SEGMEN MADAH PUJANGGA

12.1.11 Suria Lekatlekit 15 Comments


Assalamualaikum pembuka bicara.. Moga apa yang di tutur tidak mendapat cela


Mencari damai yang hilang.. Tiada pepohon tegak merendang.. Tiada sungai berkocak riang.
Makhluk rimba hilang arah, satu persatu dunianya di tarah.. sumber rezeki di terjah.. mereka kian bersepah dan terpisah.

Kejamnya makhluk perkasa.. Lupa akan setiap inci bumi ada penghuninya.. Rindu makhluk rimba akan kedamaian rimbanya.. Rindu sang ikan pada air yang tidak celanya.. Rindu sang burung bernyanyi tanpa derita.. rindu sang unggas bermelodi tanpa duka.. rindu setiap satu makhluk rimba.. hanya rindu pada yang tiada

15 comments:

  1. wah! dah boleh ganti a.samad said. ngee~

    ReplyDelete
  2. ayat pujangga cik lekit memang tak leh nak lawan.....

    DeQdEq teringin gak nak join segmen nih...

    ReplyDelete
  3. waah..akak kita ni hebat bermadah pujangga..

    ReplyDelete
  4. walaa sis!thumbs up..kite still png kpla tak tau nk join ke tak ni ngeee...

    ReplyDelete
  5. wah, memang bermadah habis lah! good one! =)

    ReplyDelete
  6. Terbaik antara yang terbaik...

    Suka~!

    Boleh ajak berpencak puisi dengan pendekar ni..hehe~!

    ReplyDelete
  7. salam...

    daku juga merindui pada yang telah tiada

    ReplyDelete
  8. HEBAT....!!!! terbaikkkk...:)
    patah tumbuh hilang berganti...para pempuisi berkreativiti....

    ReplyDelete
  9. moga jeritan dari hati dapat didengar, agar segala kerinduan itu dapat diubati..

    ReplyDelete
  10. semoga makhluk rimba
    xmrajuk ngn kte ats krakusan
    sglintir orang2 kite..

    ReplyDelete
  11. wow..mmpu ke sye nk berpujangga cmni..heheheh

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *