KELANTAN TIDAK SEKAT PREMIS ARAK

18.1.11 Suria Lekatlekit 3 Comments

Kerajaan Pas Kelantan sedia menambah pengeluaran lesen premis minuman arak di negeri ini mengikut keperluan penduduk bukan Islam. langkah itu membuktikan kerajaan negeri tidak pernah menghalang masyarakat bukan Islam daripada menikmati minuman keras walaupun mengamalkan dasar pentadbiran Islam.di sekitar bandar Kota Bharu sahaja, kerajaan negeri mengeluarkan 28 lesen premis minuman keras, termasuk di kawasan Jalan Kebun Sultan yang dikenali sebagai ”China Town

Maybe lesen di keluarkan untuk keperluan bagi non-muslim tapi kesempatan ini maybe di ambil oleh orang muslim yang ketagih arak juga. Kita sedia maklum kan.. Zaman sekarang yang minum arak bukan non-muslim jer.. Yang muslim pun dah takde segan silu teguk arak di tempat awam apatah lagi dalam club. Malah sesetengah artis2 kita di kalangan muslim pun nampaknya menjadikan benda ni satu budaya dah.

Nak buat camna.. Hidup berbilang kaum, kan?? Nak haramkan.. bangsa lain pula rasa macam teraniaya, nak di keluarkan lesen dengan sewenang - wenangnya pula bangsa kita lak yang ambil kesempatan. So, pencegahan jer mampu di lakukan.. Tapi mencegah setakat mana jer kalau dah premis arak berleluasa kat Malaysia ni. Tak ter cover jugak. kan??

Rujukan (kosmo) : Kelantan sedia tambah lesen premis minuman arak

3 comments:

  1. kenapa mesti nak highlight kan KELANTAN ? aku menyampah tol media ni . negeri lain pon bnyak gak . saja nak buruk2kan kelantan

    ReplyDelete
  2. betul. kite kan 1 malaysia. yg islam tu kene la sedar diri tu islam ~_^

    ReplyDelete
  3. macam-macam lar dunia skrg. takot2..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!