KAU MAMPU PAKAI KEMANA MANA JE TUDUNG SUKAN NURD NI

4/13/2018 10:26:00 AM Suria Lekatlekit 2 Comments

KAU MAMPU PAKAI KEMANA MANA JE TUDUNG SUKAN NURD NI.  Sapa jenis saya yang boleh belasah je pakai tak ikut tema.. Adakala saya memang jenis macam tu. Nak nak lagi sekarang bekerja dari rumah kononnya.. Lagilah suka belasah je apa saja. Pergi majlis kawen pun belasah je pakai pakaian pergi shopping & riadah. Semenjak dah tak bekerja saya dah tak ada baju baju yang formal kecuali baju kurung je la. Baju saya kebanyakkan semua jenis casual & santai. Tudung pun kalau tak tudung sarung, shawl jer. Tu pun saya pakai jenis pinless.. selempang selempang macam tu jer...


Baru baru ni saya tambah koleksi gobok dengan Tudung Sukan NURD walau saya bukan sejenis yang rajin bersuka kecuali suka jari je iatu menaip kat social media tapi tetap la saya suka tudung NURD ni. Walaupun tudung sukan, saya belasah je pakai pergi mana mana. Pergi kedai, pergi ambil anak balik sekolah atau pergi mana mana yang saya rasa malas nak melaram sangat. Kau mampu pakai tudung sukan keluar? Ramai je kot spesis macam saya ni kat malaysia. hahahaha

Tapi tu yang bestnya tudung NURD ni walau tudung sukan dia macam multifuction jugak. Maybe bagi orang lain rasa janggal nak pakai tudung ni keluar kan.. Tapi bagi saya.. yang jenis suka nampak sporty saya rasa selesa pakai tudung NURD ni. Sebab saya jenis suka pakai tudung yang pinless tapi di sebabkan saya jenis bermuka kecik walaupun orang lain pakai tak payah pin bagai.. Saya tetap kena pin kat bawah dagu. Saya special case tak sama hahahahaha. Dia jenis kain elastik so dia boleh ikut size muka hangpa. So tak perlu risau muat ke tidak muka hangpa tu walau muka besar kawah sekalipun.


Sekarang ni kan musim panas.. Material tudung tu pun penting untuk keselesaan kita bila pakai. Kalau jenis kain yang tak serap peluh.. Memang boleh ber kuap kat dalam kepala.. Mula la nak rasa sakit kepala bagai. Tapi tudung NURD ni sebab dia di reka untuk bersuka so material dia memang menepati untuk keselesaan kita di musim panas ni. Takde la kita rasa macam macam bersauna sangat kan. Udara masih boleh masuk & kain dia menyerap peluh. Almaklum la kalau kita bersukan of course la berpeluh kan? Kau bersukan jadahnya kalau tak berpeluh.. Baik berhibernasi jer hahahaha.


Selain tu tudung NURD bila kita pakai dia statik ok. Bermakna kalau hangpa jenis hyperactive sekalipun tudung ni tak berubah paksinya. Hangpa nak melompat ka, nak bergimnastik ka. hangpa nak berlari lompat kijang, lompat katak, ketuk ketamping, berguling guling macam video clip lagu hindustand ke semua boleh. Duduk terletak elok je kat muka & kepala hangpa. Nama pun tudung sukan kan.. Kalau jenis sikit sikit nak tertanggal.. Memang tak layak la di kategorikan tudung sukan. Baik buat kain kafan jer..

Yang ni paling penting.. Tak payah sesusah nak iron. Memang tak berkedut. Yang ni makcik suka ni. Makcik tak suka main main iron.. panas nanti macam cair. So makcik memang suka sangat la sejenis tudung yang tak payah iron sebab tu shawl pun makcik suka jenis bubble ataupun jenis arab shawl. Salah satu sebab tak payah iron.. Yelah.. kita tak nak nanti silap iron kulit kita melecur katanya.. hahahaha (Mohon muntah tepi skrin yer). Bukan apa kalau emergency boleh terus sarung jer. Takde la nampak macam pakai kain buruk kedut sejuta atas kepala kan.


Haritu saya ada tayang kat IG & FB pakai tudung NURD nampak macam ramai berminat nak dapatkan tudung ni. Sebab design dia cantik. Ada yang tanya ada size ke tak?.. Habaq siap siap la noh.. Tudung NURD ni free size. memang cantik bahagian depan dia sebab dia buat jenis bersilang. Untuk orang yang jenis dahi dongga memang menutup dongga tu dengan jayanya & muka kita nampak terbentuk elok je. Apa ingat bersukan tak perlu nak nampak cantik ke? Perlu ok nak2 lagi yang bujang manatau nak mengorat coach ke, Jurulatih zumba ke kan..


Lagi satu nak habaq sebab kain dia jenis tak tebal, tak jarang & lembut hangpa boleh juga jadikan sebagai Inner. Kepada pepandai la matching & pelbagaikan fungsi dia. Tak semestinya tudung suka boleh pakai bersukan je ok!

Jadi.. pada hijabnista sekali yang tak tau nak cari tudung sukan tak kira la suka darat atau suka air.. Boleh dapatkan Tudung NURD ni. Nak dapatkan kat mana? Ada ke jual kat pasar malam.. Pasar malam tak sure la dik non tapi nak dapat yang original & kualiti seperti yang di janjikan boleh dapatkan di


 Website  Sport Hijab By NURD 

2 comments:

  1. Part tudung dekat dahi tu nampak cantik designnya.

    ReplyDelete
  2. wah boleh la bawak g swimming. dah lama gak cari tudung cenggini. tq ye.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com