Pengasas Facebook buta warna

23.1.11 Suria Lekatlekit 1 Comments

Membuka rahsia mengapa warna biru dan putih menjadi warna latar Facebook, Zuckerberg sebenarnya lelaki tampan yang buta warna.  banyak warna yang tidak mampu dilihat olehnya termasuk hijau dan merah. Zuckerberg hanya boleh melihat warna biru dengan sempurna.

MARK ZUCKERBERG tidak menjadikan kekurangan sebagai halangan untuknya memiliki rangkaian kawan dari seluruh dunia.
Rupanya begitu... Maka sekarang ni tahu la kita kenapa FB berlatar belakangkan biru & putih yang sangat simple. Tak meriah macam Myspace or lain - lain yang boleh tukar layout, background & sebagainya. Bagi yang suka simple, ringkas & ringan macam Sang Lekit ni.. FB memang menepati citarasa la berbanding Myspace dulu.. kadang - kadang layout dorang buat hang juga la nak loading tu.

Apapun setiap kekurangan tetap di kurniakan kelebihanan. Begitu Agungnya Ciptaan Maha Esa yang perlu kita renungkan. Jangan mengeluh bila kita kekurangan dari sesuatu sudut lebih - lebih lagi fizikal & rupa.. Carilah kelebihan diri yang boleh buat kita juga boleh menyerlah seperti orang lain walau dari bidang yang berbeza.

Rujukan (kosmo) : Pengasas Facebook buta warna

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com