TUAH SI JEJARI RUNCING UNTUNG 1 JUTA, TUAH KITA MAYBE 2 JUTA SAPA TAU

23.1.11 Suria Lekatlekit 7 Comments

Tuah dia.. Selepas Pasukan Bola Malaysia menang besar, Jejari runcing nampaknya juga turut dapat bonus dalam berblogging ni. Dah rezeki dia kan?? So kita jangan lak down bila kita takde pakwe main bola untuk Malaysia.. kekekekekekeke

Rezeki masing - masing tu ada. Tuah tu memang tak semua orang dapat tapi tak bermakna kita bernasib malang. Cuma rezeki kita mungkin kita perlu cari dan menempuh satu perjalanan yang sedikit susah berbanding beliau. Disamping menerima impak besar dari segi keuntungan & populariti kita tak tahu dugaan yang perlu di tempuh seiring dengan apa yang di miliki sekarang entah besar mana. So, setiap kelebihan tu tetap ada kelemahan. Dia perlu berjiwa kental & berhati keras.. Berbanding kita yang tak di kenali ni.. Sapalah sangat nak kritik, kutuk & caci maki selagi sepinggan dua Cik/En Anon tu.. Apalah sangat dugaan dari Cik/En Anon yang datang kat blog di pinggir longkang tersumbat macam kita ni kan?? Berbanding blog dia maybe lagi banyak langau2 Anon yang datang mengeji. Betul tak??

So pada kawan - kawan blogger.. Percaya jer, dengan usaha tanpa putus asa kejayaan tu jadi sesuatu yang tak mustahil walau perjalanannya sedikit kura - kura. Orang kata biar lambat asal selamat. kekekekekekeke. Sang Lekit percaya USAHA TANGGA KEJAYAAN, BIAR PENAT TAPI INSYAALLAH MENJANJIKAN KEPUASAN. Bukan nak angkat2 Ben Ashaari.. Tapi beliau cuma orang biasa yang tak di kenali atau bukan berdampingan dengan selebriti untuk menumpang tuah tapi beliau berjaya dengan blog beliau sendiri. Memang la beliau ensem.. Tapi sebelum orang tahu beliau ensem, mesti orang kenal blog beliau dulu, kan?? So, Memang kagum dengan BA ni kerana berjaya dengan diri sendiri.

7 comments:

  1. Ya biar lambat asal berjaya akhirnya.

    ReplyDelete
  2. yup2~ setiap org ada tuah dan ujian masing2 kn?? tu yg buatkn kita unik.. ^_^

    ReplyDelete
  3. huhu tak yah lah tengok org dah berjaya tengok diri sendiri boleh ker berjaya mcm yg dah berjaaya tu ? hikss motivasi diri ku !

    ReplyDelete
  4. jadikan kejayaan org lain sbgai inspirasi utk kita berjaya juga... :)

    ReplyDelete
  5. tuah kadang2 datang bergolek..
    tp slalunya tuah kena kejar2 baru dapat..
    hehe..
    usaha dulu baru tawakal..

    ReplyDelete
  6. xpe xgalmor, asal bahagia kan?
    apepun, blogging itu best
    tak kira la dapat duit ke tak
    yg dapat tu, satu bonus la
    popular pun satu bonus gak
    yg penting, kita hepy dgn apa yg kita buat

    kak lekit dah makin maju
    kagum!

    ReplyDelete
  7. nanti blog lekit pon kaye jugak

    this is my blog---> http://blogkecohbetol.blogspot.com/

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!