SUDAH SELAMAT KEMBALI KE PANGKAL JALAN

22.3.11 Suria Lekatlekit 8 Comments

Dah kembali ke lubuk.. Selamat sampai pukul 9 malam semalam menggunakan perkhidmatan Bas express Plusliner double Decker dengan tiket berharga RM 33.60 (Kulim - KL). Complete detail gitu.

Masa nak bertolak dari kulim tu hujan lebat giler sampai risau pula nak naik bas nak - nak lagi bila bas sampai jer baru tau bas double decker. Aku main belasah jer beli tiket. Sebab masa aku sampai kat station bus kulim tu.. Itulah kaunter tiket yang ada tiket paling awal. Ye ker?? walhal aku tak survey pun kaunter tiket lain. Kekekekekekekekeke

Alhamdulillah.. Selamat sampai. Kalau tak selamat maka takde berhapdet la blog ni hari ni kan?? Sepanjang kat kampung tak banyak sangat aktiviti aku buat sebabnya.. Aduhai.. pinggang sebelah kanan membawa sampai kekaki sakit lak. Terpaksa mengerahkan makcik kesayangan merangkap jururawat pencen aku adik beradik picit - picit. Tak tau kenapa.. urat mengurat ni den tak pandai. Makcik den cakap maybe pasal urat. Nak - nak lagi den tengah pregnant kan??

Seminggu di kampung banyak habis masa kat rumah jer.. Tak kisah la. Lagipun kat KL ni dah jenuh merayap sana - sini balik kampung gunakan waktu tu untuk rehat serehatnya sambil melayan makhluk - makhluk berbulu kat rumah. Sehari sebelum balik ke KL sempat la menyantap nasi minyak kat majlis kawen sedara sebelah arwah ayah yang rumahnya cuma belakang rumah sang lekit jer. Semua lauk pauk bertemakan daging lembu.. Dah lama tak makan daging so santap dengan rakusnya. Sayangnya balik jer rumah abis semua makanan tu kembali ketanah. Den memang alah dengan daging.. Bukan sebab pregnant. Dulu pun sama makan daging jer perut sakit. Kali ni bukan perut jer sakit, siap muntah seranah lagi.

Ada la 2 3 keping gambar den sempat ambil masa kat kampung... Banyakkan gambar makhluk bulu - bulu & sekeping dua gambar majlis kawen sedara belakang rumah tu. Boleh la share

clik untuk skodeng gambar

Dua kakak arwah ayah..makngah & makcik



Aktiviti baby2 bulu petang hari





markonah



melur

pompuan sesat tengah menyantap nasik minyak

pengantin pada majlis tu

baby2 bulu sedang beradu

Cik Abi


Mangsa clorox.. Nano @ liza burung hantu


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas

8 comments:

  1. sonok kn kalo dpt balik kg....=)

    ReplyDelete
  2. mangsa clorox? kene simpah clorox ke..? hehe..

    ReplyDelete
  3. bestnya kalau tak bekerja..=)

    mana gambar

    ReplyDelete
  4. suka kucing yer..sy pun suka..tp dululah..skang dah x bela..lekit pregnant kan..x elok main kucing sgt tau..

    ReplyDelete
  5. esok maybe kayrul plak balik penang...tak sabar nak cuti panjang...hehehhe

    ReplyDelete
  6. ala..kampong kat kulim ker..nnti bleh la jumpa kalo balik lagi..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com