KASIH SAYANG TANPA SEMPADAN

9/29/2010 01:55:00 PM suria lekatlekit 0 CommentsVideo ni aku terjumpa masa search kat youtube. Banyak kali aku tengok & share kat fb juga. Memang benar2 menyentuh perasaan. Saya terharu sangat. Singa yang di gambarkan sebagai binatang yang garang & ganas. Namun dia dia besarkan oleh 2 orang insan, lahir kasih sayang antara haiwan ganas ini & manusia.

Memperlihatkan bahawa haiwan yang tidak berakal ini mampu menghargai orang yang membesarkannya. Tidak pernah melupakan kasih sayang yang tercipta antara mereka. Walau berpisah & di pertemukan semula dia masih mengenali 2 insan yang pernah menjaga, memberi makan & kasih sayang kepadanya.

Mungkin bagi sesetengah orang ia hanya sebuah paparan biasa Tapi bagi aku ia cukup menyentuh perasaan & penuh dengan nilai2 kasih sayang. Mengingatkan aku pada Mak & Ayah.. Jika haiwan itu mampu mengingati setiap jasa tuannya satu ketika dulu, adakah kita seorang anak sudah cukup membalas segala budi & jasa ibu & ayah kita?? Sesungguhnya.. Tiada harta di dunia dapat membayar segala jasa ibu bapa membesarkan kita,namun dengan menghadiahkan segaris senyum di wajah mereka bila memandang anaknya yang kian dewasa dengan sempurna & tidak melupakannya mungkin sudah cukup bagi mereka.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com