CERAI SELEPAS SEBULAN BERKAHWIN SEBAB IBU MERTUA GANGGU BULAN MADU

28.1.11 Suria Lekatlekit 3 Comments

Tak tau la nak salahkan sapa. Salah isteri yang terburu - buru failkan penceraian sebab husband bawak ibu mertua masa bulan madu atau suami yang tak hormati privacy bulan madu dorang??

Alkisahnya seorang isteri menfailkan penceraian selepas sebulan berkahwin dengan alasan si suami membawa ibu mertua bersama ketika berbulan madu selepas 2 hari berkahwin. Si suami membawa si Ibu dengan alasan tidak boleh meninggalkan ibunya atas faktor kesihatan.

Dalam kes ni kalau si isteri beralah sedikit pun ok.. Atau si suami minta la sedara mara tolong tengokkan si ibu kejab sementara dia pergi berbulan madu. Namun maybe atas kedegilan masing - masing maka terjadi kes macam ni. Syurga memang di bawah tapak kaki ibu.. Tanggungjawab suami pada ibu tidak akan habis hingga akhir hayat, begitu juga tanggungjawab dia terhadap isteri. Juga si isteri selepas berkahwin maka suami menjadi keutamaan.

Dalam hal ni.. Masing - masing ada salah & silap. Tepuk dada tanya akal.

Rujukan (harian Metro) :  Ibu mentua kacau bulan madu

3 comments:

  1. wife die should understand . dah tentulah ibu mertua die tu x sihat . neway, kalau nak carik wife . carik yg ley trime ibu skali . =p

    ReplyDelete
  2. "Syurga memang di bawah tapak kaki ibu.. Tanggungjawab suami pada ibu tidak akan habis hingga akhir hayat, begitu juga tanggungjawab dia terhadap isteri. Juga si isteri selepas berkahwin maka suami menjadi keutamaan."... hujah yg tepat!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!