ANA RAFFALI JADI ICON SETEM

14.1.11 Suria Lekatlekit 4 Comments

Tuah Ana Raffali yang menggunakan imej berbaju tradisional melayu mencurah - curah pula lepas menang AJL walau macam - macam kontroversi selepas dia menjuarai pertandingan tu. Orang kata setiap kejadian ada hikmahnya.

Selepas menjuari AJL kini Ana Raffali terpilih untuk di jadikan Ikon program tertentu Jabatan Muzium Malaysia (JMM) bagi program-program yang akan dijalankan oleh jabatan itu di 21 buah muzium.

Tak cukup dengan tu  Jabatan Muzium menawarkan Ana Raffali sebagai ikon setem sempena pameran setem 1Malaysia 1Dunia yang sedang diadakan di Muzium Negara.

Tak Rugi Si Baju kurung & kebaya ni mengekalkan imej melayu biarpun sesetengah orang berpendapatan tak stylo bagi tapi imejnya yang tersendiri untuk memang menampakkan kelaianan pada dirinya yang bergelar artis. Tak payah nak jadi Lady Gaga Malaysia.. Jadi Tun Teja pun kalau ada rezeki tak kemana. Mata pun tak sakit nak pandang dari tengok artis - artis yang berangan nak jadi Lady Gaga Malaysia dengan fesyen yang pelik - pelik tu.

So, Pada Ana Raffali yang aku sendiri pernah baca statement beliau bukan untuk mencipta kelaianan pada imej tapi beliau memang selesa mengenakan baju tradisional melayu sejak sebelum bergelar artis lagi. Dan Beliau juga memang banyak koleksi baju kurung & kebaya. Ternyata memang beliau mencintai fesyen tradisional Melayu bukan sekadar mencipta kelaianan pada imej untuk mendapat perhatian peminat. Pada Ana kekalkan Imej tu sebab anda nampak sangat menarik dengan imej sedemikian rupa.

Rujukan (Kosmo) : Ana Raffali jadi ikon muzium

4 comments:

  1. rezeki masing2.....tp mmg cantik gaya2 kebaya ni...slalu ngk gals ske melaram time pi kenduri kawen..haha..

    ReplyDelete
  2. yah..love this..ahaha..:-) cintailah budaya kita..hehe dari agama kenali budaya, dari budaya kenali diri :-p

    ReplyDelete
  3. 1st time tgk die keluar tv dah suke sgt.sejuk je mata menengok.tabik pada beliau

    ReplyDelete
  4. contoh terbaik untuk gadis melayu diluar sana :)

    ayu je..!! :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!