WOW! BANYAK TEMPAT MENARIK NEW CHITOSE AIRPORT, HOKKAIDO RUPANYA

6/10/2018 02:26:00 PM Suria Lekatlekit 0 Comments

WOW! BANYAK TEMPAT MENARIK NEW CHITOSE AIRPORT, HOKKAIDO RUPANYA. Hokkaido adalah pulau kedua terbesar di Jepun. Ia terkenal dengan kawasan gunung berapi, kolam air panas semula jadi (onsen), dan kawasan ski. Kalau dah kedua terbesar tu agak besar la berbanding pulau pulau lain kan? Kalau dah besar & menjadi destinasi pelancongan ia dah memberi gambaran banyak tempat menarik & aktiviti yang boleh di lakukan kat sana.


Bagi yang merancang nak pergi bercuti di jepun tapi masih tak tau destinasi nak di tuju.. Boleh la jadikan Hokkaido salah satu destinasinya. Nak tau kenapa Hokkaido mesti di lawati kalau korang pergi jepun?? Bukan ada Juon.. salah tu! takde Juon jangan takut.. Antara tempat menarik yang ada di Hokkaido adalah..

Salah satu tarikkan pertama di Hokkaido adalah lapangan terbang atau di kenali sebagai New Chitose Airport. Yang best lapangan terbang Hokkaido ni adalah ia sangat unik ok. Memang susah nak jumpa kat tempat lain. Dia ada pawagam, Onsen (kolam air panas Jepun), taman tema Hello Kitty, Doremon & serta kilang coklat terkemuka buatan Hokkaido, Royce & banyak lagi. Kat sini juga merupakan tempat yang sesuai untuk membeli cenderamata
& sesuai untuk membeli-belah terakhir sebelum pulang ke tanahair. Kedai kat situ mula dibuka pada jam 8.30 pagi. Kalau ke Hokkaido make sure jangan lupa spent time kat Airport ni ok!

Antara Yang menarik di New Chitose Airport

Tu baru Airport.. Sebenarnya Hokkaido ni terkenal dengan permandangan semulajadi yang sangat cantik. Kalau musim bunga tu korang boleh menikmati keindahan taman taman bunga & merasai buah buahan segar seperti Yubari Melon di sekitar Tokachi atau Yubari. Korang boleh buat Aktiviti memetik buah-buahan seperti stroberi dan ceri kalau melawat Hokkaiddo mulai bulan Jun.

Yubari melon

Selain tu kalau nak makan boleh juga ke Hokadate yang terletak di selatan Hokkaido. Hakodate adalah bandar ketiga terbesar di Hokkaido. Di bangunkan sejak dari tahun 1454. Di Hakodate anda boleh melihat permandangan yang cantiik dari gunung Hokadate & menikmati makanan laut yang sedap & menjadi tarikkan utama di situ. Antara yang boleh di dapati ketam, udang, sotong dan juga pelbagai jenis ikan laut dalam.

Hokkaido Old Government Building

Di Hokkaido juga terdapat sebuah Zoo. Asahiyama Zoo yang terletak di daerah Asahikawa, timur Hokkaido ini telah dibuka pada tahun 1967. Zoo ini sememangnya menjadi tarikan pelancong dalam dan luar negara kerana haiwan dan habitat yang dipamerkan.

kalau nak nikmati permandangan yang cantik & percuma dari atas bukit boleh ke Otaru. Pemandangan memang lawa. Selain tu boleh juga ke Otaru Aquarium.

Otaru Canal Summer

Kalau nak tengok swan hidup macam dalam cerita fairy tale tu korang boleh la melawat Tokachi River Hot Spa Swan (Aquapark).

Bandar raya kelima terbesar di Jepun yang juga pusat perniagaan, komersial dan pemerintahan Hokkaido, adalah Sapporo turut menawarkan pelbagai tarikan pelancongan yang cukup mempesona buat anda yang inginkan kelainan di negara matahari terbit ini. Musim luruh di Sapporo memang cantik. Boleh naik kereta kabel atau mendaki Gunung Moiwa untuk menikmati permandangan musim luruh yang menakjubkan. Korang boleh jugak Mengunjungi Menara Jam Sapporo, berpeluang menghayati sejarahnya yang mempunyai nilai tersendiri dan menjadi simbol kepada bandar raya mempesona ini.

