PEMBOHONGAN BANYAK BERLAKU DALAM LIRIK LAGU CINTA

7/25/2018 10:09:00 AM Suria Lekatlekit 2 Comments

PEMBOHONGAN BANYAK BERLAKU DALAM LIRIK LAGU CINTA. Sedar tak sedar kita memang membesar dengan lagu2.. Terutama lagu2 cinta ni. Dari zaman P.Ramlee sampai la zaman Keke do you love me? erkkk... tetiba keke pulak kan kekekekeke. Saja je nak jugak cuit2 benda benda yang tengah jadi trending.

Berbalik pada Isu Pembohongan banyak berlaku dalam lirik lagu cinta ntah kenapa hari ni nak dengar lagu ARMADA, Asal Kau Bahagia katanya. Actually  mula2 memang tak tahu lagu sapa tajuk apa. Tapi zaman google.. kau ingat sebaris lirik lagu pun kau dah boleh dapat full song. Apa susah. Dengar la full song kat youtube sambil feel macam anak dara sunti baru putus cinta. Konon!!


Bila dengar & fikir fikir balik.. Alah, dalam lagu kau boleh la cakap macam tu. Bagi sedap jalan cerita tapi kalau berlaku dalam realiti majoriti mana ada sejenis kisah macam lirik lagu. Contoh lirik lagu ARMADA ni.. sat.. sat copy paste lirik lagu dia. Baru senang nak mengecam katanya kekekekeke

Yank…kemarin ku melihatmu
Kau bertemu dengannya
Ku.. rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia

Apa kurangnya aku
di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Yang ku rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia

Apa kurangnya aku
di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Asalkan kau bahagia

Pembohongan yang jelas nyata dalam part lagu ni adalah kat part ni..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Kurela kau dengannya asalkan kau bahagia la sangat. Majoriti tak ramai yang akan rela di curangi kemudian demi kebahagian orang dia sayang, dia rela, ikhlas orang tu pergi kat orang lain. Majoriti terpaksa lepaskan bila dah pasangan dia memang tak boleh nak pujuk. Atau sebab dah sakit hati kena tipu.. Ego & rasa tercabar buat dia tak boleh terima dah pasangan yang curang. So dia lepaskan.. Tapi majoriti memang pada peringkat awal memang akan sumpah seranah.. Nak mendoakan semoga kau bahagia ikhlas tulus dari sekeping hati yang tengah frust menonggeng tu memang payah la. Maybe ada tapi jumlahnya sangat kurang.

Dalam lagu boleh la kau goreng.. Ku rela bagai. Dalam realiti ku rasa macam nak siat2 kau hidup hidup jer.. betul tak? hahahahaaha


Kebanyakkan dalam lagu cinta memang macam ni.. Tapi hakikatnya dalam realiti bila kau cinta sangat seseorang tu sangat mustahil kau rela nak lepaskan untuk dia berbahagia dengan orang lain & kau akan rasa senang hati tengok dia bahagia walau kau derita. Tu semua drama sangat ok! Realiti kau akan kecewa & kau harap dia akan rasa apa yang kau rasa satu hari nanti. Masa kau tengah frust la.. Bila kau dah move on & dah boleh maafkan dia.. Maybe feel tu dah lain so kau redha & dah boleh mendoakan kebaikkan buat dia.

Sebab tu lagu ni ada situasi sangat tak bagus kita layan.. & ada masa lagu menjadi terapi kepada kita yang maybe stress. Tapi kalau baru putus cinta ke, bercerai berai ke mohon jangan la dok dengar lagu2 macam ni. Takut ada buat terjun tiruk dari tingkat 14. Cari sesuatu yang boleh menenangkan 'Rohani' kita. 

Moral of the story.. Dengar lagu tak salah.. Kena pada situasi mungkin membawa kebaikkan tapi kalau salah timing dengar lagu tak mustahil bawa kemudaratan. Apapun yang kita buat yang baik pun boleh jadi mudarat kalau keterlaluan.

2 comments:

  1. Sekadar layan biasa2 bolehlah. Nak over feeling hentikanlah.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. kebanyakan lagu liriknya mmg camtu.. fantasi semata-mata padahal di dunia realiti bukanlah sama macam lirik tu :)

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com