KENAPA CIKGU SHIDA SUKA MENIDAKKAN HUKUM??

18.1.11 Suria Lekatlekit 13 Comments

Semakin di kenali.. Semakin di minati.. Semakin mengecap populariti.. Cikgu Shida nampaknya semakin jahil, kan?? Statement2 yang di keluarkan dari hari ke hari semakin tidak berpandukan akal langsung. Lebih senang cakap.. main sedap jari dia jer menaip.

Apakah kerana nikmat yang Allah bagi pada dia sekarang membutakan hati cikgu shida ni. Tolong la cikgu shida.. Kamu semakin di kenali. Tolong keluarkan hujah2 yang bijak & mampu buat orang lain hormat pada kamu. Jangan la mempersendakan hukum lagi dengan statement2 kamu tu.. Tolong jangan menidakkan apa yang salah untuk membetulkan apa yang kamu sedang buat yer cikgu shida. Aku pun bukan baik tapi rasa sedih jugak bila cikgu shida seakan tidak berfikir bila bercakap soal hukum & agama. Korang sendiri nilai kata - kata cikgu shida ni yer...


Kalo kata berlakon, menyanyi, menari tu berdosa, buat ape Allah bagi anugerah atau bakat tu kat kita? Kerana Allah mahu hamba-hambaNye mencari rezeki yang halal, yang tidak menyusahkan hidup orang lain, sebaliknye boleh menghiburkan orang lain lagi.

Cikgu Shida boleh teruskan apa yang di minati.. Lagipun dia sekarang sedang meniti kejayaan dalam kreativitinya bermiming namun sebagai seorang yang di kenali harap cikgu shida tidak memperbodohkan diri dengan kenyataan - kenyataan jahil sebegini. Beliau seorang guru, seorang pendidik.. Haruskah dididik anak2 itu dengan pemahaman yang terpesong??

13 comments:

  1. emmm...cikgu shida ni..jgn sampai tersasar dari jalan sudah la....bila mula lupa diri ni ssh la...

    ReplyDelete
  2. betul.. bila dah femes, mula lupa diri.. ish3x...

    ReplyDelete
  3. cikgu shida.. cikgu shida... semoga cikgu shida tak tersasar jauh..

    ReplyDelete
  4. salam

    org kata, bila rezeki tak berkat hati akan mula berkarat..

    ReplyDelete
  5. die x rase ape yg die buat tu memalukan. annoiying.

    ReplyDelete
  6. lah. sampai gitu. aku tak penah lak nak amik tahu sampai la aku tahu. tu dia komen kat mana tuh?


    Terbaru > Klon Jejai Kelirukan Fasha Sandha > The Maxis Om Nom Nom Race > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

    ReplyDelete
  7. mana butang LIKE..adehhh tak jumpa lak..huhuhu.. :p

    ReplyDelete
  8. makin lama, makin terpesong..
    moga cik shida x tersalah langkah dan tersasar jauh...huhu

    ReplyDelete
  9. tak minat lansung ngn dia..
    and tak kenal sgt pn kt dia..
    ermm..

    ReplyDelete
  10. apelaa mslh cikgu shida nie haisshh.. haaisshh ..

    ReplyDelete
  11. aduh. rasa malu..sbb kata2 tu dikluarkan oleh sorg guru... mmmmm..
    sama lah kita berdoa agak dia tersedar... allah bagi anugerah untuk berasa kita bersyukur pada NYA...

    ReplyDelete
  12. mcm manelh cikgu shida nie bleh jadi cikgu yea..isk2..saya tak pernah kenal siapa dia lepas tgk entry kat blog awak baru tahu siapa die..dh tgk kat youtube...mcm sewel ada jugak saya tgk...mcm tak kena dgn imej seorang yg bertudung dan seorang pendidik..this is my personal view saje lah yea...:)

    ReplyDelete
  13. dulu suka tengok..skrg tidak lagii...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!