RAPUNZEL MAN

13.1.11 Suria Lekatlekit 10 Comments

Kehebatan gadis bernama Rapunzel menyimpan rambut selama 18 tahun tapi Rapunzel man lak lagi hebat sebab dia tidak pernah potong rambut selama 50 tahun. Agaknya di fobia dengan gunting kot.. Nak tau apa kisahnya, jom kupas kupis..

Seorang lelaki Vietnam berusia 79, menyimpan ram­butnya selama 50 tahun sejak rambutnya dipotong ketika berusia 25 tahun. Dia jatuh sakit bila rambutnya dipotong then fobia untuk memotong rambut terus mengambil keputusan untuk menyimpan sahaja rambut hingga akhir hayat.


Untuk memudahkan bergerak ke mana-mana, dia menyimpul rambutnya ke atas dan membalutnya dengan kain untuk kelihatan kemas. Setiap tiga bulan, dia mem­bersihkan rambutnya dengan syampu dan pewangi bagi mengelakkan berbau. Dia mengambil masa hampir lima jam mem­basuh rambutnya dan tiga hari untuk menge­ringkan rambutnya.

Pernah me­menangi anugerah Guinness World Book of Records menyimpan rambutnya sepanjang 5.6 meter. Dia meninggal di rumahnya ketika berusia 79 tahun. Dia menghidapi penyakit barah yang dideritainya sejak berusia 52 tahun

So layaklah beliau di gelar Rapunzel Man, kan?? Maybe lepas ni ada pulak Filem animasi pasal Rapunzel Man.

Rujukan ( Mingguan Warta Perdana) :  POTONG RAMBUT JATUH SAKIT

10 comments:

  1. pghhh...kalu ada kutut ni...jenuh nak cari...hehehe

    ReplyDelete
  2. 3 Bulan sekali basuh rambut..welkkkk..... mesti busuk rambut dia...kutu x tahu ar banyak mana

    ReplyDelete
  3. cik mot..hahahahhaha..
    kutu pn payah nk cari..

    ReplyDelete
  4. @cik mot . "kutut" ? haha

    geli sial rambut tu . cam taik je

    ReplyDelete
  5. Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

    Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  6. ish...x dpt nk bayang mcm mana nak usung rambut yang panjang macam tu....nak uruskan rambut pun susah jer...cuci 5 jam, keringkan sampai 5 hari...

    ReplyDelete
  7. hu geli tgok rambut die..dah melekat sume..

    ReplyDelete
  8. mmg tahap rapunzel ni..........bau mesti wangi ni......

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!