DI BANNED SELAMA 10 TAHUN, BOCOR DI INTERNET SEBELUM TAYANGAN TAPI BERJAYA MERAIH KUTIPAN 6 JUTA DALAM MASA 4 HARI

4/10/2018 09:27:00 AM Suria Lekatlekit 4 Comments

DI BANNED SELAMA 10 TAHUN, BOCOR DI INTERNET SEBELUM TAYANGAN TAPI BERJAYA MERAIH KUTIPAN 6 JUTA DALAM MASA 4 HARI. Memang ter kagum sekejab ok. Rasanya pengarah & penerbit dia pun tak expect benda ni kot termasuk la den yang dah tengok filem ni masa bocor kat internet haritu. Tapi orang kata.. Filem yang bagus & hangat tak mustahil apapun boleh berlaku. Even ramai dah tengok dengan cara download filem ni dari internet tapi masih lagi ramai penononton serbu panggung sampai pecah punggung katanya...


Alahai.. Takkan ada nak tanya lagi filem apa. Hangpa ni tak ikuti perkembangan semasa sungguh ok! Filem apa lagi yang tengah hangat, hangit & hangus sekarang kalau bukan filem DUKUN yang di adaptasi dari kes pembunuhan berprofile tinggi yang melibatkan seorang ahli politik. Kes pembunuhan tu pun pernah menjadi kes paling hangat.. apatah lagi di adaptasi dalam filem kan.

Setelah 10 tahun di peram dalam arkib kerana tidak lulus tayangannya.. 5 April 2018 akhirnya filem ni di luluskan untuk tayangan & di klasifikasi P13. Ada yang kata banyak babak kena potong & ada yang kata tak di potong tapi bila klasifikasi P13 macam krik krik jugak kan.. Bagi yang tak pi menonton kat pawagam tu tertanya tanya juga.. betul ke tak kena potong ni..???? Jangan tipu nanti dosa ok! kekekekeke

Apapun walau bocor di internet sebelum tayangan.. Syabas pengarah dia tak merajuk sampai tak mau jumpa press bagai. Steady jer dia.. Kutipan untuk filem ni pun not bad. Masa hari pertama tayangan katanya berjaya raih kutipan 1.5 juta. See.. rokyat melesia ni memang supportive ok. Filem yang bagus opkos la orang sapot ok! Filem filem level level rubbish sapa nak tengok.. ye dak.

Apapun Tahniah kepada Pengarah, Pelakon & semua yang terlibat dalam filem DUKUN. Maybe kutipan akan semakin bertambah lagi jutanya. Tak sia sia kena peram 10 tahun kan..

Harap yang menonton tu tak membayangkan watak Dukun Diana tu mengambarkan Allahyarhamah Mona Fandey. Apa yang di gambarkan dalam filem tu bukanlah watak Mona Fandey.. Janganlah mengaibkan mereka yang dah pulang kerahmatulllah. Mereka masih ada waris waris yang maybe terluka jika ahli keluarga mereka yang dah meninggalkan dunia di aibkan macam tu. Sama sama kita sedekahkan Al Fatihah kepada Allahyarhamah.. Semoga Allah mengampuni dosa dosanya & di tempatkan bersama orang orang yang beriman.

Moral of the story.. sapa yang belum tengok tu.. Tak ada aral melintang pukang, membujur lalu, melintang patah bagai.. Boleh la pergi menonton. Pada pandangan mata I yang dah tengok haritu, filem ni tak rugi kalau korang nak melabur beli tiket. Not bad jalan cerita dia. Yang penting Dukun dia maintain lawa tapi tetap nampak menyeramkan & hidup watak yang di mainkan.

4 comments:

  1. kalau dah rezeki tak kemana.. mmg rare cerita mcm ni tu yg dpt sambutan kot

    ReplyDelete
  2. Harapnya akan ada lagi movie yg diadaptasi drpd cerita atau kes sbnar sbb boleh bagi exposure jgk kpada org ramai tentang peristiwa yg pernah berlaku di negara kita

    ReplyDelete
  3. Moga filem ni meraih keuntungan yang banyak.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com