TERBONGKAR HANTU 'THE RED KEBAYA KULIM' YANG SEDANG VIRAL

3/29/2018 08:15:00 PM Suria Lekatlekit 2 Comments

TERBONGKAR HANTU 'THE RED KEBAYA KULIM' YANG SEDANG VIRAL. Salah satu perkara yang memang akan jadi viral kat Malaysia ni.. adalah cerita seram/hantu. Pantang ada video atau cerita pengalaman seram yang rare sikit confirm viral. Saya pun salah seorang peminat kisah seram tapi saya tak obses atau taksub sangat dengan benda benda mistik. Minat tak semestinya fanatik kan..


Sejak semalam rasanya kecoh pasal video rakaman dari video yang di pasang pada kereta tak silap kelibat yang kononnya 'Hantu Kebaya Merah' yang pernah menjadi cerita seram lagenda tak lama dulu. Dah lama cerita hantu kebaya merah ni hilang di telan zaman tup tup muncul semula dengan video penampakkan hantu perempuan yang pakai baju kebaya merah ni.

Apa lagi.. Tugas netizen memviralkan la. hantu kot.. bukan senang nak rakam ye dak. Harus jadi orang pertama share ni. Kalau tak rugi orang lain tak tahu korang paling pantas menyampaikan informasi. hahahaha

Tadi terbaca kat harian metro membongkarkan siapa 'Hantu The Red kebaya' yang sebenarnya. Pada yang mati mati percaya rakaman tersebut adalah rakaman kelibat hantu mesti rasa nak hentak kepala secara maraton kat dinding.. Hahahaha

Den sempat tengok jugak video tu siang tadi.. Amboi clear sungguh orang tu boleh rakam makhluk halus ni. Selalu dok tengok orang tunjuk rakaman benda2 mistik ni tak nampak asap nampak macam kelibat atau bayang bayang jer.. Ni real nampak sosok tubuh nan lansing menawan pakai kebaya merah. Kalau cenggitu la boleh record gambar makhluk halus tak susah nak buat filem seram dah lepas. Boleh offer hantu jer berlakon. Baru real ye dak.. Tu pun kalau depa pandai baca skrip & ikut arahan tuan director la kan..

Yang hangpa kata hantu sangat tu sebenarnya..

“Aku pakat dengan 3..4 orang member.. Masing2 pakai baju kebaya yg sama warna… Lepas tu.. soh (suruh) depa dok di 3..4 lokasi yg berbeza.. Yg lain dok tepi jalan ja.. yg last dok tgh jalan.. manakala aku drive kete (kereta) siap camera.. rekod sepanjang jalan.”
“Boh tajuk gempak2 sikit.. kompom viral.. sebab… masyarakat kita mudah percaya dan terpedaya dgn cerita2 camni.. so apa aku dapat? Aku dapat perbodohkan org yg mengaku cerdik.. hahahaha sekian cerita aku malam ni.."
Itu dakwaan individu yang dipercayai bertanggungjawab merakam dan memuat naik klip video hantu berkebaya merah" di sekitar Kulim yang tular di media sosial sejak semalam.
Selebihnya cerita hangpa boleh baca kat Metro online : Semua kena tipu dengan 'hantu' kebaya merah

memang terbaik la orang kulim.. Satu alam maya tertipu nasib baik den tak tertipu. Sebagai peminat filem seram, kita boleh nampak persamaan rakaman makhluk halus yang betul dengan yang terang terang membohong tahap norrojim.. Mungkin ada certain orang nak di bukakan hijab dia boleh nampak jelmaan makhluk halus yang seketoi2 macam tu tapi setakat ni rasanya tak ada gadget mampu merakam makhluk halus se jelas tu..

Moral of the story.. takpe la yang terpercaya tu jangan la tersiput siput babi malu sendiri. Biasa la tu gurauan berkasih di alam maya. Redha je lah yer... hahahaha

2 comments:

  1. haoishh..berani sangat dorang ni...tersondol dek kereta lain ke...khinzir ke...kan bahaya...tp sya lom tengok lagi video ni...sbb selalu terkena bila kita tgh hayati video macam ni...last sekali ada muka hati keluar depan depan skrin...mula lah rasa geram nak menyumpah seranah

    ReplyDelete
  2. ni bukan ke teaser untuk movie fazura?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com