SERAM! PEMANDU PREBET SAPU SESAT SELEPAS 3 KALI DI TAHAN PEREMPUAN MISTERI TEPI JALAN KE BANDAR BARU KULIM

2/02/2018 04:48:00 PM Suria Lekatlekit 1 Comments

SERAM! PEMANDU PREBET SAPU SESAT SELEPAS 3 KALI DI TAHAN PEREMPUAN MISTERI TEPI JALAN KE BANDAR BARU KULIM. Ampun.. ibuk ibuk bapak bapak.. Lama tak bersiaran segmen seram serik lekatlekit. Allahu... sejak2 berbisnes dropship ni lahai.. Busy mengalahkan jutawan kosmetik ok! Tu dia kan.. Kalau cerita langit pun boleh runtuh katanya. Sebab dah lama sangat bercuti dari menghantui hangpa semua.. Maka Tora datang lagi dengan cerita seram untuk di isi dalam slot ni.


Ni kami nak share kisah yang kami baca dari 1 forum.. Pengalaman bebudak ni ha. Almaklum bebudak U kan selalu belajar jejauh kan.. Bila dapat emergency call mengelabah la nak balik kampung. Dia tak tunggu esok dah.. Malam pun malam la..

Alkisahnya seorang budak masih belajar, kalau salah tolong tunjukkan.. Dia dapat call nenek dia sakit tenat. Dia dapat panggilan tengahari.. Memandangkan dia memang spesis celah ketiak nenek.. Alahai, dia rapat dengan nenek dia maka petang tu jugak di berdesup balik kampung walaupun kalau ikutkan dia memang tak suka bertolak balik kampung petang petang hari. Katanya sebab kawasan tu agak sunyi. Petang2 pun dah sunyi yer.. Malam apatah lagi.

Rezeki dia la kan.. Dapat jugak bas pukul 5 petang nak balik kampung. Katanya perjalanan untuk sampai ke kampung lebih kurang 5 jam.. Ni mesti dari ibukota la ni nak balik utara. Den tau la den kan orang utara.. Memang normally nak balik kampung paling cepat 5 jam juga la kan kalau naik bas ekspress. Nak balik kampung dia katanya boleh je redah je naik bas apapun yang menuju ke Butterworth, Parit Buntar atau ke kulim. Tapi di sebabkan Bas paling awal cuma ke parit buntar.. Kira boleh la tu. Lebih kurang pukul 11 macam tu la.. Maka sampai la di di stesen bas parit buntar. Dari Parit buntar memang membohong sangat la nak jalan kaki balik Bandar baru kedah sana nu.. So, dia survey2 teksi kat situ semua kerek tak mau hantar dia. Mujur la ada satu prebet sapu yang sudi hantarkan.. Prebet sapu yer.. Bukan Uber. Tahun 2000 rasanya belum ada uber. Nak tak nak dia kena juga sudi terima pertolongan pakcik prebet sapu tu.. Janji tak sapu licin wallet dia sudah la. Sebab dia dok fikir takut tak sempat jumpa nenek dia.

Sementara nak sampai ke destinasi yeah.. yeah.. puncak cinta tertinggi yeah.. yeah.. Op's sorry tetiba teringat lagu Dato Siti Nurhaliza pulak. Ok ok.. sebelum kena ludah skrin kita sambung balik cerita tadi. Sementara nak sampai tu dia pun berbual la dengan pakcik prebet sapu tu. Satgi orang kata tiang pulak kan sampai tak bertegur sapa. Tengah asyik dok sembang tu tetiba ada sorang minah mana ntah tetengah malam tahan kereta. Pakcik ni tak berhenti la sebab dia dah ada passenger kan? Si budak tu pun masa tu tak fikir apapun pasal perempuan yang tetiba tahan kereta tepi jalan memalam buta sebab otak dia focus nak jumpa nenek dia jer.. Datang bidadari secantik sajat pun dia dah jadi tak bernafsu katanya hehehehe

Bila sampai ke depan sikit.. Ada lagi perempuan tahan kereta. Budak tu mula fikir ramai betul perempuan pukul 11 malam masih tak balik rumah. Macam biasa la driver prebet sapu tu buat lex wat peace jer.. Dia tetap dengan prinsip dia. Dia dah ada penumpang.

