NAK BELI BAJU RAYA SEDONDON & BAYAR SECARA ANSURAN MEH TENGOK SINI

28.4.18 Suria Lekatlekit 0 Comments

NAK BELI BAJU RAYA SEDONDON & BAYAR SECARA ANSURAN MEH TENGOK SINI. Tak payah mencebik sangat la kan puasa belum orang dah kompang pasal baju raya. Memang sekarang dah ramai start buat preparation baju raya terutama yang keluarga besar. Ingat senang nak manage kewangan bagi memastikan anak anak semua dapat baju raya. Bukan sebab tak excited nak sambut puasa bagai tapi semua mak bapak nak bagi kegembiraan pada anak anak.. salah satu menyediakan baju raya.


Tak salah pun nak prepare awal awal.. Lagipun bulan puasa nanti confirm ramai tailor akan tutup ambil tempahan baju raya sebab nak siapkan semua tempahan yang di buat sebelum puasa. Bagi yang nak beli ready made tak kisah la.. Dekat dekat nak raya esok dia punya lelong tahap tak ingat punya. Tapi tu la kalau sanggup redah lautan manusia terutama kat Jalan TAR sana nu.. Mak tak rela nak bergesel bontot dengan orang kat situ. Boleh nipis bontot mak ni nak Ooi.. Hangpa yang sanggup boleh la merebut peluang beli baju raya murah nak2 lagi malam raya.

Tapi saya ni jenis tak berapa kisah sangat bab baju raya.. Baju tahun2 lepas pun still baru lagi. Boleh je recycle sebab selalunya baju raya (Baju tradisional) memang pakai raya je lepas tu tak bersentuh dah. Size pun jarang sangat nak bertukar setiap tahun. Size sama lagi.. so takde masalah. Ada rezeki beli baju baru beli la.. takde pun takpe. Anak pun sorang jer yang tak pernah kisah pun baju raya ke hapa. Janji pakai baju je. Suami lagi la.. Orang lelaki baju nikah pun dia boleh pakai jadi baju raya. Apa susah kan.

Zaman sekarang raya kalau boleh 1 family nak sedondon. Senang bila kumpul ramai ramai tahu wakil dari family sapa. tak payah tanya dah.. yang ni anak sapa.. yang tu anak sapa. tengok kaler baju raya pun dah tau katanya. Tapi tu la kan.. Nak tempah baju raya sedondon 1 Family kadang kadang bajet boleh tahan juga norrojimnya. Kainnya lain harga. tempahnya lain harga.. Tapi sekarang kalau nak ready made sedondon 1 family pun dah ada jual. Cuma tu la kalau family tu besar nak beli 1 masa semua.. koyak wallet bapak nak Ooi..

Sebab tu sekarang ada Brand ni dia buat satu sistem bayaran untuk beli baju raya bagi mengembirakan pelanggan dia yang nak berhari raya dengan pakaian sedondon. Dia bagi pelanggan dia pakai dulu bayar kemudian secara ansuran. Tu dia.. Lepas ni ramai la yang hutang baju raya.. Errkk... ni bukan bergurau ok.

Gene Martino  menawarkan pelan ni sebab nak bagi korang merasa beraya sedondon tahun ni. Bermula sekarang, korang boleh pergi ke mana-mana outlet Gene Martino sebab diorang ada Easy Payment Plan dengan 0% pelan pembayaran ansuran. Dengan pelan ni, korang boleh pakai dulu dan bayar kemudian. Tu dia boleh pakai baju bayar secara installment katanya.

Caranya, korang cuma kena buat pembelian minimum bernilai RM 300 dalam satu resit tunggal. Tawaran ni khas untuk pemegang kad kredit Maybank dan CIMB je tau.. Untuk keterangan & info lanjut hangpa boleh ke Facebook Gene Martino.



Tapi sebenarnya baju raya Installment ni dah ada sejak dulu. Sejak den kecil kecik lagi. Selalunya ada orang jual kain pasang akan datang rumah ke rumah. Boleh beli kain pasang & bayar secara ansur ansur dulu. Tapi kain pasang je la masa tu. Bukan readymade baju raya. Cuma Gene Martino ni mungkin mengadaptasi benda tu dengan menjual baju raya sedondon dengan bayaran ansuran.

Moral of the story.. Nak bergumbira dengan pakaian baru sedondon di hari raya tak salah ok cuma jangan sampai raya tahun depan pun tak habis bayar hutang baju raya tahun ni sudah. Berbelanja ikut kemampuan. Zaman sekarang ni serba serbi mahai nak Ooi... dengan GST bagai. Bak kata pepatah ukur baju di badan sendiri. kekekeke

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com