SI ENSEM & SI CANTIK LEBIH BIJAK

18.1.11 Suria Lekatlekit 4 Comments

Wah sudah la cantik/ ensem lepas tu bijak pula.. Hampir sempurna la manusia tu. Lepas tu di jodohkan pula bersama pasangan yang juga ensem/cantik.. Maka zuriat pun mewarisi ensem/cantik & bijak. Bertuahnya badan.

Apakah si comot di katakan tidak ber IQ tinggi?? Entah lah.. Maybe tak jugak tapi ni nak kupas kupis dari artikel HM yang mengatakan Lelaki kacak, wanita cantik miliki IQ lebih tinggi.

Kajian terbaru dilakukan di Britain dan Amerika Syarikat mendapati, tahap purata IQ individu berwajah segak atau lawa adalah 14 mata lebih tinggi daripada orang biasa, Keputusan itu sekali gus menolak kepercayaan ramai bahawa wanita berambut perang atau lelaki kacak kurang cerdik.Menurut keputusan kajian itu, seseorang yang memiliki penampilan menarik mampu memikat pasangan yang bukan saja sama menawan, malah cerdas akal fikirannya.Hasil hubungan itu, kata kajian berkenaan, pasangan terbabit boleh mendapat anak yang kemungkinan besar mewarisi kualiti fizikal dan mental mereka.

Itu kajian yang di buat manusia.. So pada si comot macam lekit ni tak payah la frust yer.. Kita pun bijak juga sebab tu kita ada blog kan?? kekekekekeke

Rujukan (Harian Metro) : Lelaki kacak, wanita cantik miliki IQ lebih tinggi

4 comments:

  1. mcm tu plak...cantik dn hensem jer yang pandai ke...xleh terima...

    ReplyDelete
  2. oo gitu eh..klu cemtu kena ngaku cantek aa..sbb nk bg org pndg kita ni bijak...kekeke~ =P

    ReplyDelete
  3. jadi kalau mcm tu nak kena kawin ngn org hensem laa nie??macam tu ka??hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com