VIDEO! DETIK CEMAS KERETA HAMPIR DI REMPUH TRELER

1/02/2022 01:40:00 PM suria lekatlekit 0 Comments

VIDEO! DETIK CEMAS KERETA HAMPIR DI REMPUH TRELER. Pernah tak korang terselamat dari kemalangan? Pasti trauma kan lebih lebih lagi jika perkara tu hampir berlaku tapi di sebabkan sesuatu perkara yang bagai keajaiban berlaku anda terlepas dari kemalangan ngeri. 

Tak dapat nak bayangkan perasaan waktu tu. Mesti rasa macam mati hidup semula. Yelah.. orang kata sipi sipi sangat dah nak kena tapi dengan kuasa Allah dapat di elakkan.

Begitulah yang berlaku kepada individu ni. Tak pasti samada mereka sekeluarga atau sebaliknya. Yang pasti mereka dalam kenderaan dan sedang memandu di jalan raya. Tiba tiba sebuah treler dari arah bertentangan hilang kawalan masuk ke lalulan mereka dan hampir terbabas melanggar kenderaan yang mereka naiki.

Dari suara, hela nafas & istiqfar tu pun jelas menunjukkan betapa mereka sangat terkejut, takut dan trauma. Treler tu dah sangat hampir merempuh kenderaan mereka tapi sempat berpusing & berhenti menyebabkan mereka terlepas dari kemalangan ngeri. Dari keadaan jalan raya yang basah kemungkinan jalan raya yang licin & mungkin juga tayar yang tidak di selenggara punca treler tersebut seolah olah tergelincir. 

Kejadian tu di rakam oleh dashcam kereta mangsa sendiri. Kita yang tengok ni pun rasa nak tercabut jantung apatah lagi orang yang berdepan sendiri dengan situasi tersebut. Mungkin menjadi trauma juga pada mereka ketika memandu lebih lebih lagi jika berselisih dengan treler atau kenderaan berat.

Apapun itulah yang di katakan berpantang ajal sebelum maut. Jika Allah mengkehendakan sesuatu itu berlaku maka berlakulah ia. Dalam islam pun ada doa untuk naik kenderaan sebagai usaha kita untuk memastikan kita selamat dalam perjalanan selain memandu dengan berhati hati dan mematuhi peraturan jalan raya. Selebihnya mohonlah perlindungan dari Allah.

Kalau korang nak tengok video yang di ambil dari tiktok boleh tonton di bawah


Pembetulan : lori.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com