SAH

17.1.11 Suria Lekatlekit 18 Comments

Wah.. Apa yang sah?? Sapa yang akad nikah ni.. kekekekeke . tetap kisah orang yang dah nikah tapi bukan pasal sah akad nikah. Dah lama sah.. So, tak yah nak buat pengesahan lagi. Surat nikah pun dah dapat. Ni dah selepas nikah. Sah apa??

Baru balik dari klinik. Doktor hanya mengesahkan dari pregnant test yang aku buat dari rumah. Dia kata tak perlu buat lagi. Pelik jugak. Kalau result tu tak betul ke camna. Lepas masa nak buat appointment check up setiap bulan nurse tu pun cuma mengesahkan apa yang aku sahkan jer.. Katanya maybe dah 4 - 5 minggu. Semuanya di sahkan dengan statement aku. Camni aku pun boleh jadi nurse or Dr kan?? Takpe next month maybe masa check up lebih detail kot pengesahan ni.

Semalam memang aku alami alahan yang sangat teruk. Muntah, sakit kepala & sakit satu badan. Menangis jugak la.. Yelah.. tak expect camni punya teruk alahan. Takpe la.. At Least macam mana Mak aku dulu mengandungkan aku, maybe macam ni juga aku rasa. Become a mummy not mumia ok! Rasa macam tak caya lak... Ni lepas makan ubat tahan muntah boleh la jenguk blog kejab. Tapi aku memang totally takde selera makan. Risau juga effect kandungan yang still baru ni. Tanya mak & makcik.. dorang cakap normal bagi sesetengah orang camtu. 3 bulan pertama memang akan alami alahan camtu. Ok la tu..

Tak tau nak gambarkan macam mana. Happy + Risau + macam - macam la bermain dalam otak aku. Yang pasti Happy + Takut. Mudah - mudahan.. semuanya ok.

18 comments:

  1. mengandungkah???
    besh2!!!!
    \tahniah2!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...tahniah tahniah...
    jga diri jaga kandungan ek...

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah, sukenye dapat anak menakan, yeeayyy

    ReplyDelete
  4. wah tahniah...rezeki2.takyah takut2... risau.. syukur.. Alhamdulillah... :-)

    ReplyDelete
  5. wow........best nya...~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  6. tahniah lekit....tak yah ler makan ubat tahan muntah tu...kecuali kalau teruk sangat..kena minum air banyak nanti hydrated..

    ReplyDelete
  7. tahniah geng...
    wife aku dlu, dekat 4 bulan duk asyik muntah je...
    sabar je ye...tu smua dugaan...
    jaga diri dan kandungan leklok...

    ReplyDelete
  8. tahniah2...wah2 kita dah dpt ank saudara dah...yahoooo....jaga diri baik2 ok...

    ReplyDelete
  9. kalau pening2 rehat... selamat menjalani kehidupan ibu mengandung.. kandungan peringkat awal yang paling perlu dijaga..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah sis!bykkkan berzikir.moga Allah ldgi kdgn.jgn stress.betul tu jgn ambil ubat thn muntah.elakkan mknn berempah dan pedas.kunyah cornflakes yg ada pelbagai perisa,biskut keping ke.dulu kite loya je,terus bantai kunyah epal hijau he3..brta gmbra ni!slmt melayari khdpn sbg ibu!

    ReplyDelete
  11. wahhhhh tahniah! besnyeeee >_<
    x sabar nk kawen. heh =D

    ReplyDelete
  12. tahniah..syukur dengan rezeki dari tuhan. jaga diri elok2 supaya kandungan selamat.. ^^

    ReplyDelete
  13. sbenarnya, kalau doktor sahkan pun dengan buat test, dia akan guna 'pregnancy kit' yg sama (walau mungkin lain brand). konsep 'pregnancy kit' semuanya sama. so keputusan pun sama, kecuali p.kit yang abby guna tu rosak. tapi tak mungkinlah rosak kan?

    lagi satu test yg boleh dibuat ialah ujian darah. untuk check hormon2 tertentu masa pergnant. mungkin nanti doktor buat lah tu.

    jadi, abby dah buat kat rumah tu, memang betul confirm lah abby bakal jadi ibu tak lama lagi.

    tak yah pening2, ok.

    ps: cekla yg xcited lebih2 bila ada org pregnant! huhuuhuh...

    ReplyDelete
  14. tahniah kak abby...alhamdulillah akhirnya penantian sudah berakhir...

    jaga diri dan baby baik2 yer..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..dapat dah rezeki anak..tahniah abby..jaga kesihatan..^_^

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...doa termakbul...tahniah abby..cma rase cam nk melompat2 ni...happy sgt...

    tahniah..tahniah...tahniah..

    x lama lg nk jadi mommy...
    jaga diri n kesihatan elok2 ye...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!