PENYAKIT MALAS MENJADI JADI

18.1.11 Suria Lekatlekit 6 Comments

Wah banyak betul yang tumpang happy bila dengar di Lekit nak jadi mummy.. Semua kengkawan kat sini tumpang jadi uncle & untie. Tapi bakal mummy ni yang rasa lain macam. Tak tau la kenapa. Perubahan hormon kot.

Penyakit malas menjadi - jadi. Kuat tido & malas sangat nak buat apa - apa. Nak tengok blog pun jadi nak tak nak. Selera makan kurang. Tapi hari ni dah kurang muntah - muntah cuma tekak je rasa tak selesa & loya lagi. Nak tunggu tempoh abis morning sickness ni macam tak best jer rasa. Spoil semua benda nak buat. Kalau makan ubat tahan muntah.. Confirm lagi banyak aku tido. Semalam makan sebiji pun aduhai bantai membongkang sampai malam.

Thanks petua - petua yang semua bagi nak atasi morning sickness tu.. Bab asam jeruk bagai aku memang la tak makan bukan selepas sah pregnant jer tapi sebelum pregnant pun aku bukan jenis pemakan benda masam - masam camtu. Untuk kurangkan loya just minum glukosa & jus oren jer.. Sebab ada rasa masam - masam manis camtu kurang la sikit loya. Tapi lebih banyak minum glukosa la sebab aku kan kurang makan so kurang energy then ambil glugus rasa ok sikit. Takde la lemau sangat.

Apapun thanks pada semua yang sudi menyinggah lagi kat blog ni even 2 3 hari ni aku kurang nak BW sebab alahan yang aku alami ni. Online pun kejab2 jer.. Pastu terus berdengkur. Selalu layan online sampai lewat pagi tapi sekarang belum masuk tengah malam pun kadang - kadang aku dah di buai mimpi. Apapun Lekit akan cuba juga melawat korang bila keadaan mengizinkan yer

6 comments:

  1. wahhh dah nak jadi mummy yee..hehehe..rehat cukup2 yaa.. :)

    ReplyDelete
  2. takpa dear...kakD faham..biasa la..jgn lupa jaga diri elok2 ye...jgn buat kerja berat2..

    ReplyDelete
  3. he3..welkam to d club abby...biaselah...lama2 nnti tu oke..nk elakkan muntah,minum pati ayam mlm2 sebelum tido..insyallah..akan kurang muntah tu...n bek utk bb skali..

    take a gud rest ya!

    ReplyDelete
  4. wahh..~ congrat2.. sy baru dpt tahu.. huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!