Satu lagi tempat best adalah Bear Park, Noboribetsu dimana korang boleh tengok telatah beruang hidup yang comel. Dia ala ala macam bukit bendera kena naik ropeway nak keatas tapi lebih tinggi dari bukit bendera. Sepanjang perjalanan boleh cuci mata tengok permandangan yang cantik.

Sebenarnya banyak lagi tempat menarik di Hokkaido kalau nak di senaraikan.. Cuma kena tahu berapa lama percutian anda di sana untuk merancang perjalanan. Kalau yang pertama kali nak pergi jepun.. Risau takut sesat ke kena tipu ke boleh la ambil pakej yang di kendalikan oleh orang Malaysia berbangsa melayu. Nak nak lagi yang cari trip percutian bajet sangat sesuai la ambil pakej dengan Japan Budget Trip.. Untuk pakej Julai JBT (Japan Budget Trip) Menawarkan pakej seperti di bawah

Blue Pond – Bie

Maklumat Trip :
Tarikh : 25-30 Julai 2018
Jangkamasa trip : 6 hari 5 malam (6D5N)

➠Hotel atau Guesthouse
➠Deposit RM200 seorang
➠Pengangkutan : MPV/Van
➠Harga : RM3,890 seorang (Early Bird RM3,690)

Early Bird Promo
☯Diskaun sebanyak RM200 seorang.
☯Minima pendaftaran utk tawaran diskaun ini adalah 2 orang.
☯Tawaran hanya untuk 4 peserta yang mendaftar paling awal.
☯Selepas 4 peserta awal, pendaftaran secara otomatik akan menjadi harga pakej biasa.
☯Pendaftaran dikira selesai selepas pembayaran deposit dan pendaftaran secara online di buat di Daftar JBT.

Harga Termasuk :
Penginapan
Pengangkutan (MPV/Van)
Insuran perjalanan
Caj entri seperti itinerari
Jurupandu

Harga TIDAK Termasuk :
✘ Tiket penerbangan pergi-balik ke Jepun
✘ Makan dan minum

Cadangan Itinerari :

⚑ 24 Julai 2018 : Bertolak dengan penerbangan Air Asia pada sebelah malam.

⚑ 25 Julai 2018 : Tiba di New Chitose Airport. Melawat Noboribetsu Hell Valley

⚑ 26 Julai 2018 : Melawat Otaru (Shukutsu Observation Deck, Sakaimichi & Otaru Canal) dan Sapporo (Odori Park & Tanukikoji)

⚑ 27 Julai 2018 : Melawat Bie (Shikisai no Oka & Blue Pond) dan Furano (Tomita Farm)

⚑ 28 Julai 2018 : Melawat Obihiro(Tokachi Farmers’ Market, Shichiku Garden & Kofuku Station)

⚑ 29 Julai 2018 : Melawat ladang buah-buahan sekitar Tokachi atau Yubari. Membeli-belah di Rera Premium Outlet

⚑ 30 Julai 2018 : Bertolak ke New Chitose Airport untuk penerbangan sebelah pagi

Nota :
Trip bermula dan berakhir di New Chitose Airport.

Sila ke ☛ Daftar Trip JBT ☚ untuk urusan penempahan trip.

Sebarang perubahan akan dimaklumkan kepada peserta yang mendaftar dan peserta boleh memilih untuk meneruskan trip atau wang akan dikembalikan. (min-4-to-go)

Tambahan RM500 untuk bilik seorang (single room)

Sebarang pembatalan dari pihak peserta selepas membuat pembayaran adalah tertakluk kepada Terma & Syarat semasa mengisi ☛ borang online.

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila ☛ Hubungi JBT.

Trip lain :
Untuk Private Trip pada musim panas (Julai & Ogos) di Hokkaido, boleh hubungi melalui

 ☒ emel : japanbudgettrip@gmail.com  
 ☏ whatsapp : 013-7287178

Untuk Open Trip pada musim luruh (Oktober) , sila klik ☛ SINI ☚ untuk maklumat lanjut.

Terdapat juga trip yang menggabungkan Hokkaido dan Tohoku pada musim luruh nanti. Maklumat lanjut di ☛ SINI ☚

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi :
 emel :  japanbudgettrip@gmail.com 

Layari facebook :
untuk pakej dan maklumat-maklumat terkini yang lain.

Atau boleh ikuti JBT di social media
 Twitter : Japan Budget Trip 
 Instagram : japanbudgettrip 
Blog : Japan Budget Trip

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com