HARTA KARUN JUTAAN DOLAR DI TEMUI DALAM BANGKAI KAPAL DI DASAR LAUT

29.4.11 Suria Lekatlekit 6 Comments

Harta itu bukan kau yang punya.. Ahmad albab yang punya! Tudia mukadimah keluar dialog filem P.Ramlee, Ahmad albab. Tak lama lagi nak keluar pula filem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Maybe harta tu bukan Ahmad albab yang punya tapi lanun yang punya.

Merepek pula Sang Lekit.. Berbalik pada tajuk entri Di Kosmo ruangan dunia tertarik sang lekit dengan berita  berkenaan kumpulan penyelam yang menemui harta karun berharga jutaan dolar selepas seorang nelayan tempatan menjual kepada mereka satu syiling lama yang ditemuinya semasa menyelam..700 duit syiling perak, batu cermin dan barang kemas penduduk Mayan pada era tahun 1500-an ditemui di dasar laut selepas mereka melakukan tinjauan 67.59 kilometer dari pantai dengan menggunakan peralatan berteknologi tinggi.Anggota-anggota pasukan pencari harta karun itu mendapati ia merupakan antara duit syiling yang paling lama pernah ditemui.pasukan itu menyelam pada musim luruh yang lalu dan akan pergi ke lokasi tersebut dalam tempoh dua minggu lagi..

 SEBAHAGIAN duit syiling dan harta karun yang ditemui oleh kumpulan penyelam Deep Blue Marine. 

Kalau Mokcik yang jumpa.. kayo mokcik ni! Tak payah tampal iklan nuffnang kat blog lagi. Boleh buat contest hadiah gempak - gempak. Sebijik basikal ker, kereta sorong ker, buaian elektrik ke kat pemenang contest Sang Lekit kekekekekeke.

Rujukan : Kosmo

6 comments:

  1. Jangan luper share tau....dapat 60-40 pun jadi laaa...he he eh

    ReplyDelete
  2. waaaa beahnyerrr klu kiter yang juper kan...kan...

    ReplyDelete
  3. HAHAHHAH! hadiah sis nk bg tu wat kite gelak je xD

    ReplyDelete
  4. nk jg..
    share tw..
    sharing is caring

    ReplyDelete
  5. http://diyanaluvaman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. ceh..dh kayo pon nk bg hadiah basikal je.. taik idung masin betol la lekit ni..wakakaka..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!