NAK TENGOK PERANGAI SEBENAR SESEORANG TUNGGU PRU

12.5.18 Suria Lekatlekit 0 Comments

NAK TENGOK PERANGAI SEBENAR SESEORANG TUNGGU PRU. Tu dia.. lama tak mengulas isu isu semasa ni kan? Bz mengalahkan orang yang tercalon sebagai wakil rakyat untuk PRU14 pulak. PRU 1 hari je.. Kes den ni dah makan tahun pun tak settle lagi. Mana nak fikir nak cari sumber kewangan.. Ingat senang ke orang susah nak fight kes saman sivil yang mahal kosnya ni. hehehehe

Back to the topic katanya.. sapa tengah survey menantu time ni la makcik pakcik boleh buat penilaian kepada calon calon menantu. Time lain kadang kadang tak nampak sangat perangai sebenar seseorang tapi time PRU habis terlondeh sampai nampak spender.


Dulu hangpa kata jari lekatlekit ni lantang, garang.. Kalau komen atau bagi ulasan apa2 isu kemain dia. Berani nau! Ayat tu pedih hingga tembus jantung hati limpa bagai. Tu sebab kena saman.. Baru padan muka dia. La.. reti pulak minta simpati orang tolong derma nak settle duit bayar loyer.. Takpa den terima ja kritikan membina & membunuh tu. Apa yang baik saya ambil untuk perbaiki diri & apa yang sampah den hantar ke dalam 'dust bean'. Hangpa manusia manusia lindungan kaabah.. Kata2 sopan tertib lentik.. Jangan jadikan den sebagai contoh dalam kehidupan hangpa, OK!

Tapi Mai musim PRU, masing masing tunjuk dah kaler sebenar. Luar putih tempek merkuri.. dalam barai hancur lebur di mamah racun berbisa katanya. Tu dia pesta maki hamun, kutuk,kecam, sindir, ejek, hina semua ada. Yang mana dok kata aku mulut lantang tahap norrojim dulu.. sama level dah tu. Beza den kena saman sebab mengulas secara outspoken isu produk merbahaya.. depa belum kena saman dok mengecam, menghina, mengutuk, mengumpat, mengata, memfitnah isu isu berkaitan PRU & politik. Gamaknya kalau cakap isu politik ni semua jadi halal kot.. maki halal, mengumpat halal, menghina halal, memfitnah halal.. halal.. bla.. bla.. bla.. JAKIM dot com dot my.

Orang kena saman sebab penulisan lantang ni ja orang nampak jahat.. Kalau tak jahat sapa nak saman katanya. Saman sivil ni ikut nasib la.. Hangpa berani dengan orang yang hangpa tau takkan ambil tindakkan undang undang kat hangpa ja.. Tapi try tengok jentik orang yang sikit sikit see u in court kalau hangpa betul betul berani? Macam den boleh la hangpa kecam, hina, kutuk, fitnah bagai.. sebab hangpa tau den ni tak berkemampuan nak ambil tindakkan undang undang kat hangpa.. Tak ada pengaruh kuasa & harta. Tapi tu la kuasa Tuhan kan.. Dia atur elok dah. Someone yang nothing dia bagi jalan macam mana nak fight lepas kena saman. Kuasa Allah ni sapapun tak boleh lawan, Ingat tu!!

Kami kami yang mulut 'cambabi' mengikut gelaran segelintir netizen ni dah terang terang tunjuk kelantangan kami bila menentang sesuatu.. Tapi hangpa yang selama ni dok tunjuk warak, alim, siang malam bertakzirah tu apsal la musim PRU terus iman lebur bagai bunga bunga cinta layu di pusara? Ke selama ni cuma 'act' je macam malaikat hakikat sebenar.. Sama je kita. Cuma malu nak ngaku.. kan? krik krik krik..

Orang kata bangkai memang tak boleh nak sorok.. Perangai sebenar yang kita cuba sembunyikan sampai satu masa benda tu sendiri akan appear tanpa kita sedar. Bukan saya suruh jadi diri sendiri walau buruk perangai tapi jangan hipokrit sangat la. Jangan asyik dok muncung kat orang.. tapi lupa kita sedang mengata diri sendiri.

Kita ni manusia biasa jer.. dalam baik kita tetap ada buruk yang kita tak dapat nak elak. Kita takkan mungkin jadi sempurna. Jangan pernah rasa diri lebih baik dari orang lain sebab perkara tu sebenarnya membuatkan kita tak nampak keburukkan kita. Saya sendiri pun tak pernah mengaku saya baik dalam semua perkara.. Dan saya tak rasa pun saya lebih baik dari orang lain. Apa yang saya tulis sekadar pesanan untuk sesama kita. Kalau nak tunggu jadi baik & suci dari dosa maka tak ada sesiapa layak untuk menyampaikan kebaikkan pada orang lain.

Moral of the story... Sapa makan cili terasa pedasnya. erkk.. terasa pedas pulak. Maka den mengata diri sendiri.. hahahahhaa. Chow.. sin chi dulu Uolls. Assalammualaikum.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com