ARIEL PETERPAN DI JATUHI HUKUMAN PENJARA

31.1.11 Suria Lekatlekit 6 Comments

Vokalis Ariel Peterpan atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda Rp250 juta atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Dearah Bandung hari ini, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya sebagai pelaku dengan artis Luna Maya dan Cut Tari.

Maka tamatlah kes pornografi yang melibatkan Ariel & beberapa artis wanita indonesia setelah hakim memutuskan hukuman tersebut. Menurut Akbar Kosmo ada peminat wanita ariel yang menagis dengar keputusan tu. Nak komen pun dah tak tau nak komen apa sebab yang berlaku dah pun berlaku. Hope jadi pengajaran pada mereka yang terlibat agar berubah kepada yang lebih baik di masa akan datang.

So, selama 3 tahun ni agaknya peterpan akan ada penganti Ariel tak?? Takkan Peterpan pun turut sama nak memenjarakan diri selama 3 tahun sementara menanti Ariel?? Rugi la camtu. Band yang dah ada nama.. di biarkan tenggelam, kan??

Rujukan (kosmo) : Ariel Peterpan dipenjara tiga setengah tahun

6 comments:

  1. lps ni nk buat apa pun kena fikir kesannya..skg terima lah padahnya...

    ReplyDelete
  2. xpe la..
    bukan lama mana pun..
    orang glamer, kuar nanti tetap glamer kan..
    moga memberi keinsafan..

    ReplyDelete
  3. salam pagi selasa =)

    harap2 lepas ni tak berulang lagi la...

    ReplyDelete
  4. ..tulah org2 tua selalu pesan..Suka-suka membawa duka... itu baru hukuman kat dunia. semoga ariel insaf lepas ni..

    ReplyDelete
  5. ish..ish...hukuman dunia tu..nantikan di sana pula..nauzubillah

    ReplyDelete
  6. ada gak diaorang koll, tapi aku xnak..aku tolak, sibuk dengan blog.. hehehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!