DS NAJIB BUAT TROLL ISU KANDA DINDA ANTARA DR MUJAHID & YB NURUL IZZAH

12/26/2018 11:26:00 AM Suria Lekatlekit 1 Comments

DS NAJIB BUAT TROLL ISU KANDA DINDA ANTARA DR MUJAHID & YB NURUL IZZAH. Sejak semalam jadi fenomena pulak sana sini orang dok troll pasal kekanda adinda ni. Saya ni kurang sikit ikuti perkembangan dunia politik walau ikut la juga. Tak la sampai tak tahu apa2 perkembangan. Cuma kadang2 orang lain dah tahu.. kita baru merangkak cari button search nak tahu apa kes? Tu bagusnya zaman IT ni.. Boleh google jer. Tapi masih ada maknosia yang pemalas nak cari info dengan button search. Asyik tunggu orang suap sampai ke otak je.

Maka tahu jugak la Isu kekanda Adinda yang tengah viral sekarang ni. Rupanya berkaitan satu warkah yang di beri tajuk "WARKAH DARI CARDOVA UNTUK NURUL IZZAH" yang di tulis oleh Dr Mujahid Yusof Rawa seorang  Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Bahagian Hal Ehwal Agama)  akaun media sosialnya. Hangpa boleh baca la warkah dari Cardova kat screenshot di bawah ni nanti bagi yang masih terpinga pinga tak tahu jalan ceritanya..


Sebab bahasa ganti diri yang di gunakan tu ramai netizen rasa lucu, mual bagai.. Maka bertebaran la posting2 sindiran, troll, menganjing bagai. Yang best lagi Bekas perdana menteri Malaysia DS Najib Razak pun tak nak lepaskan peluang juga nak troll tu hahahahaha.

Amboi Dato Seri.. Sejak sejak jadi pembangkang ni kan. Skill troll orang kemain mantap yer. Bukan sekali DS Najib buat troll untuk menteri2 kerajaan sekarang. Kadanng2 DS Najib dah nampak macam cyber trooper politik pulak sekarang ni. Biasa la bila jadi pembangkang memang kena pandai troll kerajaan yang sedia ada. Tak kira mana2 parti fenomena tu biasa kita tengok dalam dunia politik.


Pasal penggunaan kata ganti diri Adinda & kekanda tu.. Alah apa salahnya mengangkat bahasa bahasa klasik zaman dulu kala. Eleh tu dalam persatuan apa ntah 3 line bagai pun sama juga. Ayahanda la.. kekanda la.. bonda la.. Ok je tak kena troll pun hahahahaha. Erkkk jangan marah yer abang2 kuat 3 line tu. Gurau je ok!

Apapun.. Zaman social media ni begitulah.. sweet sweet pun kena kecam. Kalau guna perkataan kesat macam aktivis menentang produk bahaya si Khairul Yoi tu.. dia babi kan je semua pengeluar produk beracun. overclaim & tak bertanggungjawab pun ramai sentap & mempertikaikan bahasa dia. Yang guna kanda dinda pun kena kecam jugak. hahahaha.

Moral of the story.. Apapun benda ni saya anggap macam hiburan dalam dunia politik je. Kalau asyik straight macam baca fakta dalam buku teks pun bosan juga kan hidup. Sesekali ada lawak lawak macam ni at least menceriakan hari hari ku katanya hehehehe

1 comment:

  1. Mungkin juga Dr Mujahid sedang layan cerita drama petang-petang kat TV3 sekarang ni #pujaanhatikanda ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com