SANTAI SUNGGUH ABANG TNB BUAT KERJA

26.1.11 Suria Lekatlekit 3 Comments

Ni kisah sewaktu Sang Lekit turun kebawah buang sampah di samping dengan niat nak beli nasi lemak akak kat blok A tadi. Bukan taknak combine je kisah ni dengan entri pasal nasi lemak tadi tapi kang panjang sangat jadi.

En Google punya
So, balik dari blok A, naik la Sang Lekit kat G. Kat post box tu tengok abang TNB tengah edar bil elektrik tetiba sorang lagi yang tengah bersantai kat bangku kayu dekat post box tu menyapa la sang Lekit.. "Dik Nak bil Elektrik??" Alang - alang kepalang dah kat bawah tak payah susah - susah check post box lagi aku pun angguk je. Dia tanya tinggal tingkat berapa, aku bagitau la 9. Pastu dia jawab.. " Alah.. kita keluarkan bil sampai tingkat 7 je tadi.. Tapi try adik check peti pos tu kot2 orang lain dah keluarkan bil." Lor.. gitu lak! Mesti kes dia malas nak edar bil tu ke post box then sapa jer lalu lalang dia tegur & tanya.

Bila check post box memang bil dah ada. Aduhai.. Tengok Abang TNB tu bersantai buat kerja lucu lak.. Macam orang edar flyers la dia edar bil. Kekekekekekeke.

3 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com