PERKARA NI PONDAN TAKKAN MAMPU BUAT UNTUK JADI SEORANG WANITA

1/08/2019 11:36:00 AM Suria Lekatlekit 0 Comments

PERKARA NI PONDAN TAKKAN MAMPU BUAT UNTUK JADI SEORANG WANITA. Melihat seorang usahawan kosmetik transgender ni gigih untuk menyakinkan masyarakat bahawa dia seorang wanita yang di lahirkan sebagai khunsa kadang kadang nak tergelak. Bukan apa.. dah terang terang orang tahu kot jantina dia.. Gigih lahai dia nak juga orang percaya dia tu seorang perempuan. Tak cukup dia heret mak bapak dia untuk sama sama menyakinkan orang awam bahawa dia perempuan.. Dia create macam macam isu untuk membuktikan dia perempuan.


Tapi tak tahu la perbuatan dia samada dia nak orang percaya dia perempuan atau sekadar mencipta kontroversi untuk menaikkan nama dia sekaligus memberi benefit kepada produk jenama dia. Sebab kebanyakan usahawa kosmetik melayu perangai macam tu terutama yang dah menjadi satu brand yang di kenali walau kualiti produk hurmm... so so je. Kadang2 some pah jugak. Cara mereka menaikkan jualan dengan guna marketing murahan macam ni la. Buat isu yang boleh jadi kontroversi.. ramai media akan tulis so secara tak langsung mereka dapat benefit even dengan publisiti murahan.

Berbalik isu dok buktikan diri dia tu perempuan dengan cara tunjuk tuala wanita yang konon dia guna.. hello bang!! Perempuan tulen takde masa nak up benda benda macam tu. Kami rilex je kot kalau datang bulan. Tak ada sampai nak bagitau orang dengan up gambar tuala wanita. Sebab perempuan tulen ni.. secara mata kasar pun boleh nampak keasliannya. Yang tiruan.. kau buat la apapun kau takkan nampak seperti yang asli. Kau kekal nampak tiruan. Sebab Allah ni sebaik baik pencipta. Even kau tiru macam mana sekalipun gaya perempuan setakat ni tak ada pondan berjaya menjadikan diri dia 100% seorang perempuan. Tak payah ambil contoh lain.. lenggok suara pun dah cukup. Lenggok suara perempuan dengan pondan kau buat macam mana pun takkan sama. Tetap yang pondan bunyi pondanya.. Tak ada cara kau boleh buat untuk ubah tone suara kau walau kau boleh tukar jantina sekalipun.

Selain tu of course la dia tukar jantina sekalipun.. suntik hormon & besarkan payudara dia takkan mampu untuk mengandung & lahirkan anak. Tak ada teknologi yang boleh pindahkan rahim seorang wanita masuk ke dalam badan pondan untuk membolehkan dia menjalani hidup 100% macam perempuan tulen. Boleh mengandung, beranak & menysusukan anak. Apatah lagi membuatkan diri kau datang period. setakat siram sirap ros atas pad lepas tu upload kat social media cakap kau datang bulan boleh la. Setakat boleh ambil anak angkat & claim sebagai mama walau hakikatnya kau jantan nyah!

Tu hebatnya Allah.. Dia menjadikan lelaki & perempuan berbeza . walau macam mana sekalipun.. walau kau berusaha untuk mengubah ciptaan asalnya tetap takkan berjaya. Kau potong kemaluan & tukar kepada kemaluan jantina yang kau nak sekalipun kau takkan dapat ciri ciri perempuan yang Allah jadikan sejak azali. So tak payah try hard sangat bak kata orang sekarang ni.

Yer memang ada lelaki jenis lembut bukan pondan.. dia hidup seperti fitrahnya lelaki. Berpasangan dengan perempuan cuma sifat kelakian dia nampak berbeza sikit tapi at least dia menjadi seperti apa yang di jadikan. Dia tunai tanggungjawab seorang lelaki & dia hidup seperti seorang lelaki walau perwatakan dia agak lembut. Bukan hina atau dosa di lahirkan dengan perwatakan lembut ni.. Tapi jika memilih hidup dengan cara songsang itu yang nampak hina sebenarnya.

Moral of the story... Orang islam percaya tiada kuasa yang boleh melawan kuasa Allah & tidak yang lebih hebat selain Allah. Apa yang berlaku ni sebenarnya kalau kita renungkan balik.. Allah sedang menunjukkan kehebatannya dimana seorang lelaki yang berusaha menjadikan diri dia seorang perempuan dengan macam macam cara.. Tapi keluar suara jer kantoi. Nampak simple tapi tak ada pondan berjaya bercakap dengan lenggok suara perempuan asli. Majoriti lenggok pondan je. Allahuakbar.. Itulah kebesaran Allah yang kadang kadang kita tak perasan.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com