LAGI SEBULAN KITA AKAN TAHU JANTINA SAJAT

21.1.18 Suria Lekatlekit 2 Comments

LAGI SEBULAN KITA AKAN TAHU JANTINA SAJAT. Amboi.. lekatlekit ni hari ahad mula nak memelodikan diri dengan gosip2 & kontroversi yang melibatkan individu terkenal. Lahai.. Lama dah tak cuit cuit manja orang2 popular ni kan. Apa salahnya sekali sekala bagi publisiti kat depa..


Rasanya isu ni dah lama jadi pertikaian.. pendebatan & tanda tanya seluruh rakyat Malaysia. Jantina sajat memang dah jadi macam masalah besar kat Malaysia ni... Walaupun kita sedia maklum la dia yang macam mana tapi dia sekeras kerasnya menafikan & mengakui dia seorang wanita. Kita pun tak boleh nak buat apa apa sebab takde sapa pernah tengok alat sulit dia kan.. Yang bertebaran cuma spekulasi spekulasi tanpa bukti.

Baru baru ni sajat di jemput dengan cara terhormat oleh pihak JAKIM untuk berbincang berkenaan isu yang sedang hangat di perkatakan di media sosial. Pagi ni terbaca kat blog ROTIKAYA katanya JAKIM akan umumkan jantina sajat dalam masa sebulan lagi..

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mendedahkan bahawa kini mereka dalam proses untuk mengesahkan identiti sebenar usahawan kosmetik tersebut.
Penolong Pengarah Kanan, Cawangan Sosial, Bahagian Pembangunan Keluarga Sosial dan Komuniti, Jakim, Dr Mohd Izwan Md Yusof berkata, penjelasan itu dibuat bagi menjawab persoalan masyarakat susulan pertemuan bersama Sajat dan ibu bapa usahawan itu.
“Proses ini akan mengambil masa panjang kerana ia melibatkan banyak pihak. Dijangkakan dalam tempoh sebulan paling minimum,” katanya melalui Facebook baru-baru ini. - Sumber ROTIKAYA

Nampak rumit sungguh yer masalah jantina sajat ni.. Kita kalau baru lahir tak sampai sehari pun doktor nak sahkan jantina. Kalau yang Khunsa tu takde la sampai akil baligh nak tentukan jantina dia kearah mana.. Tapi dalam isu sajat ni nampak jantina sajat agak complicated sikit. Maybe kejadiannya ni agak rare.. Satu dalam sejuta kelahiran di Malaysia. So perlu ambil masa sikit nak sahkan jantina. Harap semua dapat bersangka baik yer.. tak payah nak stress stress sangat pasal jantina sajat. Tahu la JAKIM buat kerja nanti hehehe

Takpe la kan.. Biarlah mereka yang berwajib je buat kerja mereka. Kita tunggu la sebulan lagi JAKIM umumkan apa jantina sajat. Yang mana tak sabar nak tahu Sajat lelaki ke perempuan umpama menunggu pengumuman raya tu sabaq na.. Tak lari jantina sajat di kejar. Kat situ & tetap ada benda yang sama juga. Melainkan kalau dah 'tetttttttt" la hehehehehe

Moral of the story... Yang baik tentang dia kita ambil sebagai panduan yang buruk jadikan teladan. Manusia tidak sempurna sebab tu di jadikan untuk saling ingat mengingati.

Untuk sajat Anggaplah yang concern pasal U tu semua orang yang sayangkan U ok.. Peace!

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com