. Tak payah bancuh masuk serbuk macam tu je & kacau
4. Masak sekejab.. kalau kering tu tambah air sikit. Masak sampai pecah minyak
5.Masukkan santan, kerisik & masak sekejab
6. Masukkan garam & gula secukup rasa
7. Masukkan terung yang di belah dua. Tambah air sikit & masak sekejab sehingga teruk lembut
8. Kalau dah masak tutup api & hidangkan.

Dah siap pajeri terung. Kalau ada bahan yang korang rasa aku tak masukkan tu.. Sebenarnya aku guna bahan2 yang ada dalam rumah je. Aku ni ada sejenis penyakit malas.. Kalau kat rumah tu aku memang malas nak keluar & pergi kedai. Punca utama adalah sebab rumah aku atas kayangan. Even ada lift nak turun ke bawah.. Tapi kalau dah Malas tu tetap malas hahaha. Apapun still bahan bahan basic tu cukup & rasa dia still sedap hehehehe


Apapun selamat mencuba resepi mudah & sedap ni. Jadilah wanita yang tahu memasak even tidak pakar sebab bila kita melangkah ke alam rumahtangga.. ketahuilah air tangan seorang isteri & ibu itu pengikat kasih sayang. Tak kisah la kau dapat laki chef sekalipun.. Air tangan isteri & ibu tu tetap istimewa. Sebab ada magic. hehehehe

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

SILA PERIKSA BAG ANAK ANDA SEKARANG SUPAYA TAK ADA 5 BENDA NI

16.3.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

SILA PERIKSA BAG ANAK ANDA SEKARANG SUPAYA TAK ADA 5 BENDA NI. Bagpack ni memang comel dengan budak2 galas kan. Nampak cute je sebab tu aku pun biasakan anak aku bawa bagpack dia sendiri kalau nak kemana mana. Selain aku rasa nampak cute.. senang dia boleh bawa sendiri barang - barang dia dalam bagpack tu. Biasanya memang aku akan bawa sepasang baju dia & sapu tangan. Untuk emergency case. Almaklum la budak2. Tak payah semak sangat beg mak katanya...


Kalau kat sekolah tu memang perlu la bawa even cuma kadang2 tadika ada cikgu tak suggest bawa beg macam tadika anak aku tahun lepas.. tabika kemas. Cikgu mention tak perlu bawa beg tapi ramai je bawa beg. Macam2 benda la nak isi... bekal la.. bekas minuman la.. Kadang2 cikgu bagi kerja rumah nak isi buku jugak. Tahun ni tadika anak aku memang ada beg sendiri. Beg yang tadika dah sediakan.. Tapi bukan free la. Memang kena bayar dalam yuran pendaftaran. Biasa la private kindergarten ni kan...

Dalam beg anak aku ni selain baju dia.. Mainan la. Ada je la bekalan mainan dia nak bawa setiap hari pergi sekolah. Dulu masa tabika kemas cikgu bising jugak.. Yang private ni cikgu tak cakap apapun. Kalau tak bagi bawa mula la badmood pepagi nak pergi sekolah tu. Tapi takde la sampai bawa barang2 macam ni >> Jangan Terperanjat Kalau Terjumpa 5 Benda Ni Dalam Backpack Anak Korang! << 5 Barang ni kalau tetiba jumpa dalam beg anak aku memang terkejut jugak la. Tak tau la depa dapat fakta ni dari mana & anak sapa la gamaknya suka bawa benda2 macam ni dalam bagpack depa. Anak hangpa ada bawa ke benda2 macam ni dalam bagpack. Kalau tak pernah check bag anak tu sila check sekarang. Manalah tau kan...

Clik pada banner kalau nak tahu macam mana nak tebus bagpack comel ni untuk anak anda

Cerita pasal bagpack ni kebetulan bag anak aku yang dok bawa jenjalan tali dia terputus. Bukan putus macam mana jahitan dia tertetas.. Rasa nak beli bagpack baru juga la. Apa salahnya kan.. Korang ada ke nak suggest kat mana2 jual bagpack kanak kanak yang cantik. Kalau ada sila tinggalkan di ruangan komen. hehehehehe

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!