25 MINGGU?? RASA SEKEJAB JER

25.4.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Hari ni takde takut - takut lagi. Selamba jer hulur tangan pada drakula.. Takde main tarik2 tangan lagi dengan akak baju putih. Bangganya aku!!

Cerita apa ni sang lekit?? Alah kisah pasal perut boyot aku la. Hari ni appointment dengan klinik untuk pregnant check up. Takde lagi adengan suspen menanti giliran nak ambil darah. Masa ambil darah pun takde lagi takut - takut. Pengalaman pertama dah bagitau macam mana rasanya drakula halus itu menyedut darah ku.

Alhamdulillah menurut nurse yang baik hati lagi sopan & lemah lembut tu Puan Mazlinda Binti Musa (beliau sedang hamil 8 bulan) usia kandungan lekit dah masuk 25 minggu bermakna dah 5 bulan ok! Bukan 4 bulan lagi. Bagus misi Mazlinda ni senang Sang Lekit nak bertanya or merujuk apa - apa. Dia tak banyak bebel tapi cukup ramah & baik menjawab & memberitahu maklumat yang Sang Lekit nak tahu. Tak macam misi Tua tunggu hari nak pencen last month  makcik azimah Bt Mat Aroff tu.. Yang di tanya nak tak nak jer dia jawab dah tu kurang informasi tapi banyak nak membebel & melazer orang jer. Apa jadahnya. Agaknya wanita yang dah hampir pada monopos memang macam tu kot. Moody manjang.

Kandungan takde masalah cuma masalahnya kurang darah. Yang lain - lain semua ok. Takpe nanti malam sang Lekit jadi pontianak yer... Sedut jer darah sesapa yang malang. kekekeke.. Apapun moga baby sang lekit sihat, lahir dengan sempurna & selamat & jangan risau yer baby.. kamu tak di hasilkan dari Gen yang bodoh, Insyaallah Anak mummy akan membesar bagai juara. Biarlah mereka nak sumpah seranah baby mummy, jadi la seorang yang pemaaf & cool yer sayang. Lagipun kamu tidak bersalah dalam hal ni..

Apapun orang cakap yang penting Sang Lekit dah terpilih sebagai antara wanita yang bertuah bakal menjadi seorang ibu.

15 comments:

  1. wahhh kejap aje dah masuk 5 bulan kan.. jg diri dan baby baik2 yer.. Emie dah boleh masuk geng Suria .. Dia br 3 minggu pregnant =)

    ReplyDelete
  2. kesian baby kena maki :(
    takpelah lekit, Allah Maha Mengetahui..

    take care sang lekit :)

    ReplyDelete
  3. tahniah lekit..boleh panggil mummy lekit la..hehe

    ReplyDelete
  4. sapa yang sumpah seranah baby LEKIT? nape? dah tak der keje ke?

    Btw, tahniah... hehehe...

    ReplyDelete
  5. insyaallah semuanya selamat dan dipermudahkanNya

    ReplyDelete
  6. hehe..pejam celik jer nnti dah nk kuar baby..mmg kejap jer..

    darah kurang kene rajin2 mkn ubat yg doc bagi tu..

    opss..jgn marah2 misi tu..x elok dear..biarlah dia..tensen ngan tugas gamaknye..pd misi yg berbudi bahasa tu,alhamdulillah..keep it up..

    enjoy your preegy moment!

    tq ekh..cma nk copy something kat blog abby ni..heheh~

    ReplyDelete
  7. wah..best nye..moga dapat anak yang chomel, soleh dan solehah

    ReplyDelete
  8. uuiishh..5 bulan dah?? sekejapnya~ tak sabor nk jadi pakcik ni!!! ;p

    harap lekit terus tabah dalam mengharungi perjalanan sebagai seorang ibu. jgn pedulikan segala kutukan orang tak cerdik~

    ReplyDelete
  9. jaga kesihatan ye puan suria... mudah2an.. doa ibu tu selalu dimakbulkan tuhan.. anak yg lahir tu bakal lahir sebagai juara.... insyaallah... jaga kesihatan dan jangan stress sangat ye...

    ReplyDelete
  10. makcik azimah tu dah tak sabar2 nak pencen kot..
    tu yang buat kerja macam tak ikhlas je..
    waakakak..
    eh!!ni entry ngumpat ke apa ni??
    hahahahahah

    ReplyDelete
  11. sabar ye mommy!!
    semoga baby tu menjadi anak yang soleh dan solehah!!
    erk...
    nak tambah darah..leh try iberet..
    saya pun guna dr awal preggy sampai sekarang..
    Alhamdulillah..
    sekarang menghitung hari dah..
    preggy xde masalah..wee!!


    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!! HYE!!
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    ❤salam singgah dari mummyweiyda❤
    ❤eppy blogging ya!!❤

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  12. mak pun nak cek darah jugak la.. tengokkkan perut ni mcm bape bulan dah..baby tak kuar2 gak.. issskkk mushkil betul la.. hahahahahahha

    ReplyDelete
  13. lagi 4 bulan jer tinggal....mesti dah tak sabar kan...

    ReplyDelete
  14. makcik azimah Bt Mat Aroff


    seperti namaku :( sops

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!