MOHON SEBAR : SEORANG KANAK2 BARU DI CULIK ( BERITA PALSU??)

28.1.11 Suria Lekatlekit 9 Comments

Post ni Lekit dapat dari salah satu blog.. Atas keperihatinan so lekit pun post la kat entri ni..

Kita mendapat satu mesej untuk disebarkan.Mohon bantuan andai ternampak kereta Myvi WUS 948. Telefon Encik Rashid 0196267828 atau balai polis yang berdekatan.Anak Encik Rashid telah diculik di Nurseri Saujana Utama 1 , pada pukul 1 tengahari .
Atas rasa ingin membantu kita siarkan mesej daripada Setiausaha PAS Kawasan Bukit Gantang ini.

Maybe dengan medan penyebaran melalui blog ni dapat membantu untuk membenteras jenayah. So marilah kita sama - sama menyebarkannya

Rujukan : http://www.gengblogger.com/v/341799

Tapi seorang blogger mengesahkan cerita ni cuma rekaan semata - mata & minta Lekit semak di laman FB PDRM.. dan hasilnya



Kenapa la manusia suka propa dengan benda - benda jenayah macam ni?? Bergurau?? Cari la idea lain kalau nak bergurau jangan menyusahkan orang lain pula. Jangan bergurau benda - benda macam ni takut nanti orang hilang kepercayaan. So pada penyebar berita2 palsu macam ni hentikan la yer!!

9 comments:

  1. salam...klu xsilap brita nie xbenar...cube rujuk Fb PDRM

    ReplyDelete
  2. gurau-gurau jugak.. kalau kene kat batang hidung sendiri baru tahu...
    p/s: GPK simpati atas kejadian yg menimpa keluarga mangsa...

    ReplyDelete
  3. laaaaaa... ingatkan betul tadi. Punya la semangat aku tengok tajuk ni dan bersiap sedia nak sebar.,. huhuu

    ReplyDelete
  4. saje nk publisiti la tu,xde cerita pegi buat2 cerita...kene kt diri sendri,org tak percaya..bru padan muka...
    thnx 4 sharing this! kalau tak,esok lusa pn tertipu..haha :)

    ReplyDelete
  5. ada baca tadi...rupa2 nya palsu ya...

    ReplyDelete
  6. habis tak betui lah kan! hish nanti jd betul2 tak de org percaya dah!

    ReplyDelete
  7. masa dengar pasai pasal ni kecoh2 kat opis semalam pun dah dapat agak berita ni palsu sebab tetibe tak sampai berapa minit kata budak tu dah kena jual orang die dah kena tangkap..macam tak logik je..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!