Masuk kali ketiga.. Nampak minah yang sama tahan kereta melambai lambai macam yang pertama & kedua tadi memasing rasa tak sedap dah. Yang penumpang tu terkumat kamit la baca apa apa yang patut, si driver tu diam on the spot.. Time ni kalau terkentut confirm kantoi walau bunyi angin je pun. Sebab masing2 sunyi basi layan seram serik sejuk bagai.

Tak lama lepas tu baru pakcik prebet sapu hentikan kereta & suruh budak tu baca la apa yang patut. Mamat tu memang tak berani dah nak pandai luar apatah lagi pandang belakang tepi tengah bagai. Dia tunduk jer.. Memang rasa nak menangis. Tetiba kedengaran pakcik driver melaungkan azan.. Azan tu katanya dengar sayu sangat. Selesai azan.. Pakcik tu takde la lepak lepak isap okok bagai. Start enjin terus gerak la sampai la kerumah budak tu.

Sampai je rumah budak tu.. So di pelawa la pakcik prebet sapu tu bermalam kat rumah dia. Risau juga kang nak balik, minah tu dok tunggu lagi. Almaklum la dia nak tumpang tadi depa tak bagi kan.. Mula2 pakcik tu tolak tapi di pujuk ayah & abang dia.. Pakcik tu setuju la. Lagipun dah larut malam.. Kalau pun tak di ganggu makhluk2 halus, mengantuk pun boleh jadi punca kemalangan.

Maka terbongkar la cerita masa kejadian tu berlaku... Kata pakcik tu dia nampak perempuan tu 3 kali. Perempuan yang sama tahan kereta dia. Lepas tu baru dia perasan macam dia dah sesat sebab dia perasan masa dia tengah drive dia nampak macam ada simpang padahal sepatutnya jalan tu jalan sehala. Dia memang yakin 100% sebab memang selalu guna jalan tu berulang alik. Lepas azan tu baru dia nampak jalan pulang ke pengkal jalan katanya

Lepas kejadian tu.. Memang budak tu takkan balik time kejadian seram tu.Kalau lewat dia lebih rela tunggu sampai siang kat stesen bas. Tu dia memang trauma yang melanda.. menikam nikam jiwa  sungguh budak tu kan? Aje giler kau! Kau belum kena senang la ejek ejek orang.. cer kau yang kena. Jenuh renjis renjis air penawar nak pulih semangat. hehehehe

Moral of the story.. Hantu hantu zaman sekarang pun dah mengalami Osteoporosis.. Jangankan nak terbang.. nak jalan pun dah tak mampu. Sebab tu dia tahan kereta nak tumpang.. Tu pun kedekut hangpa ni. Tumpang sampai kubur sana jer pun.. Boleh la bang... dekat je. hahahaha

1 comment:

  1. Seram cerita nie, saya pun ada cerita macam ni. Dia tahan kereta tu tak takut lagi, tapi yang seramnya, tetiba dah "ada" dalam kereta. Tu yang boleh buat terbabas masuk gaung, kemalangan dan sebagainya. Kejadian di kat jalan templer-rawang(jalan lama) sekitar jam 11.30 malam ada pompuan tahan, menghala ke rawang sebelum sampai rawang bypass, Kejadian ni adalah dalam 14 thn lepas. Brother ni tak berhenti, tapi lepas je area rawang - serendah, pompuan yang tahan tadi dah ada kat dalam, terkejut punya pasal,apa lagi, terbabas kereta dia, tapi nasib dia baik cuma cedera ringan je.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com