PENGAKUAN & PENDEDAHAN PENGGUNA BEDAK HAPPY SKIN LOTION DARI THAILAND

12/26/2018 04:16:00 PM suria lekatlekit 2 Comments

PENGAKUAN & PENDEDAHAN PENGGUNA BEDAK HAPPY SKIN LOTION DARI THAILAND. Kalau sebut nama maybe ada yang tak berapa familiar.. sebab bedak ni legend kan? Zaman dulu memang popular di gunakan sebagai bedak. Dari tua sehingga sekecik kecik anak di tempeknya bedak happy ni. Salah satu sebab bedak ni murah, kalau dulu senang nak dapat & wangi. memang selain bedak dia secara tak langsung jadi perfume.


Tapi sekarang ni bedak ni maybe tak sepopular zaman 80an - 90an tapi masih ada pengeluaran sehingga kini. Nak di jadikan cerita saya secara tak sengaja terpandang Happy skin lotion atau lebih di kenali sebagai bedak happy ni kat Kedai Eco RM2 masa cuci mata & poket kat sana. Sebab terimbau kenangan dulu suka jadikan bedak ni foundation.. Saya pun beli la lepas check semua labeling dia. Memang cukup kriteria.

Bagi yang tak tahu Produk Happy Skin Lotion @ Bedak Happy ni di pasarkan secara sah di Malaysia. Bukan seludup yer sebab dia berdaftar dengan KKM & ada Nombor Notifikasi pada botol bedak tu. Selain berdaftar dengan KKM, ia juga di kilangkan di kilang bertaraf GMP yang semua sedia maklum GMP tu adalah amalan pengilangan baikso kebersihan semasa produk di proses & di bungkus tu terjamin. Selain tu ia juga ada certificate Thailand Trusted Qualiti juga.


Almaklum la Blogger kan.. Semua dia nak review even tak berbayar. Sesaja la buat posting review kat Facebook.. Tapi feedback & komen di terima.. Rupanya ramai masih menggunakan bedak happy ni. Kira amalan turun temurun. Dari kecik sampai la beranak pinak & bercucu pun still setia guna bedak Happy ni. Ada yang katanya tak amalkan skincare lain selain cleanser lepas tu tempek je bedak happy ni. Kulit pun tak ada apa apa masalah.

Setakat ni dok baca feedback pengguna yang masih guna bedak Happy ni semua positif & suka. Selain memudahkan aktiviti depa depan cermin. Ada orang sejenis tak suka sangat makeup bila nak keluar.. So bagi depa tenyeh bedak Happy ni pun dah ok. tak la muka sememeh & kosong je. Ada juga seri kat situ.


Saya pun baru je pakai balik sebab rasa selesa pakai kat rumah. Setakat nak turun pergi kedai tu.. sapu je bedak happy ni cukup. Tak kuasa lahai nak bermakeup sakan sangat padahal nak pergi kedai je hahahaha. Selain tu yer.. saya suka bau dia. Bau dia sangat klasik & bagi satu feel yang best sangat. tak sama tau macam bedak2 sekarang. Bau bedak happy ni ada bau dia yang tersendiri yang buat kita feel fresh & feel good gitu.


Happy skin lotion ni tak ada la claim boleh merawat jerawat atau masalah kulit pun.. Apa yang dia tulis pada produk sebagai water-base makeup yang berfungsi sebagai foundation. Juga boleh di gunakan sebagai pewangi badan sebab boleh di gunakan di bahagian badan & ketiak sebagai dedoran katanya. Selain tu rasa mint bila kita sapu kat kulit boleh memberi kesegaran.


Cara penggunaan produk ni..

➠Ada orang guna macam bedak sejuk. Goncang2 sehingga bedak tu sebati dengan air dalam botol tuang atas tapak tangan & tempek la kat muka.

➠Atau.. goncang sehingga air & bedak sebati & sapu seperti kita pakai bedak atau foundation. Sapu rata la. Kemudian nak makeup ke apa.. selepas apply Happy skin lotion ni.


Penggunaan berterusan kalau bersesuai dengan kulit anda mungkin boleh memberi kesan kecantikkan tapi bukan la seminggu dua.. sebulan dua.. Yang amalkan Happy skin lotion ni bertahun tahun ada berpuluh tahun dari muda sampai tua katanya. So, jangan expect bedak ni ada power merkuri yang mampu memberi kesan kulit anda licin, gebu, putih, mulus dalam masa 7 hari pulak yer. Syarikat pengeluar produk ni pun tak pernah claim produk mereka untuk semua tu.

Kat mana nak dapatkan Happy Skin Lotion.. Kat online pun ada jual. tak silap pernah nampak di jual di Shopee. Selain tu di pasaraya Mydin, 99 Speedmart, certain pasaraya atau pasar mini & Kedai Eco RM2. Pergi la cari la.. Jangan la tanya den.. den tak jual. Den tolong review je sebab lepas tengok feedback kat facebook masih ramai mengamalkan Happy Skin Lotion & memberi feedback positif so apa salahnya kita share kat blog.

Happy Skin Lotion @ Bedak Happy

2 comments:

  1. Teringat zmn bercinta sakan...kulit kita ni gelap...tp sbb nak dating punya pasal...nak perasan lawa...bedal jer la...tak perasan...meleleh peluh dek terik matahari...muka jd kelam kelabu...adoiii...sampai skrg ...kalsu ingat..ketawa sorang2..

    ReplyDelete
  2. Sy pn msh mengamalkn bedak ni.. 👍

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com