MENENTANG UNDANG - UNDANG PEMAKAIAN TUDUNG DI KALANGAN PELAJAR ISLAM

12/10/2010 09:29:00 PM suria lekatlekit 0 Comments

 Ini adalah artikel yang di copy paste semata - mata untuk share dengan Uolls. Selepas Uolls baca.. Boleh tinggalkan komen atau boleh memberi pandangan/hujah/teguran ataupun nasihat mengikut penilaian sendiri mahupun berpandukan apa2 rujukan untuk menyokong atau menentang.

Semasa di Tingkatan Enam,gua adalah kelompok yang ardent menentang satu jenis undang-undang yang mewajibkan pelajar Islam memakai tudung.Bagi gua - ini satu diskrimikasi dan undang-undang double standard.


The term double standard, coined in 1912, refers to any set of principles containing different provisions for one group of people than for another, typically without a good reason for having said difference.


Dua undang-undang berbeza untuk dua kelompok berbeza untuk satu institusi/masyarakat - double standard.Simple as that.


Bagi gua,pakai tudung atau tak pakai tudung adalah hak individu.Di Perancis,gua menyokong golongan yang menentang undang-undang bini Carla Bruni tentang mengharamkan tudung.Bagi gua - tudung cuma pakaian.Serupa macam ada orang nak pakai stokin,ada yang tak nak pakai stokin sebab tak selesa.Up to masing-masing.Tetapi - apabila ada impose law tentang pemakaian - haram pakai atau haram tak pakai adalah sesuatu yang gua tak boleh tolerate.<< Baca pandangan beliau selanjutnya di sini >> Pendidikan Adalah Hak Semua Insan.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com