CARA PALING MUDAH & SENANG RENEW ROADTAX & INSURAN KENDERAAN

9.3.18 Suria Lekatlekit 1 Comments

CARA PALING MUDAH & SENANG RENEW ROADTAX & INSURAN KENDERAAN. Akhir zaman ni ramai manusia dah jadi pemalas nak bergerak tapi jalan tetap la Jam juga kan. Ingat semua jenis settle kan urusan hanya duduk satu tempat tekan tekan kebot boleh la kurangkan kesesakkan lalulintas rupanya tak juga. Sebab Malas macam mana pun orang tempat memerlukan kenderaan untuk bergerak walau hanya untuk ke satu lokasi setiap hari. Contoh macam nak ke pejabat. Selain nak balik kampung atau ke destinasi percutian. Semua kena guna kenderaan. Apa kau ingat kau superman boleh terbang. Nak terbang pun kena naik kapal terbang ok!


Sebab takde lagi kita boleh ke lokasi mana mana hanya dengan 1 clik. tetap la kau kena ada kereta/motor atau naik transport awam juga kan.. Bila dah pakai transport sendiri ni.. kau tak boleh la buta2 jer tunggang dia. Kat jalan raya ni macam macam boleh jadi.. tak kena saman sebab tak ada roadtax atau roadtax mati lupa nak renew.. Berlakunya kemalangan. Kemalangan ni tak semestinya kita tak pandu dengan berhati hati.. Kadang2 kita dah cukup ikut undang2 jalan raya tapi di sebabkan kecuaian orang lain maybe menyebabkan kita juga boleh terlibat dalam kemalangan. Sebab tu pentingnya Insuran kenderaan ni.. Sekiranya berlaku apa2 tidak di ingini boleh claim insuran, ye dak?? Lagipun memang wajib ada pada setiap kenderaan.. So tak adA excuse ok!

Tapi tu la.. Dah ada roadtax.. ada insuran semua tapi Ya Allah.. Bila tiba masa perlu renew ni yang jadi masalah sikit kalau nak kena pergi kaunter pejabat pos atau JPJ bagai.. Rakyat malaysia ni bukan rajin sangat nak bergerak kesana sini, nak menunggu lama atau nak berbaris panjang kecuali iPhone Offer RM200 seunit.. Sampai luar Mall depa sanggup berbaris. Tapi setakat nak renew insuran & roadtax kenderaan ni.. Kalau boleh nak skip je. Tu yang kadang2 sampai lupa sebab asyik delay je nak renew.

Tapi jangan risau.. Zaman sekarang setakat nak renew2 ni bukan masalah besar sangat. Rasa berat sangat bontot macam ada seketol gunung tumbuh kat situ.. Hangpa duduk la mereput kat situ. Nak review Insuran/Takaful atau roadtax boleh je guna servis dari Agent insurans am/general, Insuran/Takaful & Roadtax Renewal By ASE..Yang berdaftar sebagai agent dengan etiqa dan liberty.

Jangan risau mereka ada berdaftar dengan ssm. Ni buktinya..


Korang tak payah nak pergi mana mana boleh berurusan secara online (whatsapp/call) nanti Insuran & Roadtax korang yang dah renew akan sampai pada korang. Jimat masa tenaga, kos minyak, kos penat, kos makan minum.. Boleh la membawang dengan kawan kawan kan?


Antara perkhidmatan yang mereka sediakan adalah..

Perbaharui road tax kenderaan
✓➛ Hanya 30 minutes 
✓➛ Harga Berbeza bergantung kepada jenis pemilikan kenderaan dan cubic capacity(CC)
✓➛ LKM dan pelekat dari syarikat insurans..

Agen Insurans & Takaful

✓➛ Hanya 30 minutes 
✓➛ Harga berbeza bergantung kepada kenderaan.
✓➛ Perbaharui motor insurans/takaful 
✓➛ Perbaharui cukai jalan kenderaan 
✓➛ Fire Insurance 
✓➛ Houseowner Householder Insurance 
✓➛ Personal Accident 
✓➛ Takaful Domestic Servant 
✓➛ Traveller Insurance


Kelebihan korang menggunakan servis dari Agent ni adalah..

☢➛ Jimat masa
☢➛ Tak perlu nak keluar ke pejabat pos atau kaunter JPJ
☢➛ Boleh berurusan secara online untuk survey harga (dapatkan Quotation) & buat pembayaran
☢➛ Mereka akan hantar Roadtax @ Insuran terus ke tempat anda di seluruh Malaysia.

Yang best lagi free delivery bagi kawasan area sungkai,bidor,tapah & untuk renew insuran & roadtax dapat free postage seluruh Malaysia, ok. Best kan? Dapat jimat banyak benda dah ni. Boleh la kumpul2 beli kereta baru nanti. kekekeke

So yang jenis susah nak keluar atas kesempitan masa. Almaklum la korang kan busy body mengalahkan perdana menteri malaysia. Mana ada masa nak pergi pejabat pos atau JPJ ye dak. Masa itu emas. Nak scroll pesbuk lagi, mana nak siapkan kerja2. Memang sangat Afdal menggunakan servis Insuran/Takaful & Roadtax By ASE ni.

Yang mana Insuran atau Roadtax yang dah nak expired nak try servis dari mereka.. Nak tanya dulu atau nak survey survey dulu pun boleh.. Sila hubungi

 ☏☒Tel/Whatsapp 013-602 6922 / 018-572 2257 
 Facebook  Sharifah Aminah 

Sapa nak Perbaharui insurans dan roadtax dengan MUDAH & CEPAT boleh la hubungi mereka yer.

1 comment:

  1. Ha'ah betol lah tu , tapi bukan malas sebab nak start enjin je , malas nak beratur panjang nak tunggu giliran pon jugak , pastu senang dan jimat kos perjalanan.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com