KAKI MAKEUP PERLU IMAAN SUCI WIPES UNTUK MENSUCIKAN MUKA

2.1.18 Suria Lekatlekit 2 Comments

KAKI MAKEUP PERLU IMAAN SUCI WIPES UNTUK MENSUCIKAN MUKA. Tu dia.. Suka makeup pun kena mensucikan muka katanya. Makeup tak halal ke camna tu? Jangan.. Pastikan kosmetik anda guna bukan saja tidak mengandungi bahan campurpalsu yang boleh memudaratkan kulit malah kena pastikan halal jugak. Sebab kita nak tempek kat kulit kita.. Tapi apa kes kaki makeup kena mensucikan muka pulak ni??

Bagi yang suka makeup & kalau nak solat kat luar tu memang satu masalah jugak la sebab nak kena cuci makeup dulu. Nak2 jenis kosmetik yang waterproof macam mascara, lipstik bagai. Memang kena guna makeup remover jugak. Tapi tu la nak keluar ni jarang orang nak berangkut segala cotton face, makeup remover bagai.. Sebab tu ada yang pilih guna kosmetik yang senang cuci atau bahasa sekarang mesra wuduk. Tapi betul ke kosmetik sekarang mesra wuduk.. Maksudnya bilas dengan air je dah tanggal. Kebanyakkan tak mesra wuduk pun tau.. Masih ada sisa2 makeup kalau sekadar cuci dengan air. Paling tak kena sental jugak dengan cleanser. Tu pun sebab kita kena mensucikan muka. Jangan biar kesan sisa makeup masih melekat kat muka kalau nak bersolat.


Den pun jenis kaki makeup.. Tapi tengah istiqomah kurangkan menconteng arang ke muka tiap kali keluar. Kalau nak solat kat luar nanti senang nak cuci tak payah make up remover. Tapi tak nak berangkut cleanser pulak. Walaupun tak beriya sangat makeup.. paling2 letak jugak foundation nipis, compact atau loose powder. Garis juga kelopak mata dengan eyeliner & tenyeh jugak la lipstik kan. Tu pun dah banyak skip ok.. Takde eyebrow, takde eyeshadow & mascara.. Pun kalau nak bersolat memang tak bersih hanya cuci dengan air.

Nasib baik la ada Imaan Suci Wipes ni. Natang apa pulak Imaan Suci Wipes ni lekatlekit OOi.. Acik ni tak belajar sekolah omputih katanya.. Alah.. Acik tisu lembab macam tisu lap bontot baby tu. Tapi ni bukan tisu lap bontot baby yer.. Ni tisu lembab yang memang di buat untuk membersih makeup atau apa2 kotoran yang melekat kat muka. Jangan buat lap bontot baby pulak yer.. Ia tak sesuai untuk kulit bayi.


Dengan adanya Imaan Suci Wipes ni.. Allahu, sonang kojo den nak menanggalkan makeup. Lepas ni kalau nak pakai mascara waterproof tu tak risau dah. Nak cuci makeup anytime anywhere pun boleh tanpa makeup remover atau cleanser. Sental guna Imaan Suci Wipes pun mampu membuang kesan makeup & kotoran pada wajah.

eden dah try ok Imaan Suci Wipes ni.. Memang kalau nak cuci muka tu senang sangat dengan Imaan Suci Wipes ni. Boleh nampak melekat daki daki kat muka kat wet tissue tu. Tu tandanya memang dia mampu membersihkan kotoran yang melekat pada muka kita yang menjadi punca segala jerawat bagai.

Kalau setakat nak cuci muka.. Tak perlu bilas dengan cleanser dah. Just lepas lap dengan Imaan Suci Wipes ni lepas tu kalau nak bilas dengan air je pun dah cukup. Dia macam 2 in 1. Makeup remover + Cleanser jugak. So untuk yang kaki makeup sangat sesuai la.. Memudahkan korang tanggalkan makeup untuk menunaikan solat kat mana2 jer even di luar sekalipun.

Ada 2 jenis Imaan Suci Wipes ni.. Ada satu yang packaging warna biru & satu lagi yang baru warna pink.

Ni kesan dari makeup yang menggunakan foundation, waterproof mascara, eyeliner, eyebrow, compact powder bagai

Yang pink tu best.. Rasa macam deep clean sangat bila guna cuci muka ni. Bagi yang guna makeup jenis waterproof rasa lebih sesuai cuci muka dengan Imaan Suci Wipes label Pink berbanding Yang biru tu. Yang biru lebih sesuai untuk mencuci muka yang maybe makeup jenis light2 macam just sapu compact powder.. blusher. Tapi kalau pakai mascara yang jenis waterproof memang better guna yang packaging label pink tuk

Secara ringkasnya.. Keistimewaan Imaan Suci Wipes ni adalah..

 TISU BIRU 

♥ Di cipta untuk buang makeup sepantas 10 saat
♥ Bebas alcohol , boleh buang makeup tebal dan water proof
♥ Bukan sekadar membersih juga menyegar dan melembapkan kulit muka sebab ada vitamin E. Bau dia pun wangi.
♥ Semua jenis kulit boleh guna
♥ Sangat sesuai di bawa kemana mana dengan packaging dia yang ringan & saiznya fleksibel.

 TISU ARGAN OIL “PINK” 

♣ Fungsi pembersih solekan (deep cleansing)
♣ Tambahan Formula minyak argan
♣ Membersih dan melembapkan
♣ Sangat sesuai untuk kulit kering dan sensitive
♣ Kaya dengan antioksidan dimana khasiatnya dapat melambatkan proses penuaan
♣ Mengurangkan jerawat dan parut.

Yang boleh guna Imaan Suci Wipes ni adalah..

⚉ Lelaki dan wanita
⚉ Bayi tidak digalakkan
⚉ Mereka yang berkulit sensitive
⚉ Mereka yang suka makeup

Yang bestnya Imaan Suci Wipes ni adalah

➠ Suci tanpa alcohol
➠ Boleh menanggalkan makeup even yang waterproof
➠ Berfungsi sebagai Cleansing & moisturising
➠ Sesuai Untuk semua jenis kulit
➠ Di datangkan dalam paket yang kecil & ringan supaya mudah di bawa kemana mana
➠ Wangi
➠ Mengandungi vitamin E

Antara bahan yang terkandung dalam Imaan Suci Wipes ni adalah

1. Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use)

2. Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)

3. Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama)

4. Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka)

5. Perfume : minyak wangi haruman bunga

6. Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap )

7. CocoAmidopropyl Betaine: sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka )

8. Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka )

Harga dia tak la mahal mana.. Lagi murah dari harga makeup remover den ok. Harga dia adalah seperti di bawah

Tisu biru 
➠RM6 1 paket
➠RM15 3 paket
➠RM90 sekotak

Tisu pink premium 
➠RM8 1 paket
➠RM20 3 paket
➠RM120 Sekotak (boleh dapatkan diskaun lagi)


Berminat nak dapatkat Imaan Suci Wipes boleh layari/hubungi :

 Website  http://www.imaanworld.com/ 
 No. tel 019-3922261 

2 comments:

  1. mudah nak cuci makeup bila ada ni..tak payah dah bawak cleanser bagai..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com